sobota 10. března 2012

Mladší dorost přibrzdila Jihlava, podlehl na nájezdy

V páteční dohrávce 32.kola ELIOD ELMD se Letci představili na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Favorizovanější hosté sice v utkání až do třetí třetiny vedli, nicméně Dukla dokázala vyrovnat a v nájezdech si připsat bod navíc.

Páteční dohrávka byla zajímavá hned od začátku, když už v 2.minutě prostřelil po buly v obraném pásmu Letců Kosinu v brance Bambula (1-0). V dalším střídání si ale Letci vytvořili tlak v brankovišti soupeře a nejlépe se zorientoval Štosek a z první větší šance srovnal stav utkání (1-1). V 5.minutě se Letci dostali do jednobrankového vedení, když při vlastním oslabení vystihly rozehrávku soupeře a druhou brankou v utkání otočil vývoj utkání ve prospěch Letců Štosek (1-2).
V 11.minutě se dvakrát sám zjevil před domácí brankou Karabáček, jihlavský Vacek byl ale na místě. V další obrovské šanci se ve 12.minutě opět objevil Karabáček společně s Polyanychkou, kombinovali ale tak dlouho, až si nahráli za branku a nezakončili.
Na druhé straně zahrozil domácí Kašpar, když si z obrany Letců udělal kužele a zastavil ho až pozorný Kosina v brance. V 17.minutě opět při vlastním oslabení dokázal ujet Karabáček, ale už třetí velikou příležitost v utkání opět neproměnil.

Hned v začátku druhé třetiny zahrozil v samostatném úniku jihlavský Šebesta, nakonec byl ale zablokován. Z následného protiútoku se řítil sám na brankaře letňanský Horák, ale backhandový blafák neproměnil.
V 25.minutě přišlo vyrovnání z hokejky jihlavského Bambuly, když zužitkoval Andělovu přihrávku z pozabranky (2-2). Vyrovnávací branka Duklu nastartovala a v 27.minutě zopakovala Dukla situaci z první branky utkání, když po vyhrané buly prostřelil Kosinu Hala (3-2) a otočil utkání.
V 30.minutě ale chybovala i Dukla nepřesnou rozehrávkou a Karabáček konečně proměnil svoji šanci v gól (3-3). V 35.minutě ukázal Karabáček jak se řeší situace 1-1, když objel dva jihlavské bránící protihráče a zakončil přesně do šibenice Vackovi branky (3-4)Duklu ale jednogólové manko nesrazilo a hned v následujícím střídání zachránila Letce po střele Huberta tyč. 

Do třetí třetiny tak Letci vstoupili s jednogólovým vedením a ve 41.minutě mohl zvýšit náskok Letců Dyrynk, puk ale před prázdnou brankou minul. V 47.minutě nastřelil letňanský Horák břevno Vackovi branky, následně se prokličkoval jihlavskou obranou Polyanychka, zakončit ale nedokázal. 
Po promarněných šancích se Dukla vymanila z tlaku soupeře a v 52.minutě natřikrát Bambula dorazil kotouč za Kosinova záda a srovnal stav utkání na 4-4.
V posledních minutách byli k vidění šance na obou stranách, ale ani domácí Bambula s Portem či letňanský Hrdinka brankaře nepřekonali.

V pětiminutovém prodloužení se žádný z týmů do větší šance nedostal a tak se muselo rozhodovat v nájezdech. V nich byl jediným úspěšným vykonavatelem jihlavský Anděl a tak zůstali dva body v Jihlavě za vítězství 5-4 v nájezdech.
Letce dnes nevídaně trápila produktivita jindy neomylných útočníků, což byl hlavní důvod toho, proč přišli o tak cenné 2 body.

V aktuální tabulce nyní Letci drží 4.místo s 66 body o skóre za třetí Kometou. Druhé Budějovice dál drží náskok dvou bodů.Letce ještě čekají klíčová utkání doma s Mladou Boleslaví a Budějovicemi a dvě utkání venku s Libercem a Kometou.

VÝSLEDKY 32.kola

TABULKA PO 32.kole




Čtěte také

Podcast hokej zblízka