Výhru si připsaly šestka, sedmička i osmička
úterý 18. února 2020

Zajímavost: v žákovských ligách se rodily stejné výsledky

K zajímavé hříčce se skóre došlo o uplynulém víkendu v žákovských soutěžích. Hned u čtyř kategorií se totiž zrodily dva totožné výsledky. Zatímco pátá třída prohrála 4:6 s pražskou Hvězdou, devítka stejným rozdílem podlehla Táboru. Zatímco šestá třída přehrála 7:2 Černošice, sedmička si stejným rozdílem poradila s Táborem. Jen osmáci si uhráli "vlastní" výhru - Černošice porazili 4:1.

Pětka má s Hvězdou vyrovnanou bilanci

Můj dům, můj hrad. Toto rčení stoprocentně platí ve vzájemném měření mezi letňanskými páťáky a pražskou Hvězdou. A tak na jejím ledě Letci padli, tentokrát 4:6.

Čímž prohráli počtvrté v řadě. "Zápas s Hvězdou bývá vždycky vyrovnaný," tvrdí trenér Ladislav Kadaně. "Měli jsme dobrý vstup do utkání, byli jsme v pohybu a díky tomu jsme si taky vytvořili dost šancí. Bohužel jsme proměnili jen jednu."

Zato soupeř začal ve druhé třetině pálit ostrými, když pěti góly otočil vývoj zápasu. Co platné, že Letci první i třetí třetinu vyhráli. "Druhá třetina se nám nepovedla, prohráli jsme ji rozdílem třídy," přiznal Kadaně. "Hvězda vlastně dávala góly jen z brejků, ale měla výbornou koncovku."

Dojem si Letci napravili v závěrečné části hry. "Tam jsme se zase zlepšili a vytvářeli mírný tlak," dodal Kadaně. "Nebyl to z naší strany celkově špatný výkon, ale povedený úplně taky ne. Rozhodně jsme ale nebyli horším týmem," zakončil hodnocení.

Hvězda Praha - Letňany 6:4 (0:1, 5:1, 1:2)
Branky Letců: Šimáček, Stibůrek, Boháček, Adamec. Asistence: Boháček, Stibůrek.

Šestka ukončila dlouhé čekání na výhru

Jak se během podzimu vezli na vítězné vlně, tak si v zimě museli protrpět období porážek. Šesťáci se z výhry naposledy radovali 7. prosince proti Černošicím (od té doby 7 proher a 1 remíza) a právě s tímto soupeřem nyní dlouhé čekání na body ukončili.

Doma vyhráli 7:2 a opět si připomněli vítězný pokřik. "Jsem za kluky samozřejmě rád. Pro jejich psychiku to už bylo trochu potřeba," ulevilo se kouči Davidovi Pojkarovi.

Letci nastoupili proti Černošicím, které měly ve svých řadách převážně stejný ročník 2008. "Nehrají vůbec špatně, my jsme navíc nevstoupili do zápasu úplně dobře," popisoval Pojkar. "Ve třetí části jsme je ale téměř nepustili k puku. Velký rozdíl byl v bruslení, přebruslili jsme je."

Ocenil i soustředěný výkon v brance. Takové utkání totiž pro gólmana není vůbec snadné. "Neměl moc zákroků, o to těžší to pro něj možná bylo. Byl to pro nás super zápas," dodal letňanský trenér.

Letňany - Černošice 7:2 (1:1, 3:1, 3:0)
Branky Letců: Václavík 3, Pojkar 2, Blažek, Liemann. Asistence: Pojkar 4, Václavík 2, Blažek 2, Burda, Mauder.

Sedmička podala jeden z nejlepších výkonů

I sedmáci se poměrně dlouho načekali na body, výhrou 7:2 nad Táborem ukončili sérii čtyř proher a konečně se zase mohli radovat z vítězství. 

O něm rozhodla především prostřední třetina, v níž tým Martina Rouska skóroval hned čtyřikrát. "Od začátku jsme podali výborný výkon, viděl jsem nasazení od prvního po posledního hráče," nešetřil tentokrát chválou letňanský kouč.

Zaujala ho především snaha dostávat se do gólových pozic a vytvářet si slibné příležitosti. "Navíc tempo, které jsme nasadili, vydrželi všichni hráči až do konce," potěšilo ho.

Víkendový zápas tak označil jako jeden z nejpovedenějších vůbec v celé sezoně. "Možná jsme byli sami příjemně překvapeni z tak vysokého, ale cenného vítězství," uzavřel své hodnocení.

Letňany - Tábor 7:2 (1:1, 4:0, 2:1)
Branky Letců: Vítek 2, Kubeš, Svoboda, Švec, Maršík, Benda. Asistence: Surkov 3, Bednář, Štefanča, Kubeš. 

Osmička si pohlídala oslabeného soupeře

Osmáci ukončili třízápasovou sérii porážek v utkání s Černošicemi, které na domácím ledě zvládli v poměru 4:1. Měli ho po celý průběh pod kontrolou, jediný gól inkasovali až v závěrečné třetině.

"Zápas to z naší strany nebyl špatný, ale hráli jsme proti deseti a následně jen proti devíti, protože jim rozhodčí vyloučil hráče do konce utkání," nechtěl výhru přeceňovat trenér Marek Čurilla. "V takovém počtu musíte soupeře přehrávat."

Druhá třetina byla dle jeho slov ze strany Letců mírně slabší, třetí už měla zase vyšší parametry. Zbytečnou křivdu kouč pro své svěřence nehledal.

"Mohlo to být odehráno lépe, ale lepší to může být vždycky. Vítězství je vítězství, ale v globálu to bylo zvládnuté, takže u nás převažuje spokojenost," uzavřel Čurilla. 

Letňany - Černošice 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky Letců: Křenek 2, Panýr, Hájek. Asistence: Swietek, Panýr, Sitarčík, Neuhausl.

Devítka nebyla daleko od cenných bodů

Deváťáci sice dál čekají na to, zda přidají nějaký bod k zatím jediné výhře v sezoně, ale obraz hry proti Táboru nebyl špatný. Prohráli přijatelným rozdílem 4:6.

S tím Táborem, od kterého v předchozích dvou vzájemných duelech vždy inkasovali přes deset branek. Však kouč Martin Rousek přiznal: "Sám jsem ani takový výsledek moc nečekal, takže to pro nás byla přijatelná vzpruha."

Přitom Letci nezačali vůbec špatně, pro první třetině dokonce vedli 1:0. Byť měl Tábor optickou převahu. Po přestávce už se ovšem začal prosazovat a zaslouženě vyhrál. "Kluky ale chválím," doplnil Rousek.

Zápas měl pro něj jen jedinou kaňku: "Za stavu 4:6 jsme dostali přesilovku 5 na 3, ale nedostali jsme se skoro do pásma. Doufal jsem, že to můžeme ještě zdramatizovat. Bohužel se nepovedlo."

Letňany - Tábor 4:6 (1:0, 0:3, 3:3)
Branky Letců: Isaev, Hrdinka, Merenus, Svoboda. Asistence: Sitarčík 2, Merenus.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka