Mládež
úterý 26. října 2021

Juniorka prolomila efektivitu

V dalších kolech mládežnických soutěží zazářili junioři. Vyhráli totiž hned dvakrát – v pátek přehráli soupeře z Poděbrad 4:2, v neděli zase nasázeli šestnáct branek Novému Bydžovu. Parta kouče Martina Rouska si tak vynahradila předchozí zápasy, v nichž ji trápila koncovka. Bohatou gólovou nadílku nachystali soupeři také čtvrťáci, Kolín převálcovali vysoko 12:3. Těsný byl naopak souboj dorostenců s Berounem, vítězství 5:4 ale nakonec vybojovali Letci.

Týdenní ligový program ve velkém odstartovali junioři venkovním zápasem proti Poděbradům. V aktuální sezoně se oba týmy potkaly už po čtvrté, předchozí vzájemná utkání byla většinou vyrovnaná.

Jasnou převahu zpočátku nikdo neměl ani v pátek. Letňanští totiž sice na led vtrhli s vervou, nedařilo se jim však dostat puk do sítě. „Vstoupili jsme velmi dobře, ale neproměnili jsme tři jasné šance,“ komentoval trenér Martin Rousek. Toho podle něj vzápětí využili domácí – skórovali jako první. „Říkal jsem klukům, že kdyby první branku dali oni, nemuselo k tomuhle vůbec dojít.“

Letci se ovšem ani tak nenechali rozhodit, pokračovali v napadání. „Vyplatilo se. Začali jsme konečně dávat góly a dostali jsme se do vedení 4:1,“ chválil kouč. Jeho parta už pak utkání měla pod kontrolou.

Menší hrozba přišla ještě tři minuty před koncem, když Poděbrady nabraly nový dech. „Dostali jsme druhý gól a soupeř pak měl ještě pár šancí,“ popisoval Rousek komplikace. Letce ve vypjatých chvílích naštěstí podržel brankář Čazim Čazimi, který střely domácích zablokoval.

Nakonec junioři zaslouženě zvítězili a na stejné vlně se drželi i v neděli. V duelu proti Novému Bydžovu bylo navíc hned zřejmé, kdo má navrch. „Už od prvního střídání šlo jen o otázku skóre, hrálo se de facto jen na soupeřovu bránu. Prosadili se tak prakticky všichni naši kluci,“ vysvětloval letňanský trenér.

Mladé Letce pak pochválil, že navzdory své převaze nepolevili a snažili až do úplného konce. Aby junioři nepřišli o motivaci k útoku, vymýšlel jim navíc Rousek různé výzvy. Například, že když nedají za střídání gól, dostanou následující den na tréninku kolečko navíc. „Samozřejmě to bylo ze srandy, ale musel jsem kluky vyhecovat,“ smál se.

Pořádně natrénovat střelu na branku podle něj potřebovali hlavně proto, že v minulých zápasech proti Kolínu a Benátkám je trápila koncovka. „Předtím se ani moc nedostávali do šancí. Chtěl jsem, aby si je teď zkoušeli tvořit,“ doplnil.

Povedlo se a Letci si tak ze zápasu s Bydžovem neodnesli jen parádní výsledek 16:0, ale i další hokejovou praxi. „Myslím, že se naše hra zlepšuje, kluci si už v útočném pásmu víc dovolí,“ shrnul závěrem Martin Rousek.

Že se ofenzivy nebojí, předvedli i čtvrťáci, kteří vysoko převálcovali kolínské Kozly. Ke skóre 12:3 přispěl čtyřmi góly a dvěma asistencemi Tobiáš Blinka. Důležité tři body o víkendu vybojovali také dorostenci na ledě berounských Medvědů. O těsném vítězství 5:4 rozhodla hlavně druhá třetina, ve které Letci jasně dominovali. Ve střetu s Mladou Boleslaví se dařilo pětce, která Bruslaře v malé lize porazila 6:2. Šestka ani osmička ale na Středočechy nestačila.


Výsledky všech zápasů

  • Juniorka: sobota HC Poděbrady – HC Letci Letňany 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
    • neděle HC Letci Letňany – Stadion Nový Bydžov 16:0 (8:0, 4:0, 4:0)
  • Dorost: Medvědi Beroun 1933 - HC Letci Letňany 4:5 (1:0, 1:4, 2:1)
  • 9. třída: BK Mladá Boleslav – HC Letci Letňany 12:2 (1:1, 7:0, 4:1)
  • 8. třída: HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 3:10 (0:4, 2:3, 1:3)
  • 6. třída: sobota HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
    • neděle HC Bílí Tygři Liberec – HC Letci Letňany 9:7 (0:2, 1:2, 0:0)
  • 5. třída: malá liga BK Mladá Boleslav – HC Letci Letňany 2:6 (1:2, 1:4)
    • malá liga HC Bílí Tygři Liberec – HC Letci Letňany 7:6 (4:3, 3:3)
  • 4. třída: HC Letci Letňany – SC Kolín 12:3 (1:1, 2:0, 6:2, 3:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka