Hráč měsíce
sobota 02. října 2021

Letcem měsíce září Kriško

S příchodem nové sezony se vrací anketa hráč měsíce. Zářijové kolo už zná vítěze, v napěchované konkurenci od čtvrté třídy do dorostu se prosadil forvard Jan Kriško. Na stupně vítězů se vešli také Adam Dohnal a obránce Jan Bednář, na nejlepší trio čekají zajímavé ceny od oficiálních partnerů Thaipro a Mercuria Laser Game. Ani zbytek nominovaných ale nepřijde zkrátka, všichni získají klubovou dárkovou tašku.

Letci navazují na tradici z minulých let, kdy se vedení rozhodlo každý měsíc odměňovat výjimečné hráče za jejich píli, docházku či pojetí hry. V minulosti se ocenění udělovala týdně, prodloužené hodnotící období má však své výhody. Bude sice méně vítězů, ale o to zajímavější ceny.

Anketu pozastavila pandemie koronaviru, která zamezila společným tréninkům a všechny kategorie musely přejít na „home office“. Všichni nominovaní (od čtvrté třídy do dorostu) obdrží tašku s logem Letců, na první trojku čekají zážitky od partnerů rubriky: v proseckém Thaipro si finalisté budou moct dopřát thajskou masáž v hodnotě 990 korun, zábavu si zase užijí v Mercuria Laser game. Mohou se těšit na voucher na pět her, vítěz dokonce na osm. Letec měsíce zároveň nově vyfasuje také klubový náramek.

Princip volby zůstává neměnný. Trenéři vybírali nejpilnější hráče z uplynulého měsíce, zohledňují jak docházku a poctivost přípravy, tak výkony přímo v utkáních. Ze zvolené sedmičky následně vzešla finálová trojka a Letec měsíce.

Prvním vítězem prestižního ocenění v nové sezoně se stal Jan Kriško. Útočník, který přišel z Mladé Boleslavi, patří k novým tvářím dorostu, uvedl se přitom výborně. Střelecké schopnosti naplno prodal během posledního zářijového víkendu, kdy nasázel celkem pět branek. Zdobí ho mimo jiné pracovitost, charakter a rychlost.

Ve finálové trojici se umístil šikula z páté třídy Adam Dohnal a zadák devítky Jan Bednář.

FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE ZÁŘÍ

1. místo: Jan Kriško (dorost)
Nominace trenéra Martina Uldricha: „Výborně doplnil mančaft, je vidět, že přišel z klubu, kde dělají hokej dobře. Honza je vybavený po všech stánkách, pracovitý a poctivý. Plní vše, co se mu říká. Jeho hlavní devízou je rychlost, trápil se ale s proměňováním šancí. Smůlu ovšem prolomil, naposledy dal o víkendu pět gólů."

2. místo: Adam Dohnal (5. třída)
Nominace trenéra Ladislava Kadaně: „Adam je jedním z nejšikovnějších hráčů do páté třídy, které jsem trénoval. Má skvělou docházku na tréninky, je šikovný, pocitvý a snaží se dělat vše na sto procent. Některé věci ještě musí vypilovat, ale má do hry obrovský zápal."

3. místo: Jan Bednář (9. třída)
Nominace trenéra Martina Dufka: „Šikovný obránce, který do Letňan každý den dojíždí až z Nového Bydžova. Honza patří mezi poctivé a soutěživé hráče, nic nevypustí. Navíc na sobě dál pracuje. Ač je vzrůstově malý, má obrovské srdce bojovníka."

SEZNAM NOMINACÍ ZA ZÁŘÍ

4. třída: Jakub Kučera
5. třída: Adam Dohnal
6. třída: Igor Kostenko
7. třída: Jan Bajer
8. třída: Dominik Verbeshchuk
9. třída: Jan Bednář
Dorost: Jan Kriško

Čtěte také

Podcast hokej zblízka