Venkovní příprava po skupinách je zrušena
středa 21. října 2020

Návrat domů. Na Letce dopadají další vládní opatření

Situace je vážná. Nárůst počtu nakažených novým typem koronaviru neklesá a Vláda České republiky se uchýlila k další sadě opatření, která se pokusí zabránit kolapsu zdravotnických zařízení. Co to znamená pro Letce? Letňanský klub čeká opět domácí příprava, tréninky nebudou moct pokračovat ani v dosavadním počtu 5+1. Scházet se lidé mohou jen v ojedinělých a výjimečných případech.

Cesty do práce, na nákupy, za rodinou a k lékaři. To jsou jediné výjimky omezení pohybu a vzájemného kontaktu lidí, na kterém se domluvily příslušné orgány. Novou sadu opatření oznámil ministerský předseda Andrej Babiš během středy, platit začíná už od čtvrtečních 6:00.

Denní přírůstky nově nakažených přesáhly v poslední době desetitisícovou cifru, neustále navíc mají progresivní tendenci. Hlavně proto přišla další vládní nařízení, která výrazně ochromí sociální život společnosti a zruší dosavadní přípravu ve skupinách po šesti mimo uzavřené prostory.

Letci se budou muset navrátit k jarnímu scénáři. Distanční, domácí přípravě. Hlavní roli opět budou hrát instruktážní videa, předcvičování a disciplína hráčů, která je k plnění připravených tréninkových plánů nutná. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka