Letci pořádají první ročník "NHL" kempu
pátek 26. června 2020

Bitva o Stanley Cup v Letňanech? Speciální kemp je tu!

Že může být bitva o Stanley Cup k vidění jen za mořem? Ale kdeže, v rámci premiérového ročníku speciálního letňanského "NHL" kempu dojde i na klání, ke kterému se obvykle upíná zrak celé hokejové veřejnosti. Program bude k závěrečnému turnaji směřovat celou dobu, rozhodně však nepůjde o jedinou náplň, v Ice areně totiž přijde řada třeba i na netradiční výuku hokejové historie.

Originální téma i netradiční prvky. Trenéři Marco Vrba a Ladislav Kadaně společně s dalšími letňanskými kouči připravili speciální formu zážitku pro účastníky prvního ze dvou prázdninových kempů pořádaných Letci.

"NHL" kemp se uskuteční od 6. do 11. července a patřit bude začínajícím hokejistům mezi první a druhou třídou. "Důvod zvoleného téma je jednoduchý. Vidím děti, jak jsou vyřízené z toho, že se u nás v aréně pohybují kluci z NHL. Samy by chtěly jednou za mořem hrát, mají své oblíbené hráče. Říkal jsem si: udělejme to trochu jinak, než je zvykem ve zbytku republiky. Nerozdělujme děti podle barev, ale týmů," vysvětloval Marco Vrba.

Pouhým rozdělením však inovace trenérského štábu ani zdaleka nekončí. Poslední den budou mít děti místo dvou tréninků na ledě dvouhodinový turnaj, který bude završen předáním poháru a medailí. "Chtěli bychom, aby si děti přičuchly k velkému hokeji," pokračoval kouč letňanské první třídy a asistent šesťáků s osmáky. Přítomen bude na závěrečné akci i speaker, hrát by měla zároveň hudba jako při regulérním utkání.

Kemp bude zaměřen hlavně na bruslení (powerskating, změny směru atd.), ale v některých úsecích tréninků účastníci zamakají i na vedení kotouče. "Základ je, aby děti měly radost a posunovaly se každé v něčem jiném. Někteří příchozí z kurzu totiž nedrželi třeba ještě v ruce ani hokejku, jiní potřebují zase víc bruslit." K rozvoji jednotlivců přitom bude sloužit důmyslné rozdělení na skupiny podle schopností.

Naopak všichni zažijí ještě jednu specialitu. Trenéři jim připraví netradiční výuku hokejové historie, která zaplní místo poledního klidu. "Někteří nejmenší už ani neví, že bylo v roce 1998 Nagano, a troufám si říct, že půlka z nich už ani neví, kdo je Jaromír Jágr. Rádi bychom jim některé znalosti přiblížili," dodal Vrba.

Hlavním cílem zůstává přiblížit nejmenší začínající hokejisty velkému hokeji a všem účastníkům vykouzlit úsměv na tváři. Koneckonců k tomu by mělo dopomoct i téma NHL, které dětem, jež nemají velké zkušenosti s hokejovými zápasy, dodá motivaci v závěrečném turnajovém formátu bitev o letňanský Stanley Cup.

Informace pro účastníky

Termín: 6. - 11. července 2020
Počet hráčů: 20 + 4 brankáři
Tréninky: dvakrát denně na ledě a dvakrát na suchu + hodina hokejové historie
Co s sebou: kompletní hokejovou výstroj, oblečení na tréninky na suchu, dvě sady funkčního prádla pod výstroj, hokejovou lahev, karimatku, švihadlo, florbalku, plavky

Čtěte také

Podcast hokej zblízka