neděle 11. března 2012

Mladší dorostenci udolali Boleslav v prodloužení

V nedělním utkání přivítali mladší dorostenci v ICE ARENĚ Mladou Boleslav. Po páteční jihlavské prohře v nájezdech potřebovali Letci nutně bodovat. I bez důležitých opor v útoku svého soupeře sice jasně přestříleli poměrem 69:23, nakonec se ale díky mizerné produktivitě museli spokojit s dvěma body za výhru v prodloužení.

Letci nastoupili k utkání bez zraněného Karabáčka a vyfaulovaného Čapka (v Jihlavě obdržel druhý vyšší trest) a na produktivitě týmu se to ihned podepsalo. Utkání chudé na branky nakonec přineslo pouze tři přesné zásahy, nicméně bylo to především díky brankařům, kteří drželi své týmy v utkání do poslední chvíle.
Skóre otevřel na konci první třetiny gólem do šatny domácí Kroh (1-0) a Letci tak šli do druhé třetiny s jednogólovým vedením. 
V druhé dvacetiminutovce se do statistik zapsal jako jediný domácí Kulda, když obdržel dvouminutový trest, jinak hra plynula a hlavní sudí neměl důvod ji přerušovat. Ve třetí třetině srovnala Boleslav s Letci krok brankou Krejčíka ve 44.minutě (1-1).
Utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém Letci po čtyřech vteřinách využili přesilovou hru a brankou Štoska si připsali druhý bod z utkání (2-1PP).
Klíčovým mužem utkání se dnes stal mladoboleslavský brankař J.Růžička, který pochytal 67 střel a za svá záda pustil pouze dva puky.

Letci mají před sebou klíčovou sérii tří utkání, která rozhodnou o tom, zda si prodlouží sezónu a postoupí na závěrečný finálový turnaj. V neděli 18.3. se představí na Kometě (12:00), 22.3. ve čtvrtek přivítají na domácím ledě českobudějovický Mountfield (15:30) a poslední soutěžní utkání extraligové sezóny 2011/2012 je čeká v neděli 25.3. v Liberci (12:30).


VÝSLEDKY 33.kola

TABULKA ELIOD ELMD po 33.kole



Čtěte také

Podcast hokej zblízka