II. liga
pátek 25. června 2021

A-tým už zná soupeře

V Ice Areně aktuálně netrénují pouze mládežnické kategorie, poctivě maká také letňanský A-tým. Mužský kádr se od příští sezony nově ukáže v II. národní lize a už má jasno, proti komu v září nastoupí. Letci měli navíc možnost odhalit nedostatky, přípravu na ledě si zpestřili přátelskými utkáními s Benátkami nad Jizerou, přičemž dvakrát zvítězili. Sestava se výkony začíná formovat, na které týmy se bude připravovat?

Po dvouleté pauze se letňanský klub opět vrací do třetí nejvyšší soutěže. Ačkoliv začátek nováčka nikdy nebývá jednoduchý, Letci se zatím vůbec neukazují ve špatném světle. Dvakrát se utkali s prvoligovými Benátkami nad Jizerou, v obou případech zvítězili – 9:3 a 5:2.

„Benátky byly nakombinované ještě s libereckou juniorkou. Obě utkání jsme na severu sehráli velmi dobře a zaslouženě jsme vyhráli," hodnotí týmový výkon asistent trenéra Ondřej Poul a spokojeně dodává: „Navíc je super, že jsme protočili na ledě všechny kluky, které jsme chtěli vidět při zápase."

V kabině tedy panuje příjemná nálada a aktuální příprava na ledě končí už v polovině července. Nicméně přestávka od ledové plochy nebude dlouhá. Ostrý start před klíčovou sezonou začíná zkraje srpna, kdy budou Letci upínat veškerou svoji pozornost pouze na budoucí soupeře.

A vlastně na které? To už víme!

Rozpis druhé ligy byl již zveřejněn, první kolo je naplánováno na 18. září, kdy Letci venku změří síly s Dvorem Králové nad Labem. Dalšími týmy ve skupině jsou Děčín, Nová Paka, Jablonec nad Nisou, Hronov, Most a Bílina.

„Co se týče rozlosování, nečeká nás nic jednoduchého. Dvůr Králové je doma velmi silný a poté hostíme Most, což je další favorit na vítězství ve skupině," uvědomuje si Poul.

Zdá se, že bude soutěž napínavá už od samotného začátku. Jedno je ale jasné: Letci se na svůj návrat připraví, jak nejlépe umí.

Rozpis prvních pěti zápasů A-týmu:

1. kolo (18. září): HC Dvůr Králové n. L. – HC Letci Letňany
2. kolo (22. září): HC Letci Letňany – MOSTEČTÍ LVI
3. kolo (25. září): BK Nová Paka – HC Letci Letňany
4. kolo (29. září): HC Letci Letňany – HC Děčín
5. kolo (2. října): HC Wikov Hronov – HC Letci Letňany

Čtěte také

Podcast hokej zblízka