Žáci
pondělí 24. ledna 2022

Pětka o víkendu válela

Další soutěžní víkend poznamenaný koronavirovou pandemií mají mládežnické kategorie za sebou. Některé týmy své plánované zápasy ani neodehrály, jiné si zase domluvily alespoň přátelská utkání. V nich uspěli deváťáci – zdolali hokejisty z Benešova 7:3, i mladší Letci ze sedmých tříd. Ti porazili českobudějovický Motor 10:9. Dvě výhry se silnými soupeři si připsali svěřenci Ladislava Kadaněho, páťáci.

Vítězný víkend za sebou mají hokejisté páté třídy, kteří se střetli se silnými protivníky. V sobotu se letka vydala na led pražské Slavie, odkud dovezla vysokou výhru 10:3. Karanténní opatření zasahují do sestav snad každého družstva. Jinak tomu nebylo ani v případě sobotního mistráku pětky. ‚‚Slavia nenastoupila v plné sestavě, což je škoda, mohl to být napínavější souboj,‘‘ komentoval kouč Ladislav Kadaně.

To ale nemění nic na tom, že Červenobílí patří mezi nejlepší týmy v republice. Ostatně také Letňanským chyběli někteří hráči. ‚‚I my máme problémy se sestavou, celý víkend jsme odehráli ve dvanácti.‘‘ Se sobotním výkonem svých svěřenců nebyl Kadaně stoprocentně spokojený: ‚‚Tým nepodal ideální výkon podle mých představ, ale výhra na ledě Slavie se rozhodně počítá.‘‘

To naopak po nedělním zápase s Hradcem Králové chválou nešetřil: ‚‚Musím pochválit celý mančaft, všichni hráči opravdu makali.‘‘ Ač jim vstup do utkání nevyšel podle představ, ani dvoubrankové manko je nezlomilo. ‚‚Prohrávali jsme 2:0, ale kluci se nevzdali a skóre dokázali otočit,‘‘ vyzdvihoval chtíč po výhře trenér. Od té doby Letci v souboji dominovali: ‚‚Byli jsme více na puku, vypracovali jsme si hromadu šancí, sehrávali jsme hezké hokejové akce a celkově jsme Hradec přehrávali.‘‘

Pro Pražany to bylo první vítězství nad hradeckým Mountfieldem. ‚‚Je to pro nás i jakási psychická podpora, doteď jsme s Hradcem pokaždé prohráli,‘‘ mínil Kadaně a dodal, že i když se jednalo o přátelské utkání, byl to pro páťáky zásadní duel: ‚‚Tyhle zápasy hráčům dají hrozně moc, hrají proti jednomu z top mužstev v Česku a my si vítězství velmi ceníme. Jsem rád, že jsme si dokázali, že můžeme hrát proti komukoli,‘‘ uzavřel.

Už v pátek svůj souboj odehráli dorostenci. V hangáru těsně podlehli soupeři z Třebíče 2:3, utkání se však dlouhou dobu vyvíjelo lépe pro Letce. Po dvou třetinách drželi dvoubrankový náskok, ale protivníci zvládli průběh zlomit a díky třígólové palbě v poslední třetině udolali vítězství 3:2.

Sedmáci v rámci přáteláku na souboj vyzvali družstvo Českých Budějovic. Diváci v hledišti zažili nezvyklou podívanou, v duelu totiž padlo nevídaných 19 branek! Týmy se o výhru přetahovaly, ale za kratší konec tahali Jihočeši a Letci tak zvítězili 10:9.

Dařilo se i devítce, ta v sobotním přátelském utkání porazila HC LEV Benešov vysoko 7:3. Naopak mladším kolegům ze šesté třídy to o víkendu nestřílelo. I oni sehráli přátelák na domácím ledě, nicméně protivníkovi podlehli 3:12.


Výsledky všech zápasů:

  • Dorost: HC Letci Letňany – SK Horácká Slavia Třebíč 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)
  • 9. třída: sobota přátelák HC Letci Letňany – HC LEV Benešov 7:3
  • 7. třída: sobota přátelák HC Letci Letňany – Motor České Budějovice 10:9
  • 6. třída: sobota přátelák HC Letci Letňany – HC Pilsen Wolves 3:12 (2:3, 0:1, 1:0)
    • neděle Miniliga Mountfield HK – HC Letci Letňany 1:1, 0:3
    • neděle Miniliga HC Letci Letňany – Piráti Chomutov 1:3, 1:5
  • 5. třída: sobota HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 3:10 (0:4, 1:2, 2:4)
    • neděle přátelák Mountfield HK – HC Letci Letňany 4:5 (2:4. 2:0, 0:1)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka