Žáci
středa 20. října 2021

Double osmičky za bago

O víkendu pokračovaly mládežnické soutěže, parádní výkon předvedli osmáci. Navázali totiž na vysokou výhru z duelu proti Benátkám a tentokrát si plný počet bodů připsali hned dvakrát. Parta kouče Davida Pojkara přehrála Neratovice 6:1, hokejisty ze Slaného rozstřílela dokonce 17:0. Ve stopách svých starších kolegů pokračovala šestka, která rovněž zaznamenala dvě vítězství a hromadu gólů. Buldokům jich nasázela dvanáct, slánským Lvům deset.

Hokejisté osmé třídy vstupovali do dalšího kola ligy s jasným cílem – porazit Neratovice. „První zápas s Buldoky jsme prohráli, proto jsme se na ně teď celý týden pečlivě připravovali,“ vysvětloval trenér David Pojkar zvýšenou motivaci.

Důkladná průprava zabrala, Letci svou misi splnili. „Zvládli to úplně perfektně, na puku jsme byli 80 procent času,“ pokračoval kouč. Výrazné herní převaze podle něj pomohl návrat marodů. „Hlavně jsme konečně hráli v plné sestavě, kluci se nám už naštěstí uzdravili.“

Ve výborném výkonu osmá třída pokračovala i v nedělním střetu. Soupeři ze Slaného nasázela celkem sedmnáct gólů, aniž by inkasovala. Získané body se sice hodí, podle Davida Pojkara takový debakl ale jinak není moc přínosný. „Z podobných utkání nejsem nadšený, kluky to neposune.“

Ocenit však bylo potřeba nasazení a fair play. Letci kombinovali až do samotného závěru, hrálo se pořád naplno. „V jiných týmech jsem zažil, jak se hráči posmívají, a je to pro mě nepochopitelné. Výchova je v tomhle ohledu nejdůležitější.“

Správný přístup předvedli také soupeři, kteří se navzdory gólové propasti dál snažili. „Nevypustili jedinou věc, nevykašlali se na to. Opravdu až do odpískání hráli na sto procent,“ dodal trenér. Letňany si užily spoustu času v přesilové hře, na kterou se momentálně realizační tým soustředí. I to je benefit do dalších zápasů.

Během celého víkendu se Letci zaměřili také na hru do těla. Pro hráče je velkou novinkou, smí se totiž aplikovat až od osmé třídy. „Osobně pravidlo nechápu, myslím, že je špatně nastavené. Hráči pak nejsou připravení, dochází ke zbytečným zraněním,“ přidal Pojkar svůj pohled na věc.

Tým si ovšem poradil i s touto výzvou, s fyzickou částí hry se umí sžít. „V obou zápasech mě hra do těla nadchla, kluci se toho nebáli,“ pochvaloval si kouč.

A co odměna za perfektní soustředěnost? „Měli jsme v kabině sázku. Kdyby prohráli, čekal by je pekelný trénink. Takhle budou celou dobu hrát bago,“ smál se trenér závěrem.

Motivace nechyběla ani šesťákům, kteří se rovněž svezli na vítězné vlně. S neratovickými Buldoky mladší Letci zatočili 12:4, Lvy ze Slaného porazili 10:5. K úspěchu přispěli i střelci hattricků – v sobotu se ukázal Patrik Martínek, v neděli zářil Samuel Bosák. Naopak úspěšná nebyla juniorka ani dorost, v těžkém měření sil padla také devátá třída. Mladé Boleslavi podlehla hlavně kvůli nevyvedené druhé třetině 2:12.


Výsledky všech zápasů

  • Juniorka: HC Letci Letňany – SC Kolín 3:6 (0:2, 2:2, 1:2)
  • Dorost: HC Letci Letňany - HK Lev Slaný 5:8 (2:1, 2:5, 1:2)
  • 9. třída: BK Mladá Boleslav - HC Letci Letňany 12:2 (1:1, 7:0, 4:1)
  • 8. třída: sobota Buldoci Neratovice - HC Letci Letňany 1:6 (1:3, 0:2, 0:1)
    • neděle HK Lev Slaný - HC Letci Letňany 0:17 (0:4, 0:8, 0:5)
  • 7. třída: BK Mladá Boleslav - HC Letci Letňany 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
  • 6. třída: sobota Buldoci Neratovice - HC Letci Letňany 6:4 (1:3, 2:0, 3:1)
  • 5. třída: HC Slavia Praha - HC Letci Letňany – 8:4 (2:0, 2:2, 4:2)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka