A-tým
úterý 24. srpna 2021

Desetigólové tornádo v Bílině

Vítězná šňůra letňanského A-týmu pokračuje! I ve třetím přípravném zápase Letci sázeli hromadu gólů a na ledě Bíliny zvítězili vysoko 10:1! Stejně jako v předchozích utkáních srpnového období podpořila střeleckou potenci pevná obrana, ale rozhodlo především druhé dějství, kdy Letňany soupeři odskočily na rozdíl šesti branek. K úternímu vítězství pomohli malí Letci v hledišti, kteří podporovali své parťáky přímo v dějišti utkání.

Již třetí herní prověrku finální části přípravy Letci dotáhli do vítězného konce. A znovu oplývali aktivitou i vysokou produktivitou. Do soupeřovy branky nakonec padlo celkem deset střeleckých pokusů, přitom už od prvních minut, stejně jako v utkání proti Nové Pace, podržel mužstvo gólman Tadeáš Zeithaml. ‚‚Začátek utkání byl vyrovnaný, v těžších situacích nás zachránil brankář,‘‘ komentoval po zápase trenér Jaroslav Nedvěd. ‚‚Od druhé třetiny jsme hře dominovali,‘‘ dodal.

Pomohl hlavně velký důraz, díky němuž se Letňany dostávaly do přečíslení. ‚‚Rychlým přistupováním a dobrým napadáním jsme si vytvořili šance, které jsme proměňovali,‘‘ pochvaloval si kouč efektivitu svých svěřenců a jejich výkon hodnotil na jedničku.

Z tribun se ozývalo fandění mladých Letců, kteří pro své zkušenější kolegy vytvořili skvělou atmosféru přímo na venkovním stadionu. ‚‚Chtěl bych poděkovat hráčům, kteří zde byli na soustředění, za podporu a doufám, že jsme jim udělali alespoň takovou radost, jakou udělali oni nám. Je vidět, že v tom lítáme spolu," dodal šéftrenér Nedvěd.

Už ve čtvrtek čeká A-tým další přípravný zápas a opět se odehraje na ledě soupeře. Tentokrát Letňany pojedou za mosteckými Lvy. Utkání vypukne v 18 hodin.


  • Bílina – Letci 1:10 (0:2, 0:4, 1:4)
    Branky a nahrávky: 42. Mašek (Urban) – 3. Poul (Pejchal, Půlpán), 15. Kellerstein (Duchan, Hasil), 22. Hlaváč (Hozák), 23. Kellerstein (Duchan), 27. Duchan (Hasil, Kellerstein), 30. Vacín (Wojnar), 42. Duchan (Guryevskyi), 53. Wojnar (Vacín, Pika), 54. Duchan (Hasil, Fiala), 57. Wojnar (Poul, Vacín).
  • 26. srpna: Most – Letci (18:00)
  • 29. srpna: Nová Paka – Letci (18:00)
  • 3. září: Letci – Most (17:30)
  • 7. září: Letci – Příbram (17:30)
  • 10. září: Letci – Děčín (17:30)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka