Dospělí Letci odehrál první soutěžní zápas
sobota 19. září 2020

Cíle áčka? Hrát dobrý hokej a být lepší než minulý rok

V sobotu vstoupil do sezony A-tým Letců, který hraje Krajský přebor Prahy. Jak vidí šéftrenér klubu a kouč dospělých Jaroslav Nedvěd nadcházející ročník a na čem je potřeba pracovat? „Máme stejný problém jako panuje v celém českém hokeji... Potřebovali bychom asi do týmu Kanaďana, abychom byli dravější v zakončení," žertoval 50letý trenér. Klub bude nadále usilovat o druhou ligu, variant je víc.

Kromě již rozběhnutých mládežnických soutěží se o víkendu spustila také sezona A-týmu. Ten na úvod odehrál pikantní duel proti TNP Praha, v němž působí bývalí Letci. Body nezapsal (3:6). „Hlavní cíle do sezony? Hrát dobrý hokej a být lepší než minulou sezonu," měl jasno trenér Jaroslav Nedvěd. Jeho tým posílil, doplnili ho hráči z univerzitních Engineers i junioři Letců a Sparty.

„Oživili jsme kádr příchody. Postahovali jsme některé hráče, v týmu by měla být větší konkurence. A máme dva místní relativně šikovné juniory i některé kluky, kteří se nevešli do juniorky Sparty... Chtěli bychom hrát útočný hokej," pokračoval letňanský šéftrenér. Během přípravy začal A-tým trénovat s juniorkou, aby se zvedla konkurece v tréninku.

Efekt se prý dostavil, úroveň se zvýšila. „Řekl bych, že jsme se zlepšili. Ale kam jsme se posunuli, uvidíme až v utkáních. Je to těžké v tom, že nejde o profesionální soutěž. Kluci chodí do práce, někdy se nás na tréninku nescházelo dostatečně a pak býval problém s cvičením herních situací." 

S přeborem se bude muset Jaroslav Nedvěd v úvodu sžívat, zažije totiž ve své bohaté kariéře úplně novou zkušenost. „Upřímně neznám kvalitu soutěže. Nikdy jsem ji nehrál, neviděl ani netrénoval. Nejsem tolik v obraze, ale budu se s ligou seznamovat a reagovat na to, co předvádíme."

Pracovat je ještě třeba bezpochyby na zakončení, které A-tým zlobí také na tréninku. Hlavně během cvičení dvou na jednoho. „Za osm minut zakončíme dohromady třeba padesátkrát a dáme jeden gól. V zápase přijdou podobné šance jen tři čtyři... Na proměňování a kvalitě gólových situací musíme pracovat hodně, vidím velkou rezervu," pokračoval kouč A-týmu s dovětkem, že se jedná o celočeský problém.

„Stejný problém řeší každý klub. Nejsme tolik draví a agresivní jako třeba Kanaďani, kteří tyto vlastnosti mají odmalička v sobě. Asi bychom do Letňan potřebovali sehnat nějakého Kanaďana," uzavřel žertem Nedvěd. 

Jeho celek čeká v Krajském přeboru Hvězda, Smíchov, Berounští Medvědi, Kobra „B“ a už zmiňovaný celek TNP Praha.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka