Žáci
úterý 16. listopadu 2021

Osmáci vyhráli netradiční kontumací

Během dalšího víkendu mládežnických soutěží vybojovalo výhru hned několik letňanských kategorií. Páťáci rozstříleli Smíchov hned třicítkou gólů, při ofenzivní smršti nezapomněli ani na obranu, udrželi nulu. Čtvrtá třída zase přehrála Pardubice 16:7. Body získala i osmička, Benátky nad Jizerou totiž porazila kontumačně. Místo mistráku si spolu ale oba týmy zahrály aspoň přátelák, v němž Letci zvítězili jasně 11:2.

Něco podobného se moc často nevidí. Na zápas osmičky sice soupeř dorazil, ale nehrálo se. „Ještě jsem se s tím nesetkal. Ani jako hokejista, ani jako trenér,“ vyprávěl kouč David Pojkar.

Co se vlastně stalo? Klasický ligový střet žáků se nemohl odehrát podle regulí, protože Benátkám nad Jizerou chyběl dostatečný počet hráčů. Tři z celkových 12 protivníků přijeli s propadlými registracemi. „K sehrání utkání je potřeba aspoň devět kluků v poli a jeden brankář, Benátští měli jen 8+1. Je to škoda,“ vysvětloval trenér Letců pravidla.

Sudí tedy Středočechy na led vůbec nevpustil a letňanská osmička vyhrála soutěžní zápas kontumačně 5:0. Aby však příprava obou celků nepřišla úplně na zmar, domluvily se spolu alespoň na přáteláku. V něm parta Davida Pojkara výsledkem 11:2 dokázala, že si body skutečně zasloužila.

Kouč měl přesto k zápasu výhrady: „Klukům duel moc nedal. Nazval bych ho spíš tréninkem, vítězství jsme si ani neužili.“ Realizační tým osmičky se i proto těší na nadstavbovou část. „Jsem rád, že jsme postoupili. Konečně budeme hrát se silnějšími mužstvy,“ doplnil.

Naopak čtvrťáci si ostrou bitvu střihli už v sobotu – potkali se s pardubickým Dynamem. Zápas se navíc konal už po deváté hodině, takže Letňanští museli brzy vstávat. „Ranní utkání nám moc nejdou, trvá, než se probereme,“ pousmál se Jan Mišner.

Tentokrát se psal ale jiný příběh, jeho parta s východem slunce vlétla do duelu naplno. „Kluci měli výborný start. Hned jak se začalo hrát, šlo jasně vidět, jak byli hladoví po vítězství.“ Kouč doplnil, že Letce poháněla i touha po odplatě, poslední vzájemný zápas totiž vyhráli Pardubičtí.

Reparát se povedl, čtyřka tentokrát tahala za delší konec. „Během pěti minut jsme vedli o tři góly a pak už jsme měli režii ve svých rukou. Brankáři dobře chytali, hráči útočili a stříleli...“ pochvaloval si Mišner.

Na vítězné vlně se nesla také posádka juniorky. Letci porazili Českou Lípu 10:5, rozhodly hlavně výkony ve druhé třetině. Zazářili i páťáci. V sobotním přáteláku se Slavií uhráli remízu 6:6 a nedělní mistrák proti Smíchovu kompletně ovládli. Pražskému protivníkovi nasázeli hned třicet gólů, sami neinkasovali žádný. Šestá třída zase s výsledkem 12:4 převálcovala Benátky nad Jizerou.


Výsledky všech zápasů

  • Juniorka: HC Česká Lípa – HC Letci Letňany 5:10 (2:3, 0:5, 3:2)
  • 9. třída: Bílí Tygři Liberec – HC Letci Letňany 14:1 (4:1, 4:0, 6:0)
  • 8. třída: HC Letci Letňany – HC Benátky nad Jizerou B 5:0 kont.
    • přátelské utkání HC Letci Letňany – HC Benátky nad Jizerou B 11:2
  • 7. třída: Bílí Tygři Liberec – HC Letci Letňany 21:6 (4:3, 8:1, 8:2)
  • 6. třída HC Letci Letňany – HC Benátky nad Jizerou B 12:4 (3:2, 5:1, 4:1)
  • 5. třída: sobota přátelské utkání HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 6:6 (2:1, 2:1, 2:4)
    • neděle HC Smíchov 1913 – HC Letci Letňany 0:30 (0:9, 0:14, 0:7)
  • 4. třída: HC Dynamo Pardubice – HC Letci Letňany 7:16

Čtěte také

Podcast hokej zblízka