úterý 11. září 2012

Nová sezóna odstartovala - ohlédnutí za úvodními víkendovými zápasy

O víkendu se rozehrála Žákovská liga 6. a 8. třídy, ELIOD Extraliga mladšího dorostu a Extraliga staršího dorostu. Pojďme se podívat, jaký tento víkend byl, pro koho byl úspěšný a pro koho naopak neúspěšný.

Jako první se v pátek 7.9. rozehrála Extraliga staršího dorostu, kdy se naši starší dorostenci utkali na domácí půdě s týmem HC Benzina Litvínov a hned následující den je čekalo utkání v Holešovicích s pražskou Spartou.


V sobotu 8.9. začala Žákovská soutěž pro 6. a 8. třídu zápasy v Mladé Boleslavi s tamním týmem BK Mladá Boleslav.  V neděli se naši „šesťáci“ a „osmáci“ zúčastnili klání v rámci turnaje nazvaného Pohár předsedy, o který bojují jen kluby z Prahy (Letňany, Sparta, Slavia, Hvězda, Kobra a Zbraslav).


Nejpozději, v neděli 9.9., odstartovala ELIOD Extraliga mladšího dorostu. Na domácí půdě jsme se utkali s týmem PZ Kladno, který je v soutěži nováčkem.


Níže jsou uvedeny výsledky kategorií s krátkým zhodnocením zápasů.


6. třída

BK Mladá Boleslav – HC Letci Letňany 2:9

První kolo Žákovské hokejové ligy přineslo pro 6. třídu velký úspěch v podobě deklasování vrstevníků Mladé Boleslavi. Utkání začalo na obou stranách ve velkém tempu a hlavně mladoboleslavští si dokázali vytvořit řadu šancí, všechny však zlikvidoval výborně chytající brankář Tadeáš Zeithaml. Naopak my jsme dokázali využít hned první dvě šance a dostali se rychle do dvougólového vedení během dvou minut. Od té doby již byla hra v režii našich kluků, kteří po první třetině vedli již 4:0, a bylo prakticky po utkání. Navíc vždy, když vstřelil soupeř gól, jsme dokázali rychle najít odpověď a tím otupit tlak domácích. Výsledek je pro domácí sice krutý, ale pro nás právem zasloužený, nakonec se zápas dohrál v klidném tempu a mohli jsme se radovat z prvního soutěžního vítězství. Konečný výsledek: Ml. Boleslav – Letci 2:9.


HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 1:10

Toto utkání slibovalo zajímavou a nervy drásající podívanou, opak byl však pravdou. Od začátku utkání byli naši letci živější a aktivnější a díky tomu se ze zápasu stala jednostranná záležitost. Čekalo se jen, na jaké cifře se ukazatel skóre zastaví. Nakonec se skóre zastavilo na výsledku 10:1 pro naše letňanské kluky.

Příští zápas odehrají naši "šesťáci" v sobotu 15.9. na domácím ledě s Hradcem Králové.


8. třída

BK Mladá Boleslav – HC Letci Letňany 0:9

Úvodní utkání nové sezóny přineslo zpočátku vyrovnanou partii, až do poloviny zápasu to bylo pouze o jednu branku, avšak v rozmezí 30. a 31. minuty dokázali naši „osmáci“ nastřílet 3 branky, kterými definitivně zlomili odpor soupeře. Ve třetí třetině letci přidali dalších 5 branek. Naopak mladoboleslavským se nepodařilo překonat výborně chytajícího brankáře ani jednou, a tak díky brankáři a střelecké potenci hráčů jsme deklasovali Mladou Boleslav a vyhráli o devět gólů v poměru 0:9.


HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 4:2

To, co se povedlo v úvodním utkání Žákovské ligy, se však nepovedlo v prvním utkání O pohár předsedy, zápas rozhodlo naše neproměňování šancí, naopak soupeř své šance proměnit dokázal, a proto vyhrál 4:2.

Následující utkání čeká 8. třídu v sobotu 15.9. na domácím ledě s Hradcem Králové.


Mladší dorost

HC Letci Letňany – HC PZ Kladno 8:1

Mladší dorostenci vstoupili do ELIOD Extraligy úspěšně, když doma zdolali PZ Kladno 8:1. Branky si naši dorostenci rozložili do všech třetin. Byli jsme jednoznačně aktivnější a hra byla v naší režii. Rozhodla hlavně hra v rozdílném počtu hráčů na ledě. My jsme dokázali využít 2 přesilovky a všechny kladenské přesilovky ubránit a dokonce v nich i vsítit dvě branky. Náš brankář inkasoval jen jednou, konkrétně ve druhé třetině, avšak až za stavu 5:0 pro naše dorostence.

Příští zápasy odehrají mladší dorostenci ve čtvrtek 13.9. doma s Chomutovem a v neděli 16.9. v Karlových Varech.


Starší dorost

HC Letci Letňany – HC Benzina Litvínov 2:5

Úvodní utkání nové sezóny nezačalo tak, jak bychom si přáli a hned ve třetí minutě jsme inkasovali gól. Následující branku přidal Litvínov v polovině první třetiny a do konce třetiny bylo utkání rozkouskované vyloučeními na obou stranách. Druhá třetina již tak rozkouskovaná nebyla, avšak bohužel to byl pouze Litvínov, který dokázal skórovat a dostal se tím již do vedení o 3 branky. První gól Letňan v sezoně 2012/2013 dokázal vstřelit až v 45. minutě Nestrašil, to už však vstřelil další branku i Litvínov. Vzápětí však letňanští dokázali vstřelit další gól a snížit na 2:4, avšak když už to vypadalo na velký tlak domácích, dostal Litvínov zadarmo výhodu přesilovky 5 na 3, kterou dokázal využít. Konečný stav utkání byl tedy 2:5.


HC Sparta Praha – HC Letci Letňany 0:1 (po 1. třetině)

Toto utkání bylo, po první třetině za stavu 0:1 pro naše kluky, přerušeno kvůli vykradení šatny rozhodčích. Utkání se bude dohrávat v náhradním termínu.

Přístí zápasy odehrají starší dorostenci v pátek 14.9. doma s Plzní a v neděli 16.9. se utkají v rámci každoročních mezinárodních přátelských utkání s Red Bullem Salzburg.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka