Mládež
úterý 28. září 2021

Čtvrťáci předvedli demolici

Naděje Letců pokračovaly v plánu mládežnických soutěží. Výhru nakonec nebrali jen páťáci v přípravném utkání, naostro to ale zbytek letky zvládl. Stoprocentní byla juniorka, která nedostala ve dvou utkáních ani gól. Sedmáci zase rozstříleli Chrudim a konečně zvítězila také osmička. Parta kouče Davida Pojkara zdolala po velkém obratu Slaný. Rekordmanem se stali čtvrťáci, při debutu na velkém hřišti přejeli Mladou Boleslav 19:0!

Pořádná premiéra. Čtvrťáci zažili o víkendu první zápas na velkém hřišti, v celosezonním Poháru krále Jiřího si otevřeli střelnici. V soutěži je čeká celkem pět soupeřů, prvního z nich přejeli vysokým rozdílem. Mladé Boleslavi nasázeli hned devatenáct branek, sami neinkasovali ani jednou.

‚‚Moc jsem nevěděl, co nás čeká, ale byl jsem mile překvapen. Soupeř měl za celý zápas snad pouze dvě střely,‘‘ ohlížel se za první zkušeností Letců s hrou na velké kluziště kouč Jan Mišner.

Hned pět branek zaznamenal Tobiáš Blinka, přidali se také ostatní. Hattrick zaznamenali Šimon Kubeš a Samuel Souček, dvě branky a tři nahrávky předvedl Jakub Kučera. Ale, co víc, Letňanští předvedli hlavně parádní týmový výkon a duelem se náležitě bavili.

Velký obrat vyšvihla osmá třída. Na domácím ledě vyzvala mužstvo ze Slaného s negativní bilancí z úvodních dvou duelů nového ročníku. Do třetice už to vyšlo, Letci nakonec slavili zasloužené body i přesto, že prohrávali 0:2.

Kouč David Pojkar si pochvaloval hlavně charakter kabiny: „Kluci se semkli. Byl jsem opravdu nadšený, že v sobě probudili bojového ducha a ukázala se síla týmu.‘‘ Nakonec rozhodlo až závěrečné dějství, kdy do soupeřovy branky napadalo hned patero gólů. Osmáci tak vyhráli 7:2.

‚‚Byl to dobrý zápas, hráči fakt makali,‘‘ chválil družstvo, které trápí marodka, Pojkar. ‚‚Od začátku soutěže jsme se nesešli v plné sestavě, pořád je někdo buď nemocný, nebo zraněný,‘‘ doplnil. O to cennější je pro jeho třídu první vítězství.

Efektivita zdobila také sedmáky, kteří nasázeli Chrudimi 13 branek a pokračují v dobrých výkonech. Se čtyřmi góly a asistencí zazářil Dominik Šimáček. Devítka přetlačila Chrudim 8:4, šesťáci zase přehráli Slaný pětibrankovým rozdílem.


Výsledky všech zápasů


  • Juniorka: SC Kolín - HC Letci Letňany 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
    • HC Letci Letňany – HC Poděbrady 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
  • Dorost: HK Lev Slaný - HC Letci Letňany 2:7 (2:2, 0:2, 0:3)
    • HC Letci Letňany - Medvědi Beroun 1933 7:3 (5:1, 0:1, 2:1)
  • 9. třída: HC Chrudim - HC Letci Letňany 4:8 (3:4, 0:2, 1:2)
  • 8. třída: HC Letci Letňany - HK Lev Slaný 7:2 (1:2, 1:0, 5:0)
  • 7. třída: HC Chrudim - HC Letci Letňany 2:13 (0:4, 0:5, 2:4)
  • 6. třída: HC Letci Letňany - HK Lev Slaný 7:2 (1:0, 4:2, 2:0)
  • 5. třída: přátelské utkání Královští lvi Hradec Králové - HC Letci Letňany 8:3
  • 4. třída: BK Mladá Boleslav - HC Letci Letňany 0:19 (0:7, 0:3, 0:9)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka