Žáci
úterý 14. září 2021

Žákům to o víkendu střílelo

Letci se vrátili do víru akce. Víkend se totiž nesl ve znamení obnovených mládežnických lig, zvlášť se dařilo sedmičce a devítce. Obě třídy nasázely Kolínu kupu gólů; Dominik Šimáček a Michael Bláha se blýskli hattricky, Štěpán Kubeš zase šesti asistencemi. Jasným vítězstvím skončil také duel šestky proti Neratovicím. Zazářil Igor Kostenko, který si připsal rovnou sedm kanadských bodů.

Moment, na který čekali nejen samotní hráči, ale i jejich rodiče. Po dlouhé vynucené pauze žáci znovu vletěli na soutěžní led a ovládli hned čtyři z celkových pěti soubojů. Zdařilý vstup do sezony se vždy hodí, pozitivně naladí celý tým. „Výhra je důležitá i pro trenéra, který si aspoň ověří, že se jeho práce zúročuje, a má motivaci mužstvo vést ještě výš,“ vysvětluje trenér sedmé a deváté třídy Martin Dufek.

Právě jeho svěřenci si v sobotních utkáních vedli mimořádně dobře, protivníka ze středu Čech porazili s přehledem. „Kolínští bývají ve starších žácích na mimořádně dobré úrovni, dokážou pozlobit i soupeře z akademických oddílů jako je Hradec nebo Litvínov,“ uvědomuje si Dufek. Letňanští deváťáci se ale nenechali zastrašit a zápasu kralovali, z efektivního dne nakonec vytěžili výhru 8:4. „Překvapili jsme i sami sebe, jak dobře jsme hráli,“ dodává trenér.

Předvedl se například Štěpán Kubeš, který společně se dvěma hostujícími útočníky bruslil ve druhé lajně, kde šestkrát úspěšně asistoval. „Kluci ze Slavie Štěpánovi parádně sedli, spolupráce si moc vážíme,“ přibližuje Martin Dufek. Poděkoval i mladším žákům, ti pro své starší kolegy totiž vytvořili skvělou atmosféru. „Sedmáci si zapůjčili dva bubny, jejich fandění k vítězství také přispělo.“

Sedmá třída si však trenérovo ocenění zasloužila nejen svým výkonem na tribunách, ale především na ledě. Letci kolínské Kozly rozstříleli 11:4. „První kolo bylo na jedničku, kluci dominovali jak brankově, tak bruslařsky,“ pochvaloval si průběh kouč. „Výrazná byla především první pětka, dala asi šest ze všech jedenácti gólů.“ Mezi nejproduktivnější hráče duelu se zařadili Dominik Šimáček a Michael Bláha, oba nasázeli hattrick.

Novou sezonu vítězně zahájili také šesťáci, neratovické Buldoky převálcovali s konečným výsledkem 10:5. Velký výkon předvedl Igor Kostenko, sám proměnil tři střely a na další čtyři branky přihrál.

Letňanským celkům se v úvodních utkáních většinou dařilo, jak ale zmiňuje Martin Dufek, euforii je potřeba krotit: „Odehráli teprve první zápas, vše ukáže až zbytek sezony.“ Například ve skupině, kde soutěží deváťáci, je velmi silná konkurence týmů s akademií: Mladá Boleslav, Hradec Králové nebo Pardubice. „Hlavně aby letošní ročník proběhl bez problémů, bez lockdownu, aby děti mohly sportovat,“ přeje si trenér.

Nezbývá než dodat, ať se jeho prosba naplní a ať Letci dál střílí jeden gól za druhým.


Výsledky všech soutěžních zápasů:

  • 9. třída: HC Letci Letňany - SC Kolín 8:4 (4:0, 3:2, 1:2)
  • 8. třída: HC Letci Letňany - Buldoci Neratovice 2:4 (0:0, 0:2, 2:2)
  • 7. třída: HC Letci Letňany - SC Kolín 11:4 (4:2, 4:1, 3:1)
  • 6. třída: HC Letci Letňany - Buldoci Neratovice 10:5 (4:1, 4:2, 2:2)
  • 5. třída HC Hvězda Praha - HC Letci Letňany 10:5 (1:2, 2:3, 7:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka