Mládež
úterý 09. listopadu 2021

Dorost doletěl pro první místo

Dorostenci válí! První listopadový víkend se nesl ve znamení pokračování mládežnických soutěží, parádní práci odvedla parta kouče Martina Uldricha. Druhá nejstarší kategorie měla sice už v kapse postup do nadstavbové části, bojovala ale ještě o první místo své skupiny. Letci na vrcholu nakonec přistáli, když porazili Kralupy 4:1. Ostrostřelecký výkon předvedli i sedmáci a osmáci, obě kategorie nasázely svým soupeřům dohromady 23 gólů.

Po víkendovém střetu s Kralupami nad Vltavou měl dorost rozhodně co slavit. Už v minulých kolech si Letci vydařenými výkony zajistili postup do nadstavby, teď ale útočili na první místo. A zadařilo se!

„Trochu mě překvapilo, že jsme to dotáhli tak daleko. Nejsem jeden z těch, co by se předem chvástali, že si jeho mančaft jde pro jasný postup,“ komentoval Martin Uldrich s pokorou. Zatímco dorostenci byli skromní v kabině a trenérském kamrlíku, na ledě předváděli jisté výkony. Během základní části prohráli jen jednou, vítězný let nenarušily nakonec ani Kralupy.

V čem vězí úspěch? Třeba brzké sestavení kádru. „Předposlední hráč přišel někdy na začátku srpna, poslední na začátku září. Jinak spolu všichni byli už od suché přípravy,“ přemítal trenér s odstupem.

Přípravu Letci rozhodně nepodcenili, ba naopak. „Kluci tréninkům dávali maximum, snažili se na sobě dřít,“ pochvaloval si Uldrich, podle kterého se bez pořádné kondice v dnešním hokeji nikdo neobejde. Právě z fyzické zdatnosti v neděli Letňany těžily.

„Ve třetí třetině jsme stále ještě měli lepší pohyb, a to i přesto, že někteří důležití hráči chyběli z důvodu nemoci či zranění, “ popisoval kouč. I kvůli absencím nebyl pro Letce zápas proti Kralupům jednoduchý, s výzvou si však navzdory komplikacím poradili. Překvapil hlavně třetí útok namixovaný ze dvou obránců a jednoho útočníka. „Splnili všechny taktické pokyny, hráli výborně, “ vyzdvihoval Uldrich.

Kouče potěšil výkon týmu jako celku, proto všem vzkázal své poděkování: „Ať už mužstvo trénuje kdokoliv, vždy záleží hlavně na hráčích a na tom, co předvádějí na ledě.“

O víkendu své schopnosti ukázali také sedmáci, když převálcovali Chrudim 13:0. Zazářil Timon Potočný, který zapsal čtyři góly a dvě asistence. Se stejným soupeřem si pak poradila i devítka, Letci vyhráli 9:4. Nejproduktivnějším hráčem byl Adam Svoboda – pětkrát dostal kotouč do sítě sám, jednou nahrával. Ke střelecké přehlídce se v neděli přidala osmá třída, porazila Smíchov 10:0.


Výsledky všech zápasů

  • Juniorka: pátek TJ HC Jablonec nad Nisou – HC Letci Letňany 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
    • neděle HC Letci Letňany – HC Frýdlant 6:3 (1:1, 1:2, 4:0)
  • Dorost: sobota HK Kralupy nad Vltavou – HC Letci Letňany 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
  • 9. třída: sobota HC Letci Letňany – HC Chrudim 9:4 (2:0, 3:1, 4:3)
  • 8. třída: HC Smíchov 1913 - HC Letci Letňany 0:10 (0:4, 0:4, 0:2)
  • 7. třída: sobota HC Letci Letňany – HC Chrudim 13:0 (4:0, 4:0, 5:0)
  • 6. třída sobota přátelské utkání HC Letci Letňany – HC Sparta Praha 4:12 (3:2, 0:5, 1:5)
    • neděle mistrák HC Smíchov 1913 – HC Letci Letňany 3:7 (1:3,0:2, 2:2)
  • 5. třída: sobota přátelské utkání HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
    • neděle mistrák HC Letci Letňany – HC Blesk 5:10 (1:3, 1:3, 3:4)
  • 4. třída: HC Letci Letňany – Buldoci Neratovice 3:6 (2:0, 1:1, 0:5)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka