Hráč měsíce
středa 02. února 2022

Letcem ledna Vojtěch Horáček

Tradiční anketa Letec měsíce pokračuje i v roce 2022! V lednu pochvaly trenérů mířily hned k několika kandidátům, první titul vítěze v novém kalendářním období ale nakonec získal Vojtěch Horáček, který si nominaci vysloužil nejen svými skvělými výkony, ale také odhodlaností. Nejlepší trojici doplnil obránce osmičky Sebastian Rybák a útočník devítky Jakub Kubalík.

Letňany na podzim navázaly na rubriku Letec měsíce, kterou v sezoně 2020/2021 přerušila pandemie, a znovu začaly pravidelně odměňovat výjimečné hráče nejen za jejich výkony na ledě, ale také za projevenou píli, poctivou docházku či týmovost.

Byla by škoda přestat mladým hokejistům dodávat motivaci, proto anketa samozřejmě pokračuje i v novém roce. Pravidla se nemění – trenéři kategorií od 4. třídy do dorostu nominují každý vždy jednoho hráče, ze sedmi jmen pak vzejde finálová trojice, na kterou čekají zajímavé ceny. Kromě thajské masáže v proseckém Thaipro je ve hře také voucher na Mercuria Laser game a klubový náramek.

První titul roku 2022 nakonec letí za Vojtěchem Horáčkem. Šestnáctiletý útočník platí za důležitou součást dorostu, podle kouče Martina Uldricha by navíc mohl v budoucnu pomáhat i v letňanském áčku. Mladý forvard se navíc nikdy nevzdává, zdobí ho odhodlání a cit pro hru.

Pochvala od trenéra zajistila nominaci také Sebastianu Rybákovi z osmé třídy, který v lednu naskočil po delší absenci zpět do akce. Přes všechny nesnáze se mu podařilo vrátit do formy, i proto si vysloužil druhé místo. Třetí příčku pak obsadil Jakub Kubalík z devítky, jenž sice v Letňanech pouze hostuje, zato ovšem vyniká poctivostí.

FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE LEDNA

1. místo: Vojtěch Horáček (dorost)
Nominace trenéra Martina Uldricha: „S výkony Vojty jsem stoprocentně spokojený, těší mě, že mám v týmu takového hráče. Od svého příchodu mě mile překvapuje, hraje za jakéhokoliv stavu, vždy ze sebe odevzdá maximum. Nevadí mu ani důraznější hra, umí přitvrdit, zároveň se ale nebije jen tak bezhlavě. Do budoucna v něm vidím velký příslib pro Letňany.“

2. místo: Sebastian Rybák (8. třída)
Nominace trenéra Davida Pojkara: „Sebastian byl téměř dva měsíce mimo hru, motal se totiž v kruhu nemocí a karantén…Taková pauza pro něj musela být šílená, přesto se však dokázal vrátit v dobré formě. Je vidět, že se snaží, předvádí dobrou práci jak v zápasech, tak na trénincích. Zaslouží si ocenění i jako motivaci.“

3. místo: Jakub Kubalík (9. třída)
Nominace trenéra Martina Dufka: „Kuba u nás sice pouze hostuje, ovšem cenu si zaslouží. Hodně se totiž podílí na výsledcích a konstantě podává výborné výkony, sbírá kanadské body v každém zápase. Navíc skvěle zapadl do party a ukazuje i vzorové chování a přístup. Jde o velice poctivého a pracovitého hráče."

SEZNAM NOMINACÍ ZA LEDEN

4. třída: Oliver Kroh
5. třída: Filip Linhart
6. třída: z důvodu karanténních opatření se trenér rozhodl nenominovat žádného hráče
7. třída: Ivan Andrushchenko
8. třída: Sebastian Rybák
9. třída: Jakub Kubalík
Dorost: Vojtěch Horáček

Čtěte také

Podcast hokej zblízka