Žáci
úterý 18. ledna 2022

Marodka osmičku nezastavila

Během třetího lednového víkendu v mládežnických soutěžích bodovaly pouze dvě letňanské kategorie. Devítka Martina Dufka přejela Poděbrady 6:0, osmá třída pod taktovkou Davida Pojkara zvítězila na ledě pražské Kobry 2:1. Ostatní letky si body do tabulky nepřipsaly. Šesťáci těsně nestačili na Slavii a v boji padli 3:4. S druhým ‚‚pražským S‘‘ se přetahovali páťáci, i oni však v dramatickém utkání prohráli 5:6.

Současná situace v návaznosti na šířící se mutaci omikron má na svědomí nejistotu, zda na led bude moct nastoupit dostatek hráčů. Jinak tomu nebylo ani v případě zápasů osmičky. ‚‚Ještě v pátek večer nebylo jasné, jestli mistráky odehrajeme, kluků bylo fakt málo,‘‘ komentoval kouč David Pojkar. Většina Letců z první a druhé lajny byla v karanténě.

Nakonec se deset bojovníků s pražskou Slavií v sobotu střetlo. I když na soupeře nestačili a podlehli mu 0:2, trenér byl s výkonem spokojený. ‚‚Klobouk dolů před klukama, všichni do jednoho podali výborný výkon a skvěle bojovali.‘‘

Ač v sobotu přišli o dalšího hráče, nahradil ho jiný, jenž se po karanténě vrátil na led. Bez tréninku, rovnou na zápas – výjimečná situace zkrátka vyžaduje výjimečný přístup. Hned v neděli si osmá třída zlepšila náladu. Z ledu Kobry přivezla vítězství 2:1.

Trenér své svěřence opět chválil: ‚‚I když byli dost unavení, nechali na ledě všechno. Těší mě, že se jen tak nevzdávají a nezabalili to.‘‘ Ani vyrovnávací branka soupeře mladé Letce nezlomila. ‚‚Věřil jsem, že vyhrajeme, měli jsme hodně šancí, ale bohužel nás trápila koncovka.‘‘

Pojkar vyzdvihl i výkony gólmana Kryštofa Udržala: ‚‚Podržel a výborně odchytal obě utkání.‘‘ Realizační tým je rád, že v sobě osmička má bojovnost a jen tak něco nevypustí. Právě těchto problémů si čím dál častěji všímá v jiných mančaftech.

Tři body do tabulky zapsali také deváťáci. Sice ve čtvrtek nezvládli přátelské utkání s Hvězdou Praha, ale chuť si spravili hned v sobotu. Na svém ledě porazili protivníka z Poděbrad vysoko 6:0. Po dvou gólech skórovali Adam Svoboda, Adam Prichoďko a Jakub Kubalík.

Ostatním kategoriím se tolik nedařilo. Sedmička z obou víkendových duelů vyšla bez bodu, stejně tak šestka, jež podlehla Slavii minimálním rozdílem. Na Spartu zase těsně nestačili páťáci, po dvou třetinách byl stav vyrovnaný, rozhodující branka padla až v poslední části.


Výsledky všech zápasů:

  • 9. třída čtvrtek přátelák HC Hvězda Praha – HC Letci Letňany 3:1
    • sobota HC Letci Letňany – HC Poděbrady 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
    • neděle HC Letci Letňany – Buldoci Neratovice 5:10 (2:3, 1:4, 2:3)
  • 8. třída sobota HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
    • neděle HC Kobra Praha – HC Letci Letňany 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
  • 7. třída: sobota HC Letci Letňany – HC Poděbrady 1:11 (0:8, 1:0, 0:3)
    • neděle HC Letci Letňany – Buldoci Neratovice 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
  • 6. třída: sobota HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 3:4 (2:3, 0:1, 1:0)
  • 5. třída: HC Sparta Praha – HC Letci Letňany 6:5 (2:2, 3:3, 1:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka