A-tým
čtvrtek 26. srpna 2021

Letci v Mostě poprvé padli

Poprvé během srpnové přípravy poznala posádka letňanského A-týmu pachuť porážky. Letcům se ve čtvrtém utkání sice podařilo vstřelit první gól, Mostečtí Lvi ho ale nakonec otočili. Šelmy ze severu Čech o vítězství rozhodly dvěma góly ve druhé třetině, Pražané už jen snížili na konečných 2:3. Přesto čtvrteční zápas přinesl náramnou podívanou – nadmíru svižný hokej podpořený hlasy letňanských příznivců v hledišti.

„Nejtěžší zápas vůbec.“ I tak komentoval Ondřej Poul, jeden z trenérů, čtvrteční duel proti Mostu. „Připravovali jsme se na opravdu velký hokej, chyběli nám ale čtyři klíčoví hráči.“ Ne, nebyla to tentokrát pro Letňany ideální konstelace hvězd...

Zpočátku se sice utkání vyvíjelo slibně, když úvodní gól vstřelili Letňanští, pak ale převzal otěže zápasu soupeř. „První třetina byla z naší strany parádní, drželi jsme s Mostem krok,“ chválil svůj tým Poul. Pak přišlo zaváhání.. „Neubránili jsme oslabení," litoval kouč. „Ve druhé části nás Most přečísloval, držel se víc u kotouče a dostal se do vedení.“

A-tým přesto bojoval až do úplného konce. „Ve třetí třetině jsme převzali režii hry my, soupeř se stáhnul do obrany a hrozil jenom z protiútoku,“ viděl letňanský asistent trenéra. Jeho týmu se v závěrečném tažení ještě podařilo snížit rozdíl na 2:3, srovnávací gól ale ani přes závěrečnou power-play nepřišel.

Energii Letcům i tak po celou dobu dodávalo pár desítek Letců v klubových dresech, kteří celý týden strávili na hokejovém soustředění v nedalekých Teplicích a svůj tým povzbuzovali už v úterý v Bílině. „Tentokrát přijeli i s bubny, takže jsme cítili skutečně domácí atmosféru,“ děkoval Ondřej Poul na dálku.

Další zápas čeká A-tým v neděli na ledě v Nové Pace. Začne v 18 hodin.


    Most – Letci 3:2 (1:1, 2:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 16. Procházka (Stříbrný, Písařík), 27. Mical (Havlík), 37. Písařík (Stříbrný, Procházka) – 15. Wojnar (Arnošt), 47. Kellerstein (Pejchal, Lokajíček).
  • 29. srpna: Nová Paka – Letci (18:00)
  • 3. září: Letci – Most (17:30)
  • 7. září: Letci – Příbram (17:30)
  • 10. září: Letci – Děčín (17:30)


Čtěte také

Podcast hokej zblízka