Mládež
úterý 05. října 2021

Šestka zářila nejen proti Vídni

Víkend přinesl další kolo mládežnických soutěží, Letcům se dařilo hlavně střelecky. Šesťáci rozstříleli Smíchov 15:0, v mini lize zase dali na frak Vídni. Během tří utkání (dohromady o sedmi třetinách) inkasovali pouze jeden gól: ten padl v duelu s Libercem, který nakonec skončil remízou. Neporazitelná byla pětka, nejenže vyhrála ligový zápas proti Říčanům, ale v přáteláku převálcovala Pilsen Wolves 22:4.

Šestá třída sice v sobotu nastupovala v jiné sestavě než během neděle, úkol byl ovšem jasný. „Jít minimálně na svůj limit, hrát na puku, bojovat, být důrazní. Hlavně však zlepšit koncovku a tlačit se do předbrankového prostoru. Zároveň ale nezapomenout na hokejovost, “ vyjmenovával trenér Martin Hušpauer.

Jeho parta zadání plnila na výbornou. V utkání se Smíchovem Letci nasázeli patnáct gólů, sami nedostali ani jeden. S čistým štítem vyšli i z miniligového střetu s Vídní, vyhráli 4:0. „Kluci předvedli skvělou aktivitu, rakouskému protivníkovi nedali metr zadarmo. Hráli jsme tvrdý, ale hezký zápas, to je nejlepší trénink,“ chválil Hušpauer.

Náročný duel si šestka střihla také s libereckými Tygry. Přestože šancí bylo k vidění na obou stranách hodně, napínavá podívaná nakonec skončila remízou 1:1. „Líbí se mi, že si i při naprosto těsném utkání umíme šance vypracovat. Klademe důraz na odebírání puků, sice to není snadné, ale vyplatí se dostat soupeři pod kůži,“ komentoval kouč.

Podle něj za malým počtem branek stály hlavně výkony maskovaných mužů. „Bylo to galapředstavení všech gólmanů, nejen soupeřova, ale i našich dvou – Míši Krajčíka a Sama Honajzera. Když vytěsnili zvlášť nebezpečnou střelu, hala zašuměla,“ líčil.

Šesťákům se víkend povedl, zůstávají ale nohama na zemi. „S oběma zápasy jsme spokojení, udržujeme pokoru. Na začátku sezony jsme nehráli podle představ, proto jsme pak udělali hodně změn v tréninku, aby se zvedlo tempo,“ shrnul Martin Hušpauer. Jak se úpravy projeví se ukáže v budoucích zápasech. „Chceme být konkurenceschopní i těm nejlepším týmům,“ dodal.

Příležitost šestka dostane už v sobotu 9. října, kdy ji čeká souboj proti Benátkám nad Jizerou o první místo ve skupině. „Zdravá motivace je potřebná, celý týden se ostře připravujeme a těšíme se na víkend. Budeme hrát i za všechny marody,“ uzavřel trenér pozdravem zraněným a nemocným Letcům.

K víkendové střelecké exhibici se připojila pětka - Říčany porazila 10:3 a v přáteláku proti Pilsen Wolves nasázela dokonce dvaadvacet gólů. Nezaostali ale ani junioři, kteří vysoko přehráli Nový Bydžov. K výsledku 14:3 přispěl pěti góly a jednou asistencí Matyáš Staněk. Dorostenci zase navázali na výhru z předchozího kola, se Smíchovem si s přehledem poradili 12:1. Stejného pražského soupeře se nakonec podařilo zdolat i osmákům, vyhráli 7:1.


Výsledky všech zápasů

  • Juniorka: Stadion Nový Bydžov - HC Letci Letňany 3:14 (1:4, 1:6, 1:4)
  • Dorost: HC Smíchov 1913 - HC Letci Letňany 1:12 (0:3, 0:3, 1:6)
  • 9. třída: HC Chrudim - HC Letci Letňany 4:8 (3:4, 0:2, 1:2)
  • 8. třída: HC Letci Letňany - HC Smíchov 1913 7:1 (0:1, 4:0, 3:0)
    • přátelské utkání HC Letci Letňany - HC Hvězda Praha 3:3
  • 7. třída: HC DYNAMO PARDUBICE - HC Letci Letňany 13:5 (6:2, 3:1, 4:2)
  • 6. třída: HC Letci Letňany - HC Smíchov 1913 15:0 (3:0, 5:0, 7:0)
    • miniliga HC Letci Letňany - Bílí Tygři Liberec 1:1 (1:1, 0:0)
    • miniliga HC Letci Letňany - Vídeň 4:0 (1:0, 3:0)
  • 5. třída: přátelské utkání HC Letci Letňany - Pilsen Wolves 22:4 (8:1, 7:1, 7:2)
    • HC Merkur Říčany - HC Letci Letňany 3:10 (1:3, 0:4, 2:3)
  • 4. třída: přátelské utkání HC Letci Letňany - HC DYNAMO PARDUBICE 9:13 (2:8, 3:4, 4:1)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka