Mládež
úterý 21. září 2021

Dorost pálil, remíza pětky

Další víkend plný mládežnických soutěží. Tentokrát však zápasy přinesly nejen vítězné, ale i smutné okamžiky. V sobotu se Letcům zprvu nedařilo, sérii proher zlomili až dorostenci. Ti sice Černošice přestříleli 5:1, Jaroslav Křenek si ale bohužel přivodil nehezký úraz. V neděli už zase létal jeden gól za druhým, žáci si vynahradili prohru z předchozího dne. Deváťáci proti Poděbradům vyhráli 9:1, sedmáci 12:5.

Některé týmy odehrály první ligová kola už minulý týden, svěřenci Martina Uldricha si na svou premiéru museli počkat. O to více si uvědomovali důležitost zdařilého vstupu do sezony. „Snažili jsme se na první zápas připravit, aby se povedl,“ komentoval trenér.

Snaha se očividně vyplatila, Letci si s Černošicemi poradili v poměru 5:1. Martin Uldrich však s výkonem úplně spokojený nebyl, hráči prý měli na víc: „Získali jsme herní převahu, výsledek mohl vypadat ještě daleko líp.“ Průběh negativně ovlivnily hlavně zbytečné fauly a nízká efektivita. „Trápíme se s nedisciplinovaností a se špatnou koncovkou, v první třetině jsme měli hrozně moc neproměněných šancí,“ vysvětloval.

Bohužel se odehrál také jeden smutný moment, když se ve druhé třetině vážně zranil Jaroslav Křenek. „Ošklivě si zlomil ruku, hned jsme volali sanitku,“ líčil mrazivé okamžiky Uldrich. Podle něj tým na nějakou dobu přišel o cenného hráče: „Moc mě to mrzí, je to jeden z borců, který je s námi od začátku, hodně na sobě makal.“

Zbytek dorostenců pracovat ale nepřestane, trenér už pro ně připravil další plán. „Jsem rád, že si hned z prvního souboje odnášíme plný počet bodů, budeme se ale snažit, abychom odbourali chyby,“ shrnul.

Že se leccos dá zlepšit, dokázali žáci. V sobotu sice deváťáci i sedmáci neuspěli proti Neratovicím, den nato však obě posádky Letců převálcovaly Poděbrady. Sedmá třída v utkání ze začátku zaostávala, pak ale nastal obrat.

„Když jsme soupeřům nasázeli první tři góly, zdálo se mi, že trochu přestali hrát. Naši kluci se naopak o to víc zvedli, nakoplo je to,“ popisoval Martin Uldrich, který u devítek působí jako asistent trenéra. Sedmička nakonec Poděbradským vpálila celkem dvanáct branek. Předvedlo se duo Timon Potočný a Viktor Boháček, oba si připsali hattrick a dvě asistence.

Šestka si odnesla cennou remízu z přípravného zápasu proti silnému Liberci. Pátá třída zase v přátelském utkání těsně vyzrála na Slavii, čtyřmi góly se blýsknul Adam Dohnal.


Výsledky všech zápasů:

  • Juniorka: HC Letci Letňany - SK Sršni Kutná Hora 8:4 (5:1, 2:2, 1:1)
  • Dorost: HC Letci Letňany - SK Černošice 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
  • 9. třída: Buldoci Neratovice - HC Letci Letňany 7:4 (2:2, 4:1, 1:1)
    • HC Letci Letňany - HC Poděbrady 9:1 (4:0, 2:0, 3:1)
  • 8. třída: BK Mladá Boleslav - HC Letci Letňany 6:2 (1:0, 4:1, 1:1)
    • HC Letci Letňany - HC Poděbrady 12:5 (3:2, 6:1, 3:2)
  • 7. třída: Buldoci Neratovice - HC Letci Letňany 13:7 (4:4, 4:3, 5:0)
  • 6. třída: BK Mladá Boleslav - HC Letci Letňany 9:5 (1:1, 7:3, 1:1)
    • Příp. HC Bílí Tygři Liberec - HC Letci Letňany 5:5 (1:1, 4:2, 0:2)
  • 5. třída: HC Blesk - HC Letci Letňany 8:3 (4:0, 1:0, 3:3)
    • Příp. HC Letci Letňany - HC Slavia Praha 12:11 (1:3, 8:3, 3:5)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka