Někteří žáci mají za sebou další ligová utkání
pondělí 21. září 2020

Sedmáci si drží neporazitelnost, devítka musí zabrat

Do třetího zářijového víkendu se zapojili ligovými zápasy pouze sedmáci a deváťáci. Tým trenéra Davida Pojkara pokračoval v přesvědčivých výkonech a po třech kolech je po dalších jednoznačných výhrách i nadále stoprocentní. Naopak nejstarší sportovní třída proti Neratovicím neuspěla, když ztratila vydobyté vedení. Duely šesté s osmou třídou byly odloženy, páťáci zase bojovali na turnaji.

Sedmička zatím stoprocentní

Vstup do sezony? Herně i bodově na výbornou, sedmička koneckonců neprohrála ani jedno z dosavadních tří utkání, v koncovce ale musí ještě pořádně zabrat.

S Neratovicemi si Letci poradili 5:1. V průběhu dlouho drželi čisté konto, zápas navíc mohl skončit ještě větším rozdílem. „Kluci si poradili s hrou soupeře do těla, protože jsme hokejovější. Soupeře jsme přebruslili. Byli jsme všude rychleji a mohli jsme přidat další branky,“ komentoval David Pojkar.

Zhoršená produktivita se ale paradoxně projevila naplno až ve druhém víkendovém duelu proti papírově slabším Poděbradům. Sedmá třída ve druhé části nastřílela hned sedm branek, jindy se však neprosadila. „Po první bezbrankové třetině jsme na kluky trochu zatlačili, možná se pak lekli a začali se víc cpát do brány. Před třetí částí jsme naopak nechali hru plynout, bohužel si kluci mysleli, že už mají hotovo a koncovku vypustili. Klasická česká povaha,“ pokračoval trenér.

V kabině byly laxnost s efektivitou po závěrečné siréně velké téma. „Kluci mě znají dlouho a jsou na moje připomínky zvyklí. Musíme na všem pracovat, už minulou sezonu jsme s vypouštěním měli problémy. A navíc se kluci třeba i dostávají do šancí, jenže nejsou schopni dát gól.“

Sedmá třída vyhlíží po vydařeném úvodu těžší soupeře, představí se proti Liberci, Pardubicím, Hradci Králové i třeba Mladé Boleslavi. „Bodově jsme vstoupili do sezony dobře, což u dětí ale není rozhodující. Těší mě, že také herně jsme zápasy zvládli kvalitně. Pro kluky je samozřejmě lepší hrát proti silnějším, v minulosti jsme urvali spoustu zápasů na turnajích proti silnějším týmům pospolitostí a kamarádstvím v partě,“ ohlížel se Pojkar.

Příští týden čeká sedmáky Chrudim.

Devátá třída si připsala první výhru

Devítka ale šťastný konec s Neratovicemi neměla. Sice na hostujícím ledě držela dvoubrankové vedení, nicméně poté ztratila veškerou iniciativu. „V Neratovicích jsme začali dobře, vedli jsme a měli utkání pod kontrolou. Pak ale soupeř lehce přitvrdil a my mu na to přistoupili. Místo hokeje jsme se s nimi chtěli spíše mlátit a hodně mě zklamalo, že jsme tu převahu ztratili,“ líčil Martin Rousek.

Následoval duel proti Poděbradům, kde si mladí Letci pořádně zastříleli a trefili se hned dvanáctkrát. „Poděbrady byly pro nás zatím nejslabším protivníkem, takže jsme si trošku spravili chuť,“ komentoval hlavní trenér deváté třídy. V zápase si navíc výborných sedm bodů připsal útočník Daniel Novotný, který se postaral o pět gólů. Podle trenéra patří k předním produktivním hráčům v týmu, i přestože je jedním z nejmladších. „Daniel patří k výborným bruslařům se skvělou koordinací. Dokáže dobře číst hru a dostává se do hodně šancí. Když jede jeden na jednoho, řeší situaci velmi jednoduše a nesnaží se o zbytečné kličkování.“

Kouč Rousek je z úvodu soutěže spíše nespokojený, jelikož na řadu přijdou i těžší soupeři, na které mohou žáci vyzrát jen lepším výkonem. „Celou přípravu jsme odehráli slušně, takže jsem do sezóny vstoupil s optimismem, ale musím říct, že z těch třech utkání jsme ve dvou hráli špatně. Deváťáci se místo hokeje pořád chtějí rvát a hrát do těla. Snažím se je nabádat, aby se soustředili hlavně na puk.“

Následující víkend se devátá třída utká rovněž s Chrudimí.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka