Mládež
středa 12. ledna 2022

Blýskavé výhry dorostu

Mládežnické soutěže jsou po vánoční pauze opět v plném proudu. Letci do víkendových duelů nastoupili odpočatí, ale především odhodlaní urvat vítězství. Dosáhnout stanoveného cíle se povedlo hned několika kategoriím – čtyřka rozstřílela Buldoky z Neratovic 9:1, sedmička zase zdolala Kolín 5:3. Parádní výkon proti Kozlům předvedli také dorostenci, vyhráli 3:0. Plnou bodovou nálož navíc díky výsledku 7:6 vybojovali i v duelu s Poděbrady.

Dorost vstoupil do nového roku s jasným předsevzetím. „Napravit si reputaci z prvních pěti nadstavbových utkání, v nichž jsme propadli. Musíme prolomit smůlu,“ povídal odhodlaně trenér Martin Uldrich.

Jeho parta měla první příležitost zazářit už během soboty v zápase proti Poděbradům. S nimi Letňanští shodou okolností v posledním předvánočním ligovém zápase vyhráli, tentokrát navíc měli i výhodu domácího prostředí.

Vstup do duelu se dorostencům povedl, už na začátku odskočili do gólového trháku. Za stavu 5:0 však polevili. „Stouplo jim to do hlavy, takže jsem k nim o přestávce v šatně musel promluvit, došlo na pár motivačních prvků,“ vysvětloval kouč.

I přes menší peripetie se Letcům nakonec podařilo obhájit vítězství. Podle Martina Uldricha zápas ale mohl vypadat jinak: „Kluci měli zabrat. Dotáhnout nás ještě k většímu vedení, nasázet dvojciferný počet branek a inkasovat maximálně dvakrát.“

Naopak nedělní výkony proti Kolínu už si lavička pochvalovala bez výhrady. Tým sice oslabilo několik zranění a nemocí, přesto však zvládl s přehledem vyhrát. „Na led přišel úplně jiný mančaft. Hráli jsme sice jen ve 13 lidech, ale všichni od prvního až do posledního bojovali,“ ocenil Uldrich.

Své svěřence chválil mimo jiné za menší množství zbytečných vyloučení a zodpovědný přístup. „Plnili taktické pokyny, které jsme jim předávali na základě čtení hry Kozlů. Kluci byli schopní vše pokrýt a pořádně bruslit,“ popisoval spokojeně trenér.

Celek je podle něj z fyzického hlediska kvalitně připravený, což se projevilo i během víkendových utkání. Zvláštní pochvalu si navíc vysloužil gólman Adam Šikýř, který tým podržel v několika nebezpečných situacích.

Martina Uldricha tak konečná víkendová bilance jeho party potěšila. „Chtěli jsme oba zápasy vyhrát, ale abych řekl pravdu, možná jsem takový výsledek ani nečekal,“ přiznal se a vyjádřil radost nad ziskem nejvyššího možného počtu bodů.

Především nedělní úspěch proti Kolínským, kteří ještě donedávna drželi vedoucí pozici v tabulce, vnímá trenér dorostu jako parádní motivaci do dalších střetů, „Klukům to ukázalo, že se výkonnostně mohou měřit s každým soupeřem, ať už s prvním nebo s posledním. Nesmíme hlavně nic podcenit.“

Stejného protivníka o druhém lednovém víkendu zdolali také junioři. Středočechy porazili 6:5, dvěma góly a dvěma asistencemi přispěl Tomáš Fencl. Proti Kozlům se dařilo i sedmičce, zvítězila 5:3. Čtyřmi vstřelenými brankami se blýsknul prosincový Letec měsíce Viktor Boháček. Letcům páté třídy se zase povedl nedělní mistrák v Říčanech, kde uhráli výsledek 8:2.


Výsledky všech zápasů

  • Junioři: pátek Kutná Hora – HC Letci Letňany 1:6 (0:4, 1:0, 0:2)
    • neděle HC Letci Letňany – SC Kolín 6:5 (0:2, 5:1, 1:2)
  • Dorost: sobota HC Letci Letňany – HC Poděbrady 7:6 (4:0, 2:5, 1:1)
    • neděle HC Letci Letňany – SC Kolín 3:0 (1:0, 2:0, 0:0
  • 9. třída: sobota SC Kolín – HC Letci Letňany 10:2 (5:2, 2:0, 3:O)
    • neděle HC Příbram – Letci Letňany 0:5
  • 7. třída: sobota SC Kolín – HC Letci Letňany 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)
    • Neděle přátelák HC Příbram – Letci Letňany 3:15
  • 6. třída: Rytíři Kladno – HC Letci Letňany 5:5 (2:2, 2:3, 1:0)
  • 5. třída: sobota přátelák HC Letci Letňany – Mountfield HK 4:6 ((1:0, 1:3, 2:3)
    • Neděle HC Říčany – HC Letci Letňany (2:2, 0:3, 0:3)
  • 4. třída: HC Buldoci Neratovice – HC Letci Letňany 1:9

Čtěte také

Podcast hokej zblízka