Žáci
středa 08. prosince 2021

Famózní víkend osmičky

První prosincový víkend přinesl pokračování mládežnických soutěží. Bodovou nadílku si odneslo hned několik letňanských kategorií v čele s osmičkou. Parta kouče Davida Pojkara sehrála rovnou dva zápasy – proti Kutné Hoře a Neratovicím. Letňanští nasázeli celkem 24 gólů, sami navíc v obou případech udrželi čisté konto. Stejné soupeře sestřelila také šestka, Sršně porazila jasně 20:4 a Buldoky 11:10.

V nedávno vydaném článku se trenér Martin Hušpauer rozpovídal na téma střelby, problémy s efektivitou totiž rezonují celým hokejovým světem.

Letci osmé třídy ale o druhém adventu předvedli, že si umí v koncovce poradit, a to i přesto, že je trápila absence některých klíčových hráčů. „Bylo nás kvůli karanténám a nemocem jen deset,“ počítal kouč David Pojkar.

Na doplnění mančaftu se však podíleli starší kolegové z devítky, kteří by jinak o víkendu nehráli. „Jsem moc rád, že za nás nastoupili a že to nebrali jako ponížení, ale naopak jako příležitost,“ vzkázal svůj vděk trenér.

Slova díků mířila i za realizačním týmem deváté třídy, konkrétně za Martinem Dufkem, který celou akci umožnil. „Myslím, že nám půjčil výborné kluky, kteří nezklamali. Pomohli nám nejen do počtu, ale hlavně do výkonu,“ pochvaloval si Pojkar.

Ačkoliv tedy osmička hrála v jiném složení než obvykle, vedla si parádně. Svůj vítězný let odstartovala v sobotním utkání proti Kutné Hoře, kterou nakonec porazila 9:0. Podle letňanského trenéra ale výsledek neodpovídá – vzhledem ke kvalitním výkonům Sršňů by mohl být vyrovnanější.

Letci ovšem svou střeleckou formu potvrdili i v nedělním duelu s Neratovicemi, který ovládli 15:0. „Hrozně mě potěšilo, že se nám to povedlo. Padalo dost gólů, soupeři už se pak s takovou propastí špatně otáčelo, měli jsme jasnou převahu,“ komentoval David Pojkar.

Osmička si svou vůdčí roli v zápase vydobyla mimo jiné odvážnou hrou do těla. „Zlepšili se, všichni se snažili. V dnešní době se v téhle kategorii už začínají dost řezat, ale kluci se nebojí a pomalinku se vše učí,“ chválil trenér. Zároveň dodal, že nešlo o nerovný souboj, Buldoci totiž v týmu také měli některé hráče z vyšší kategorie. V minulosti s nimi Letňanští právě kvůli věkovému rozdílu několikrát prohráli, tentokrát se karta otočila.

Osmá třída si tak připsala body hned ze dvou utkání a měla co oslavovat. Radost z povedeného víkendu utlumilo pouze zranění jednoho z obránců, který si nešťastně zlomil klíční kost. Přejeme mu proto blízké uzdravení.

Na úspěch svých starších kolegů nicméně navázali šesťáci, kutnohorské Sršně rozstříleli 20:4. S nejtěsnějším možným rozdílem 11:10 nakonec Letci zdolali i Neratovice. Igor Kostenko během dvou utkání zaznamenal dohromady tři hattricky. Gólovou kanonádu na domácím ledě předvedla také čtyřka, převálcovala pražskou Kobru 16:0.


Výsledky všech zápasů

  • Junioři: pátek HC Letci Letňany – SK Sršni Kutná Hora 6:2 (3:1, 2:0, 1:1)
    • neděle SC Kolín – HC Letci Letňany 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
  • Dorost: HC Letci Letňany – HC Střelci Jindřichův Hradec 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
  • 8. třída: sobota SK Sršni Kutná Hora – HC Letci Letňany 0:9 (0:3, 0:3, 0:3)
    • neděle HC Letci Letňany – HC Buldoci Neratovice 15:0 (5:0, 3:0, 7:0)
  • 6. třída: sobota SK Sršni Kutná Hora – HC Letci Letňany 4:20 (1:4, 2:7, 1:9)
    • neděle HC Letci Letňany – HC Buldoci Neratovice 11:10 (0:2, 4:3, 7:5)
  • 5. třída: sobota přátelák HC Letci Letňany – HC Bílí Tygři Liberec 7:5 (3:0, 2:3, 2:2)
  • 4. třída: HC Letci Letňany – HC Kobra Praha 16:0


Čtěte také

Podcast hokej zblízka