sobota 01. září 2012

Příprava Letců na novou sezonu 2012/2013

Přinášíme Vám v kostce informace o předsezonním období všech kategorií HC Letci Letňany. Věřme, že následující sezona bude co nejúspěšnější a dočkáme se mnoha týmových i individuálních úspěchů.

Kurz bruslení začíná od prvního pondělí v měsíci září pod vedením slečen Aleny a Petry Lehkých.


1. třída začíná svou přípravu na ledě od prvních zářijových dnů. Konkrétně 4.9.2012 pod taktovkou trenérů Honzy Zlatohlávka a Jirky Žůrka.


2. třída s tréninky na ledě začíná první školní den (3.9.2012) pod vedením zkušeného trenéra Jiřího Nikla a Ládi Kadaněho, který se vedle svého aktivního hraní vydal již před rokem na trenérskou cestu a pomáhá v Letňanech s výchovou mladých talentů.


3. třída již svou přípravu začala, a to 20.8.2012.  Na správnou výchovu našich „třeťáčků“ dohlíží Martinové Uldrich a Rousek. Naši „třeťáčci“ mají 4x týdně trénink na ledě, kde se zdokonalují v technice bruslení a v technice vedení kotouče. Po tréninku často následuje cvičení a strečink v cvičebním salónku v prostorách ice-areny.


V pondělí 20.8.2012 svou předsezonní  přípravu začala v letňanské ice-areně 4. třída, která má většinou dvoufázové tréninky s prokládanými zápasy. Naší „čtvrťáci“ se připravují velmi pečlivě a poctivě pod vedením trenérů Zbyňka Zavadila a Martina Kykala, kteří se snaží postupně naučit své svěřence hrát na velké hřiště, jelikož po Vánocích již budou hrát místo „dětského“ minohokeje hokej na celé hřiště.


Na začátek přípravy do Litoměřic odjela 5. třída ve dnech 12.8. - 19.8., poté se již „páťáci“ přesunuli na přípravu do Letňan, kde se pod vedením Jana Zlatohlávka a Václava Adamce připravují na novou sezonu, ve které budou hrát žákovskou ligu.


6. třída začala novou sezonu mezinárodním turnajem Challenger, který se konal převážně v Letňanech. Na Challengeru skončila naše šestá třída na skvělém 2. místě, když ve finále podlehla o gól seskupení Hockey Talent academy. Po turnaji se „šesťáci“ přesunuli na soustředění do České Lípy, které probíhalo od 12. do 17.8., kde byl 2x týdně led a suchá. Po přesunu do Letňan se již střídají tréninky se zápasy a čeká se na start nové sezony. Trenéry 6. třídy jsou zkušenostmi protřelí Jiří Nikl a Martin Rousek.


7. třída začala svou přípravu 15.8.2012 pod vedením pana Milana Antoše a Marka Homoly. „Sedmákům“ se střídají jednofázové s dvoufázovými tréninky na ledě.


Týdenním soustředěním v Klatovech (6.8.-12.8.) zahájila svou předsezonní přípravu 8. třída, která zatím poznala jen jednou hořkost porážky, a to od Liberce. Jinak je mužstvo pana trenéra Martina Rouska a Jiřího Nikla v přípravě stoprocentní a netrpělivě vyhlíží začátek nové sezony, ve které si bude klást jen ty nejvyšší cíle. Od 13.8. se naši „osmáci“ připravují v Letňanech.


Mladší dorostenci začali svoji přípravu 1.8. turnajem Challenger Cup v domovském stánku, v Letňanech, který se jim podařilo vyhrát bez jediné porážky. Poté dorostenci vedení trenéry Jindřichem Bláhou a Martinem Uldrichem najeli na klasickou předsezonní přípravu (tréninky na ledě se střídají s tréninky na suchu). Svěřencům pana Bláhy se zatím v přípravě velmi daří, ze dvanácti zápasů pouze 3x remizovali, jinak sbírají mladší dorostenci jen úspěchy v podobě vítězství (např. nad Mladou Boleslaví, Hvězdou ..). Doufejme, že se tato série co nejdéle protáhne a mladší dorostenci vstoupí do ELIOD Extraligy mladšího dorostu vítězně.


Starší dorostenci si do začátku soutěže naplánovali 12 zápasů, ze kterých zatím mají skvělou bilanci 9-1-2, když 2x podlehli pouze sparťanským dorostencům, naopak zdolali Slavii, Mladou Boleslav, Hradec Králové, či Písek. Dorostenci začali svou přípravu pod vedením Jiřího Žůrka a Honzy Zlatohlávka nejdříve ze všech, konkrétně již 23.7.. Střídají se tréninky jednofázové a dvoufázové tréninky a tréninky na ledě a na suchu, které směřují k tomu, aby mužstvo bylo připraveno na start Extraligy staršího dorostu, která začne již v pátek 7.9.


Zato letňanským juniorům se v přípravě zatím výsledkově moc nedaří. Junioři začali trénovat 12.8. a střídají se dvoufázové s jednofázovými tréninky. Mužstvo vedené trenéry Milanem Antošem a Martinem Rouskem prošlo během léta velkou generační obměnou, i proto zatím nejsou výsledky z přátelských utkání ideální, avšak až liga ukáže (startuje 21.9.), jak na tom naši junioři doopravdy jsou, a zda se jim podaří obhájit 3. místo z minulého a 2. místo z předminulého roku, či tyto umístění dokonce předčí a pokusí se v baráži vybojovat vstup mezi extraligovou smetánku. Mužstvo na toto umístění potenciál rozhodně má.


Do nové sezony přejeme všem Letcům hodně štěstí a sportovních vítězství!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka