Startuje světový šampionát do 20 let
sobota 26. prosince 2020

MS do 20 let se čtyřmi Letci! A jak je vidí česká média?

Čtyři! Takový počet hráčů měli Letci na MS do 20 let jednou jedinkrát: když loni hostily turnaj Ostrava s Třincem. Ani jeden start si tehdy nepřipsal jen Ivan Lytvynov, který zůstal pouze v roli náhradníka. Teď je místo Lytvynova jiný odchovanec klubu - zadák Michael Krutil doplnil už loňské trio Lukáš Pařík, Karel Klikorka, Martin Hugo Haš. Šampionát v Edmontonu začíná. Jak letňanské kvarteto vidí česká média?

Lukáš Pařík (brankář, 19 let)

V brankovišti by neměla být výrazná slabina, shodují se ve svých odhadech česká média. Sám Lukáš Pařík je z celého trojlístku nejstarší a právě jemu předpovídal server iSport.cz nejvíce prostoru, byť Pařík MS v brance nezahájí. "Vysoká čára, nejstarší z tria," zdůvodňuje s dodatkem, že letos má Česko vyrovnanou trojici a chytat může kdokoliv. Server Hokej.cz připomíná, že si pracovitý Pařík připsal už dva starty na loňském MS, navíc letos odcestoval se seniorskou reprezentací na Karjala Cup. Jako jasnou jedničku ho ale nevidí. "Letos v Benátkách nad Jizerou nebyl až tak výjimečný. V Chance lize byl dobrý, to ano, ale přímo skvělý nebyl."

Martin Hugo Haš (obránce, 19 let)

I tento odchovanec Letňan může čerpat z loňských zkušeností na juniorském šampionát. A server Hokej.cz ho dokonce řadí mezi TOP 5 hráčů, kteří by měli český výběr táhnout. "Jeho největší předností je všestrannost. Na první pohled vás nezaujme rychlostí, šikovností nebo agresivitou, zato má od všeho něco a je na něj spolehnutí při každé herní situaci," počítá portál s Hašem i do přesilovek. "Se 194 centimetry dokáže přitvrdit, současně je ale velmi platný směrem dopředu. S mládežnickými reprezentacemi toho zažil hodně, často přeskakoval ročníky. Teď se chce s juniorskými reprezentacemi rozloučit úspěchem," uzavírá Hokej.cz.

Karel Klikorka (obránce, 19 let)

Další 19letý junior, kterého čeká poslední akce v mládežnických výběrech. A i on atmosféru světového šampionátu do 20 let zažije už podruhé. V tom před rokem přitom jako nováček obstál. "Nejpříjemnější překvapení loňského turnaje," pamatuje server Hokej.cz. A ve svých prognózách kolem odchovance Letců uvažuje: "Ukáže letos, že se ještě posunul? V první lize hrál skvěle, opravdu na ledě dělal rozdíl. A to nedokáže jen tak ledajaký junior," dodává. Krátký rozbor nad urostlým bekem dělal v České televizi i hokejový expert David Pospíšil. "Mohl by ještě zapracovat na bruslení, ale zdobí ho myšlení a přehled ve hře," řekl.

Michael Krutil (obránce, 18 let)

Další odchovanec Letců, který v tomto klubu vyrůstal spoustu let. I v roli nováčka týmu ale na něj bude upnuta velká pozornost, vždyť ho na začátku října draftovalo ze 110. pozice Chicago Blackhawks. "Čím je zaujal? Že i přes vyšší výšku 191 centimetrů dokáže tvořit hru," věnuje se talentovanému bekovi portál Hokej.cz. "Velká škoda, že mu kariéru poslední roky dost komplikují zranění, jinak by se o něm mluvilo ještě více než teď." Server iSport.cz zase ve svém rozboru považuje Krutila za skrytý trumf české dvacítky. "Kdyby byl zdravý, na draftu letos klidně mohl myslet na první kolo. A teď je fit," věří sportovní médium Krutilovým dovednostem.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka