Sedmá i devátá třída měly soutěžní volno
úterý 10. března 2020

Žákovský víkend: pětka i šestka vyhrály, osmička padla

Tři žákovské třídy z pěti měly o minulém víkendu na programu další soutěžní kolo. Letňanští páťáci si poradili s omlazenou Spartou, šesťáci zase udrželi čisté konto v Benešově a brali plný počet bodů. Na stejném ledě osmáci naopak nedokázali vstřelit ani gól a museli skousnout vysokou porážku. Mistrovské zápasy se tentokrát netýkaly sedmé ani deváté třídy, další program následuje o víkendu.

Pětka porazila mladšího rivala

Pět zápasů  v řadě páťáci nevyhráli a na výhru čekali od první poloviny ledna. Dočkali se jí v utkání s pražskou Spartou, kterou doma porazili 10:2. Je však třeba podotknout, že soupeř přijel s většinou hráčů ze čtvrté třídy.

A po první třetině dokonce vedl. "Ta taky byla z naší strany hodně špatná, Sparta nás v ní možná někdy až přehrávala," uznal trenér Ladislav Kadaně. "Malí sparťani odehráli velmi slušný zápas. My jsme utkání přetavili na naši stranu až ve druhé třetině."

Tu Letci otočili čtyřmi brankami, v té třetí konečné skóre zaokrouhlili na desetigólový účet. "Po první třetině jsme si řekli, že to takhle nejde a začali jsme do toho dupat. Jsem rád, že se nám v závěru povedlo nasázet pár gólů navíc," hodnotil Kadaně.

Víkendový úspěch ovšem nepřeceňuje. "Byly tam úseky docela fajn, ale byly tam i pasáže úplně špatné. Nebyl to z naší strany ideální zápas." 

Letňany - Sparta Praha 10:2 (0:1, 4:1, 6:0)
Branky Letců:
Adamec 3, Šimáček, 2, Stibůrek 2, Turek, Andrushchenko, Skřídlovský. Asistence: Stibůrek 2, Kraus, Vosmík, Kalčev.

Šestka ukázala chuť vyhrávat

Vítězství s porážkami střídají během posledního měsíce šesťáci. O víkendu byli úspěšní na ledě Benešova, který porazili přesvědčivým výkonem 3:0.

Soupeř přitom nastoupil s polovinou kádru staršího ročníku. "Byl to dobrý zápas, i když jsme se prvních deset minut rozjížděli, protože jsme nehráli dva týdny soutěžní utkání," pochvaloval si trenér David Pojkar. 

"Čemu se věnujeme po celou sezonu, se teď v zápasech ukazuje," dodal. "Jen jedna věc nás tíží: na to, kolik si vytvoříme šancí, dáváme opravdu málo gólů. Mně nevadí, když se někdo nebojí něco zkusit a nevyjde to. Horší je, když s očima do ledu nic nezkusíme."

Letci si proti Benešovu rozdělili tři vstřelené góly rovnoměrně do tří třetin. Pojkar ocenil kolektivní výkon. "Kluci chtějí vyhrát každý zápas a šli si za tím i tentokrát. Jdou na led s tím, že vyhrají. A to se mi na nich hrozně líbí," nešetřil pozitivy.

Benešov - Letňany 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky Letců: Blažek, Václavík, Burda. Asistence: Pojkar. Václavík.

Osmička podala dobrý výkon

Druhou vysokou porážku v řadě utrpěli osmáci, kteří padli 0:7 v Benešově. Byť se zdá být dle výsledku zápas celkem jasný, měl velmi dlouho vyrovnaný průběh.

Vždyť ještě po dvou třetinách Letci ztráceli jen o dvě branky. "To utkání bylo z naší strany velmi slušně odehrané a ač to zní jakkoliv směšně, opravdu jsme hráli vyrovnaný zápas. Je to krutý výsledek," povzdychl si trenér Marek Čurilla.

Ocenil především nasazení svého týmu. "Kluci makali, pracovali. První gól byl smolný, dali jsme si vlastňáka. Ale nemůžu jim nic vytknout," řekl letňanský kouč.

Letci v poslední třetině inkasovali hned pětkrát, až za stavu 0:4 byl na nich vidět pokles entuziasmu. "Samozřejmě, když už prohráváte tak vysoko, přestanete cítit šanci. Ale nás srazilo hlavně neproměňování šancí, protože jsme jezdili sami na branku a neproměnili asi čtyři vyloženky. V koncovce nás tlačí bota," uzavřel Čurilla.

Benešov - Letňany 7:0 (1:0, 1:0, 5:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka