pondělí 17. září 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy - 2. díl

Tento víkend nám nabídl další porci zajímavých a krásných zápasů!!! Pojďte se s námi podívat na výsledky a krátké zhodnocení toho, co se o víkendu událo.

Svou soutěž o víkendu (konkrétně v neděli 16.9.) rozehrály týmy 5. a 7. třídy, které doma hostily mužstva z Mělníku.

Další porci skvělého hokeje nám nabídly další zápasy Žákovské ligy 6. a 8. třídy, kdy se jak šestka, tak osmička utkali v sobotu 15.9. s Královskými lvy Hradec Králové.

Extraliga mladšího dorostu měla na programu zápasy Letňan s chomutovskými Piráty (čtvrtek 13.9.) a s Karlovými Vary (neděle 16.9.).

Na starší dorostence čekala v pátek 14. září doma HC Škoda Plzeň a v neděli 17.9. se dorostenci utkali v mezistátním přátelském utkání se švýcarským Red Bullem Salzburg.

Níže jsou uvedeny výsledky kategorií s krátkým zhodnocením zápasů.

5. třída

HC Letci Letňany – HC Junior Mělník 24:0

5. třída přivítala v úvodním zápase družstvo z Mělníku. Premiérový zápas nové sezóny již od začátku ukazoval, kdo vyhraje a otázkou bylo jen to, na jakém čísle se zastaví ukazatel skóre. Naši kluci si utkání užili a se svým soupeřem neměli slitování, nakonec Letci deklasovali Mělník neuvěřitelným poměrem 24:0.

Pátou třídu čeká příští víkend (pátek 21.9.) předehrávka 3. kola ŽL na domácí půdě s týmem Kobra Praha.

 

6. třída

HC Letci Letňany – Královští lvi Hradec Králové 5:4

Po dvou jednoznačných vítězstvích z minulého týdne se čekalo na to, jak si naši kluci s novou výzvou v podobě „šesťáků“ z Hradce poradí. 6. třída přivítala na svém ledě velice houževnatý a bojovný tým, který po celý zápas dokázal být našim letcům rovnocenným soupeřem. Po nervózní první pětiminutovce, kdy se hrálo velmi opatrně, se rozehrálo utkání s mnoha šancemi na obou stranách. Naši „šesťáci“ chvílemi tahali za kratší konec (3x prohrávali) a soupeř je několikrát pěkně pozlobil. Avšak díky našemu skvěle chytajícímu brankáři, který držel naději na obrat, a díky tomu, že jsme vždy dokázali najít rychlou odpověď na soupeřův gól, se do třetí třetiny vstupovalo s nerozhodným výsledkem 3:3. Ve třetí třetině Letci zvýšili svou aktivitu a odměnou jim byly 2 vstřelené branky, na které hradečtí dokázali zareagovat jen jednou a letňanští se tak mohli po ne příliš přesvědčivém výkonu radovat z vítězství 5:4 a prodloužili svou sérii vítězných zápasů.

Šestou třídu čeká ve středu 19.9. zápas ve Vrchlabí s týmem HC Krkonoše.

 

7. třída

HC Letci Letňany – HC Junior Mělník 5:3

7. třída odstartovala svou soutěž v letňanské Ice-aréně s mužstvem z Mělníku v neděli 16.9. a byla to vydařená premiéra. Jednalo se o velmi kvalitní a vyrovnaný zápas. Mužstvo Mělníku bylo velmi fyzicky zdatné a vyspělé, kluci (a holky) z Mělníku byli vyšší a silnější, avšak naši „sedmáci“ si i přesto dokázali poradit a se štěstím vyhrát.

Další zápas odehraje sedmá třída v pátek 21.9. v domácí ICE ARENĚ proti Kobře Praha v rámci předehrávky 3. kola.

 

8. třída

HC Letci Letňany – Královští lvi Hradec Králové 10:0

8. třída v rámci druhého kola Žákovské ligy hostila mužstvo Královští lvi Hradec Králové a již od začátku bylo zřejmé, jak utkání skončí. Ačkoli po první třetině svítil na tabuli pouze jednobrankový rozdíl, letňanští byli jednoznačně aktivnější a dravější, bohužel však neproduktivní. Co se nepodařilo v první třetině, to se podařilo v té následující. Náš tlak a aktivitu jsme dokázali přeměnit v góly a po dvou třetinách tedy svítilo na ukazateli skóre 9:0 pro domácí. Třetí třetina se dohrávala jen z povinnosti a probíhala v poklidu. Nakonec se našim „osmákům" podařilo vsítit magický desátý gól a neinkasovat, a tím uhájit již druhou soutěžní nulu. Konečné skóre tedy 10:0.

V rámci 3. kola ŽL nastoupí ve středu osmá třída ve Vrchlabí proti týmu HC Krkonoše.

 

Mladší dorost

HC Letci Letňany – HC Piráti Chomutov 8:6

Mladším dorostencům se povedlo navázat na vítězství z minulého víkendu  a ve čtvrtek 13.9. dokázali porazit tým Piráti Chomutov výsledkem 8:6. Ve všech třetinách padalo velké množství gólů a jak třetiny, tak celý zapas byly velmi vyrovnané.  Mladším dorostencům se podařilo zvítězit díky vůli po vítězství, štěstí v koncovce a tím, že byli disciplinovanější.

HC Karlovy Vary – HC Letci Letňany 6:2

V neděli 16.9. museli brzy ráno vyrazit letňanští mladší dorostenci k zápasu do Karlových Varů. A cesta to nebyla vydařená, ve třetím kole si naši dorostenci připsali první porážku, způsobenou hlavně inkasovanými brankami těsně před koncem první a druhé třetiny. Prvním střelcem zápasu byl sice hráč Letňan, ale na konci první třetiny dokázali karlovarští vyrovnat stav na 1:1 a zvednout si tak sebevědomí do třetiny druhé. Na konci druhé třetiny se situace opakovala a soupeř si dokázal upevnit své vedení gólem na 3:1. Ve třetí třetině se domácí dokázali dostat do vedení až 6:1, ke konci se našim dorostencům podařilo již jen zkorigovat na 6:2.

Jindřich Bláha, trenér mladších dorostenců HC Letci Letňany, utkání zhodnotil takto:
"Bylo znát, že jsou starší, celý tým měli složený z „druhoročáků“, přetlačili nás, ale skóre neodpovídá průběhu celého zápasu. Až po otevření hry ve třetí třetině z naší strany jsme dostali více gólů, a proto to bylo s takovým rozdílem. Nejednalo se však o žádné ostudné utkání, karlovarští byli silní, kvalitní, ukáznění, měli velký důraz do brány, celoplošně bruslili velmi dobře. Jednalo se o zatím nejlepšího soupeře, se kterým jsme se v této sezóně utkali. Měli však i štěstí, 3. gól vstřelili po úniku v oslabení, když náš obránce nastřelil bránícího hráče. Ve třetí třetině, když jsme se chtěli pokusit o obrat, jsme dostali gól hned v oslabení 5 na 3, takže jsme nemohli reagovat tak, jak jsme si řekli. Sportovně však musím uznat, že soupeř byl lepší."

Dalším soupeřem mladších dorostenců budou Rytíři z Kladna, a to konkrétně v neděli 23.9. v domácí ICE ARENĚ.

 

Starší dorost

HC Letci Letňany – HC Škoda Plzeň 2:4

Zápas sliboval zajímavou podívanou na obou stranách. Očekávání se naplnila hned od začátku utkání. Domácí Letci byli od počátku aktivnější a vypracovali si řadu šancí, které však nedokázali zužitkovat. Naopak plzeňští dokázali důrazem a svou přímočarostí proměnit hned první dvě větší šance, a tak vedli v polovině první třetiny 2:0. Letňanští se však nevzdávali a bojovali dále, výsledek byl však obdobný, Plzeň ujela a zvýšila své vedení již na 3:0. Za tohoto stavu se šlo také do kabin. Očekávalo se, s jakou taktikou vstoupí do 2. třetiny naši dorostenci, vyměnili se brankáři, avšak ihned to efekt nepřineslo a Plzeň dokázala zvýšit na rozdíl čtyř branek. Avšak o chvíli později dokázal ve vlastním oslabení ujet domácí Havel a byl hákován. Rozhodčí nařídil trestné střílení, které Havel proměnil střelou mezi betony a letňanští ucítili šanci na zdramatizování zápasu. To se povedlo při přesilovce snížením na 2:4 zásluhou Hese. Poté se hrál vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách, do konce třetiny však branka nepadla. Podobný průběh měla i třetí třetina, hrál se vyrovnaný hokej, avšak bez branek, a tak nakonec utkání skončilo porážkou Letňan 2:4.

HC Letci Letňany – Red Bull Salzburg 3:9

Začátek utkání zastihl obě mužstva v naprosto rozdílném rozpoložení. Zatímco hráči Salzburgu byli hned od počátku aktivní a lépe bruslili, naši dorostenci byli bez pohybu a zaostávali za soupeřem vždy o krok, o dva a byli nedůslední a nedůrazní. Hráči ze Salzburgu šli hned od začátku po zisku kotouče rychle do brány a velmi dobře se dokázali pohybovat v útočném pásmu. Soupeř hrál vynikající celoplošný hokej, měl rychlé přechody z obrany do útoku, ale i naopak, obránci velmi dobře podporovali útok. Výsledek po 1. třetině?  0:6 pro Salzburg. Druhá třetina byla již pro letňanské lepší, dokázali zlepšit pohyb a druhou třetinu vyhráli v poměru 3:2. Třetí třetina opět byla, stejně jako třetina druhá, vyrovnaná a dočkali jsme se v ní jen 1 gólu z hole Salzburgu. Výsledné skóre bylo 3:9.

3 zápasy za 4 dny, takový je následující program pro starší dorostence. Ve středu 19.9. se utkají doma s Karlovými Vary, v pátek 21.9. odehrají zápas v Kladně s domácími Rytíři a v sobotu 22.9. v domácí ICE ARENĚ přivítají Piráty z Chomutova.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka