pondělí 27. února 2012

Mladší dorost zahájil útok na první dvě místa, porazil doma Pardubice

Klíčové utkání v boji o MČR sehráli v neděli po obědě Letci v ICE ARENĚ proti Pardubicím. Vítězství domácích nakonec znamenalo oživení naděje na druhou postupovou příčku. Vyrovnané utkání nakonec Letci otočili ve svůj prospěch tři minuty před koncem a opět se přiblížili svým soupeřům v čele tabulky.

V oslabené sestavě s deseti hráči přijeli pardubičtí trenéři k nedělnímu utkání ELIOD ELMD do letňanské arény. I přes doslova polepenou sestavu předvedli sympatický a bojovný výkon a utkání ztratili až v samém závěru. K vidění bylo bruslivé a disciplinované utkání - za utkání bylo pouze 6 vyloučených.
Skóre otevřel v 17.minutě Čapek po přihrávce Kroha a tím se přehled branek v první třetině uzavřel. Letci tak šli do kabin s hubeným, jednobrankovým náskokem (1-0).

V druhé třetině byly k vidění dvě rychlé branky - nejdříve v 26.minutě zvyšoval náskok domácích Karabáček (2-1), v 28. minutě snižoval za hosty individuální akcí Špaček (2-1).

Po nástupu do třetí třetiny měli hosté trochu navrch a z tlaku vytěžili ve 45.minutě vyrovnávací branku - Panna (2-2). Letci se střelecky trápili a Pardubice o deseti lidech předváděli velice pohledný hokej.
Vítězství na stranu domácích nakonec v závěru vystřílel dvěmi brankami Karabáček, když 2 minuty před koncem individuální akcí zařídil vedení Letců 3-2  a v následné power play přidal čtvrtou branku do opuštěné pardubické klece (4-2).

Letci se tak dostali na dostřel druhé postupové příčky. Do konce soutěže zbývá 6 utkání a Letci mají dohrávku s Rebeli z Havlíčkova Brodu, což je potencionálních 21 bodů.
V současné chvíli jsou Letci čtvrtí (59b), třetí Kometa má 63 bodů a druhé Budějovice 67 bodů.
Letce čekají Třebíč, Jihlava a Boleslav, dále pak klíčové zápasy s Libercem, Budějovicemi a Kometou. Za dobré konstalace je druhé místo stále hratelné a Letcům se navíc v posledních těžkých utkáních daří.


VÝSLEDKY 30.kola

TABULKA PO 30.kole

Čtěte také

Podcast hokej zblízka