pondělí 27. února 2012

Starší dorost ztratil v posledním domácím utkáním šanci na playoff

V posledním domácím utkání ztratili Letci jakoukoli teoretickou možnost postupu do play-off bojů ELSD. Přes sympatický a bojovný výkon se nakonec prohrou s Litvínovem prohloubila ztráta na čtvrté místo na 9 bodů, do konce soutěže ale zbývají už pouze dvě utkání a Letci jsou tak ze hry. V následujících utkáních budou obhajovat šestou příčku, za ideálních podmínek mohou poskočit na páté místo. Nejčernější scénář by znamenal devátou pozici.

V sobotu bylo k vidění velmi vyrovnané utkání, ve kterém se domácí střelecky hodně trápili a především mizerná koncovka nakonec znamenala ztrátu tří bodů. V první třetině se diváci branky nedočkali, nicméně k vidění bylo několik pěkných šancí, které ale oba brankaři dokázali zlikvidovat.
Letci opět zahájili utkání nedisciplinovaným výkonem, když už ve druhé minutě šel na trestnou Litera, o minutu později následován Machalou. Stejné prohřešky ale viděl hlavní sudí i na druhé straně ve čtvrté minutě a tak se stav hráčů na hřišti vyrovnal.
V 5.minutě tak Letci hráli ve zbytku času přesilovou hru 5 na 4 a první velikou šanci utkání spálil Arnošt, když netrefil po pěkné přihrávce prázdnou branku.
Ve čtrnácté minutě měli Letci opět možnost přesilové hry 5 na 4, Litera ale po jedné ze střel tečoval pouze do břevna. Poslední možnost přesilové hry měli Letci ještě v závěru třetiny, nicméně opět šanci nevyužili.

Zbytek trestu se tak přenesl do 2.třetiny a Letci měli ještě 20 vteřin přesilovou hru 5 na 4. Současně se vstupem litvínovského Svobody na led vyhodil jeden z obránců kotouč podél mantinelu z pásma a ten nepochopitelně přes dva domácí hráče prošel až na obrannou modrou Letců, kde se jej právě se vracející Svoboda zmocnil a blafákem nedal Švihálkovi šanci (0-1).
V 27.minutě dostali Letci příležitost přesilové hry 5 na 3 a konečně se po pěti přesilových hrách z první třetiny dočkali. Litera dorazil vyraženou střelu Kaplana a srovnal na 1-1.
V 31.minutě měl Litvínov při vyloučení domácího Šíra tutovou brankovou příležitost, Švihálek ale stačil betonem vykopnout Micalovu doraženou střelu do prázdné branky.
Bohužel vzápětí byl vyloučen za vysokou hůl domácí Chvátal a Letce čekala hra ve třech. Oslabení 3 na 5 Letci zvládli, nicméně při hře ve čtyřech nakonec inkasovali, když Svobodovu střelu tečoval Řezníček (1-2).
I čtvrtá branka utkání padla při nevyrovnaném počtu hráčů na ledě. Při přesilové hře domácích se v 35.minutě zmocnil kotouče litvínovský Čeřovský a po zajetí do pásma nachytal nepozorného Švihálka nahozením do branky - k překvapení všech kotouč propadl do sítě (1-3).
V 38.minutě Švihálek částečně napravil zaváhání, když opět tváří v tvář Čeřovskému vychytal jeho backhandový samostatný únik.

Začátek třetí třetiny měli Letci poněkud problém s rozehrávkou, nicméně pak se tlačili do ofenzivy a hrozili především střelbou z mezikruží a obrovským tlakem do branky. Bohužel jak útok Litera-Kaplan-Nebeský tak trojice Chvátal-Ječný-Arnošt v jasných šancích selhali.
V 58.minutě hráli Letci další přesilovou hru 5 na 4, bohužel pro ně opět po individuální chybě inkasovali. Hes se na modré zbavil protihráče, paradoxně ale nastřelil dalšího litvínovského obránce a ten pouze posunul kotouč k Čeřovskému, který startoval ve středním pásmu a střelou pod vyrážečku počtvrté překonal Švihálka v brance (1-4).

Letci tak díky nedisciplinovanosti a špatné produktivitě ztratili body v posledním domácím utkání. Dvakrát stihli inkasovat ve vlastní přesilové hře, ze 7-mi přesilových her proměnili pouze jednu. Z tabulky je patrné, že play-off už je pro Letce nedostižné a v sezóně je tak čekají už pouze dvě utkání na ledě Kladna.
Pokud Letci získají plný počet bodů a Rebel ztratí obě utkání, mohou se ještě posunout na 5.místo. Stejně tak mohou Letci klesnout tabulkou dolů, pokud ztratí body a Pardubice s Jihlavou zvládnou poslední dvě utkání.


VÝSLEDKY ELSD II.B - po 14. kole

TABULKA ELSD II.B


Čtěte také

Podcast hokej zblízka