Aktuality
pondělí 02. srpna 2021

Změny vládních opatření

Přicházejí změny ve vládních nařízeních. Dle mimořádného opatření platného nově od 1. srpna se zakazuje vstup do krytých prostor osobám, které vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19, nebo nesplňují soubor pravidel shrnutých níže v článku. „Pokud nejsou naplněny podmínky, je vedení klubu nuceno od každého dítěte vyžadovat platný PCR test," přibližuje generální manažer Tomáš Divíšek.

O co jde? Od prvního srpna dochází ke změně souboru pravidel týkajících se krytých sportovišť, které se dotknou běžného provozu Ice Areny i Letců. Nová pravidla se kromě klubu týkají také všech návštěvníků haly, fitness centra, restaurace a amatérských hráčů.

Provozovatel má od začátku druhého měsíce prázdnin povinnost plnění podmínek kontrolovat, klienti zároveň musí prokázat dodržení všech zákonných nařízení.

Jaká jsou tedy pravidla pro vstup?

Návštěvníci mají hned několik možností, jak prokázat bezinfekčnost. Mohou předložit certifikát o kompletně dokončeném očkování, od nějž uplynulo nejméně 14 dní. Další variantou je potvrzení o prodělání nemoci v posledních 180 dnech.

„Pokud tyto podmínky nejsou splněny, je klub nucen od rodičů i dětí vyžadovat platný negativní výsledek testu na covid-19 každý týden," prozrazuje generální manažer Tomáš Divíšek.

V případě antigenních testů nesmí být výsledek starší než 72 hodin, platnost PCR testů byla stanovena na sedm dní. Akceptováno je také čestné prohlášení o negativním výsledku testu provedeného ve školském zařízení, prohlášení ze zaměstnání však dostačující není. Děti do šesti let se prokazovat nemusí.

Všechna zmíněná nařízení platí jak pro návštěvníky Ice Areny, tak samotné Letce.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka