Aktuality
pátek 10. září 2021

Do akce! Ligy žáků začínají

Je to tu! Po vleklém čekání startují mládežnické soutěže, už tento víkend se do akce vrhnou žáci, o týden později čekají první duely také dorost a juniorku. „Kluci, kteří měli hokejový půst, si nesmírně váží, že mohou vůbec trénovat, natož hrát zápasy a turnaje," uvědomuje si kouč sedmičky s devítkou Martin Dufek. Nezbývá než doufat, že opatření znovu nenaberou nejstriktnější podobu.

Bylo to nekonečné. Minulý podzim sice mládežnické ligy odstartovaly, brzy však přišla razantní stopka. Finální rozhodnutí o předčasném ukončení a nedohrání plánovaného programu následovalo během února, v neprofesionálních soutěžích tak zůstaly výsledky nevyplněné už druhý rok po sobě. Pandemická situace se uklidnila pozdě, hokejový svět se začal – s podmínkou dodržování preventivních opatření – vracet do normálu teprve 17. května.

Na podzim ale Letci po nedobrovolné prodlevě konečně znovu vstupují do regulérní fáze sezony. Po předchozí dlouhé přípravě odehrají žáci úvodní zápasy už o druhém zářijovém víkendu, juniorka, dorost a A-tým si musí počkat na další týden.

„Děti znovu okusí soutěžní utkání a budou si moct užívat osobní sportovní vzestupy," těší Martina Dufka. Letňanský kouč si všímá, že uplynulé měsíce v jeho svěřencích probudily ještě silnější vášeň pro hokej. „Po půstu si kluci nesmírně váží, že mohou vůbec trénovat, natož hrát turnaje a zápasy. Doufám, že budou dál zarputilí a hokej je bude pořád bavit," pokračuje trenér sedmé a deváté třídy.

Hlavní přání? Aby znovu nenastal temný scénář z minulého roku a tabulky byly po dvouletém výpadku kompletní. „Snad se nebude opakovat patová situace, s níž by už sport tentokrát prakticky zanikl. Věřím, že se hokejem budou bavit i rodiče, kteří své děti nepřestali povzbuzovat ani během nejtěžších chvil v lockdownu," dodává Dufek.

Letci, tak vzhůru do oblak a hodně štěstí!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka