A-tým
pátek 15. října 2021

Na skok do kabiny Letců

Není kabina jako kabina. Stejně jako pro piloty v kokpitu je pro Letce řídící místnost klíčová. I proto dostala šatna áčka už před startem sezony nový kabát, zázemí vyniká sladěnými klubovými barvami, navíc je maximálně účelné. Na stěnách nechybí ani tradiční heslo „Lítáme v tom spolu“. Fotografie zrekonstruovaného prostoru, který si osahali při turnajích také žáci, najdete uvnitř článku.

Místnost, kde trenéři hráče motivují a předávají jim poslední pokyny před klíčovými bitvami. A také místnost, kde se slaví výhry. Kabina je jedním z nejdůležitějších míst hokejového zákulisí, právě proto proběhla před startem druhé ligy rekonstrukce prostorů pro A-tým.

„Společnými silami jsme kabinu dotáhli k dokonalosti,“ říká asistent trenéra Ondřej Poul. Shoduje se s hráči v názoru, že díky novému modernímu prostředí se Letňany řadí mezi kluby své kategorie spíše k výjimkám. „Ve druhé lize jde o skutečně nadstandardní podmínky,“ potvrzuje forvard Jakub Wojnar, který se o současných vizích Letců rozpovídal v rozhovoru.

„Na hokej se teď mnohem víc těšíme, jde o náš druhý domov,“ pokračuje 22letý útočník. Není se čemu divit. Kabina nově natřená do klubových barev, červené a bílé, zdi zdobí 3D nápisy s tradičním heslem Letců: „Lítáme v tom spolu.“ „Máme také perfektní boxy na sezení, odpovídají parametrům nejvyšší soutěže,“ pokračuje Poul.

Nový komplex vznikl spojením dvou starých šaten, při přestavbě se navíc nemyslelo jen na hráče. „Ve velkém prostoru zbylo místo i pro nás trenéry, máme zde taktické vybavení,“ dodává asistent trenéra.

Jak se říká: všude dobře, doma nejlíp!

Čtěte také

Podcast hokej zblízka