Žáci
středa 03. listopadu 2021

Turbulentní víkend sedmičky a devítky

Poslední říjnový víkend přinesl napínavé mládežnické bitvy. Náročné duely prožila pětka s devítkou, obě letky odehrály dvě pracná kola. Sobotní zápasy proti Neratovicím nakonec ani pro jednu partu nedopadly vítězně, chuť si ale Letci spravili v neděli v Poděbradech, odkud se vraceli s plným počtem bodů. V Praze se zase dařilo dorostencům, kteří přestříleli Smíchov vysoko 10:1.

Svěřenci trenéra Martina Dufka měli před sebou těžký víkend. Během dvou dnů je čekala hned dvě utkání, navíc po neplánované pauze. Minulý týden totiž kvůli karanténě Kolínských vzájemné zápasy neproběhly. „Přípravu to samozřejmě vždy ztíží, ale nedá se nic dělat. Musíme to všichni zvládnout,“ komentoval kouč úvodem.

Letci se navzdory komplikacím do dalších soubojů vrhli s vervou. Domácí sobotní střet s Neratovicemi sice nepřinesl body sedmé ani deváté třídě, obě kategorie však předvedly kvalitní výkon.

„Kluci zápas odbojovali, pořádně makali. Brankář také chytal dobře,“ chválil trenér Dufek sedmáky. Ti se snažili převrhnout výsledek na svou stranu, Buldoci byli ale nakonec úspěšnější, Letci prohráli 5:8.

Klíčovou roli sehrál rozdílový neratovický hráč. „Zlobil nás po celou dobu, napálil nám snad čtyři branky. Myslím, že to rozhodlo osud utkání,“ vysvětloval kouč. Neratovičtí se podle něj zlepšili. „Snažíme se, aby kluci dělali pokroky, jenže soupeři je dělají taky.“

Sobotní duel deváté třídy vypadal obdobně. Opět přinesl důraznou hru a vyrovnané tempo, ani to ovšem k vítězství nepomohlo. „Zápas byl dobře vyhecovaný z obou stran. Prohráli jsme jen o gól, který navíc padl až v závěru,“ mrzelo Martina Dufka.

V utkání kouč našel i světlé momenty. „Byl jsem moc rád, že se nám ve druhé třetině podařilo využít přesilovky.“ V početní výhodě dali Letci tři góly a převzali vedení. Do kabiny tak odcházeli za pro ně příznivého stavu 5:4.

V poslední části se však efektivita ztratila. Ač Letňanští měli mnoho šancí, aby výsledek pojistili, proměnit se jim nepodařilo. Naopak Buldoci se chopili příležitosti. „Pravidlo nedáš – dostaneš se potvrdilo. Soupeř vyrovnal.“

Letcům se sice ještě jednou podařilo o branku odskočit, v závěru ale zaváhali. „Do posledních sekund jsme drželi výsledek, jenže pak došlo na dvě školácké chyby obránců,“ líčil Dufek rozhodující moment, který znamenal těsnou prohru 6:7.

V neděli ale sedmá i devátá třída přebraly iniciativu kompletně do svých rukou. Přestože druhý zápasový den bývá náročnější, obě kategorie v Poděbradech zvítězily.

Sedmička soupeře, který drží předposlední místo v tabulce, zpočátku trochu podcenila. Domácí se dostali do vedení, zasáhl ovšem realizační štáb. „Museli jsme trochu zkorigovat sestavu, abychom otočili výsledek,“ vysvětloval Martin Dufek.

To se povedlo a Letci pokračovali v navyšování skóre. Nakonec nastříleli celkem devět branek a odnesli si tak zasloužené body. Trenér ale upozornil, že sedmáci také několikrát inkasovali. „Pět gólů v naší síti značí, že to úplně jednoduchý a jasný zápas nebyl.“

Devítka sice Poděbrady porazila výrazně větším rozdílem, přesto však Dufek nebyl v úvodu utkání spokojený. „I když jsme byli lepší na kotouči, nedařilo se nám dávat góly.“

Po dvou třetinách Letci vedli o tři góly, trenéři byli přesvědčení, že mají hráči navíc. „Museli jsme za každou cenu vyhrát. Řekl jsem klukům, aby zabrali a poslední část hráli, jako by to byl nový zápas.“

Hokejisté deváté třídy si jeho rady zjevně vzali k srdci. V závěrečném dějství se šestkrát trefili a výsledek tak vytáhli na 10:2. „Jsme za výhru rádi, aspoň trochu nám dorovnává negativní skóre s jinými soupeři,“ shrnul trenér.

Martin Dufek doufá, že oběma jeho týmům nedělní úspěchy dodaly motivaci. Po předchozích prohrách ji hledaly jen stěží. „Snad vítězství klukům pomůže v přípravě, aby na trénincích skutečně pracovali na dalším zlepšení.“

Čerstvý vítr do křídel nabrali v uplynulém týdnu i dorostenci, kteří převálcovali Smíchov vysoko 10:1. K výsledku významně přispěl Michael Šimák, zapsal čtyři góly a jednou asistoval. Pořádný sváteční den zase ve čtvrtek zažila pětka, která těsně přestřílela Slavii 10:9. V neděli páťáci skolili i dalšího místního soupeře, Hvězdu Praha porazili 5:2.


Výsledky všech zápasů

  • Dorost: sobota HC Letci Letňany – HC Smíchov 1913 10:1 (2:1, 3:0, 5:0)
  • 9. třída: sobota HC Letci Letňany – HC Buldoci Neratovice 6:7 (1:2, 4:2, 1:3)
    • neděle HC Poděbrady – HC Letci Letňany 2:10 (0:1, 1:3, 1:6)
  • 7. třída: sobota HC Letci Letňany – Buldoci Neratovice 5:8 (0:3, 1:1, 4:4
    • neděle HC Poděbrady – HC Letci Letňany 5:9 (2:4, 1:2, 2:3)
  • 5. třída: sobota přátelské utkání HC Letci Letňany – Mountfield HK 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka