Hráč měsíce
úterý 04. ledna 2022

Letcem prosince Viktor Boháček

Zkraje nového měsíce přichází na řadu již tradiční vyhlášení ankety Letec měsíce. Poslední vítězství v kalendářním roce 2021 bere šikula sedmé třídy Viktor Boháček. O nominaci kouče Martina Dufka si talentovaný útočník řekl výraznou efektivitou i týmovým pojetím hry. Na stupně vítězů se probojovali také Jakub Hrdlík ze čtvrté třídy a gólman pětky Jakub Kraus – i on je tak důkazem, že letňanským brankářům se v poslední době nadmíru daří.

V probíhající sezoně nám anketa Letec měsíce představila již čtvrtého vítěze. Na jakém principu ocenění funguje?

Trenéři kategorií od čtvrté třídy do dorostu vyberou každý po jednom hráči, který si dle jejich názoru cenu zaslouží. Nehodnotí se pouze viditelné úspěchy, ale důraz se klade na celkový přístup hráče, jejž představuje mimo jiné například týmový duch, docházka, nasazení a práce v tréninku.

Ze sedmi nominovaných se pak vyčlení finálová trojka, na kterou čekají zajímavé dárky od partnerů – poukaz na hry v Mercuria Laser Game a thajská masáž v proseckém ThaiPro. Na své si přijdou ale i ostatní adepti, všichni obdrží dárkovou tašku s logem Letců.

Hlavní výhru si tentokrát odnáší stěžejní článek kádru sedmičky Viktor Boháček. Zasloužil se o to svojí produktivitou, je totiž nejlepším střelcem mužstva. Prosazuje se i v důležitých zápasech a tým se na něj může spolehnout. Samotný vysoký počet vstřelených branek by ale Boháčkovi nominaci nezajistil, talentovaného útočníka zdobí také skvělá docházka a týmovost. O druhou a třetí příčku se v posledním měsíci roku 2021 dělí čtvrťák Jakub Hrdlík s gólmanem pětky Jakubem Krausem .

FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE LISTOPADU

1. místo: Viktor Boháček (7. třída)
Nominace trenéra Martina Dufka: „Útočník, jak se patří, jedná se o nejlepšího střelce týmu. Skvělé je, že se gólově prosazuje i ve velice důležitých utkáních a je proto skutečně potřebným hráčem. Opravdu se mu daří, navíc má dobrou docházku a týmového ducha spojeného s citem pro kolektivní hru.“

2. – 3. místo: Jakub Hrdlík (4. třída)
Nominace trenéra Jana Mišnera: „Je to ode mě dlouhodobé ocenění za to, jak Kuba pracuje. Vlastně už od soustředění se mi líbí, jak funguje. Dělá velký progres, plní to, co po něm chci a je na něm vidět, že ho to baví. Docházku má také vynikající.“

2. – 3. místo: Jakub Kraus (5. třída)
Nominace trenéra Ladislava Kadaněho: „Na to, že je o rok mladší a spíš menší gólman, chytá fantasticky. Potvrzuje to i teď na turnajích – zvolil jsem ho jako jedničku, podržel nás v klíčových momentech, kdy to bylo nejdůležitější. On byl jedním z pilířů, díky kterému jsme se dostali do finále turnaje na Spartě. Má skvělou docházku, poctivě pracuje (i sám na sobě) a je pozorný. Jinak celý tým šlape a chtěl bych pochválit všechny kluky."

SEZNAM NOMINACÍ ZA LISTOPAD

4. třída: Jakub Hrdlík
5. třída: Jakub Kraus
6. třída: Tadeáš Červený
7. třída: Viktor Boháček
8. třída: Štěpán Václavík
9. třída: Richard Barninec
Dorost: Po rozhodnutí trenéra nebyla udělena nominace.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka