Hráč měsíce
čtvrtek 02. prosince 2021

Letcem listopadu Matěj Kučera

Další měsíc uplynul a to znamená jediné – čas na vyhlášení nejpilnějších Letců za uplynulé čtyři týdny. Horkých kandidátů se v listopadu našlo hned několik, hlavní cenu však získal Matěj Kučera. Šikula z osmičky předvedl, že umí tým podržet i v nelehké situaci vyhrocené karanténou kolegy, i proto si vysloužil nominaci kouče Davida Pojkara. Do finálové trojky se díky svému přístupu dostali i Joan Pinkevych z páté třídy a Sebastian Illek ze šestky.

Anketa Letec měsíce pokračuje, v aktuální sezoně oceňuje mladé hokejisty už potřetí. Na jakých základech je vlastně vystavěna?

Trenéři kategorií od čtvrté třídy do dorostu vyberou každý po jednom hráči, který si dle jejich názoru cenu zaslouží. Kouči přitom hodnotí nejen zřetelné úspěchy jako velké množství získaných bodů, ale také celkové nasazení, píli, týmovost, charakter nebo poctivost docházky.

Ze sedmi nominovaných se pak vyčlení finálová trojka, na kterou čekají zajímavé dárky od partnerů – poukaz na hry v Mercuria Laser Game a thajská masáž v proseckém ThaiPro. Na své si přijdou ale i ostatní adepti, všichni obdrží dárkovou tašku s logem Letců.

V aktuální sezoně zná anketa už třetího vítěze, tentokrát se jím stal Matěj Kučera. Gólman osmičky měl v posledních týdnech doslova plné ruce práce, kvůli karanténě svého kolegy zůstal totiž na stráž brankoviště sám. Zodpovědnosti se ale nezalekl a svými hbitými zákroky pravidelně blokoval útočné akce soupeřů. Velkou zásluhou se podílel na vítězné šňůře své kategorie, kterou zastavila až Mladá Boleslav.

Významnou oporou pro své týmy byli v posledním podzimním měsíci také Joan Pinkevych z pětky a Sebastian Illek ze šestky. Oba nadějní hráči se proto dělí o druhé a třetí místo.

FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE LISTOPADU

1. místo: Matěj Kučera (8. třída)
Nominace trenéra Davida Pojkara: „Soustavně předváděl kvalitní zákroky, kterými nás ve vypjatých chvílích zápasů podržel. Navíc v posledních 14 dnech všechen tlak padal právě na jeho bedra, druhý brankář byl totiž v karanténě. Matěj se s tím ale popasoval víc než dobře, a proto mu patří pochvala.“

2. – 3. místo: Joan Pinkevych (5. třída)
Nominace trenéra Ladislava Kadaněho: „Má zarputilou povahu, nevypustí žádný souboj ani trénink, tvrdě pracuje. Je sice o rok mladší než ostatní v týmy, ale dokáže se ve vyšší kategorii prosadit, a to dokonce i bodově. V poslední době skóroval skoro v každém zápase.“

2. – 3. místo: Sebastian Illek (6. třída)
Nominace trenéra Martina Hušpauera: „Hokej začal hrát teprve před necelými třemi lety. Srší z něj ale obrovský zápal, nedočkavě vyhlíží každý zápasový víkend. Do kolektivu zapadnul rychle, okamžitě nasál atmosféru Letců. Zdobí ho pracovitost, dře sám na sobě i mimo tréninky. Je dravý, obětavý a dělá zajímavé pokroky."

SEZNAM NOMINACÍ ZA LISTOPAD

4. třída: Jakub Němec
5. třída: Joan Pinkevych
6. třída: Sebastian Illek
7. třída: Dominik Šimáček
8. třída: Matěj Kučera
9. třída: Egor Surkov
Dorost: Oliver Májeský

Čtěte také

Podcast hokej zblízka