O víkendu se odehrálo devět žákovských kol
úterý 14. ledna 2020

Čtyři měsíce čekání je u konce. Devítka slaví první výhru!

Čtyři dlouhé měsíce museli čekat deváťáci na první vítězství v sezoně. Dočkali se ho až 11. ledna na 17. pokus. A hned to stálo za to! V utkání rozstříleli 9:0 Kobru a co na tom, že o den později padli vysoko se Spartou. Stejně bodově úspěšní byli proti stejným soupeřům i sedmáci. Pětka těsně prohrála s Říčany, šestka a osmička se utkaly s Hvězdou a Žebrákem a dohromady vyválčily jen dva body.

Pětka se neuměla dostat do tempa

Páťáci po dvou výhrách prohráli a jejich přemožitelem se staly Říčany. Vyrovnanou bitvu rozhodl gól pouhých 21 vteřin před koncem, konečné skóre tak ukazovalo 4:5.

"Výsledkem i hrou to bylo vyrovnané utkání," hodnotil trenér Ladislav Kadaně. "Jenže s naším výkonem moc spokojený nejsem," přiznal na rovinu.

Na výkonu jeho svěřenců se mu nelíbila jedna věc: "Že jsme se po celou dobu nedokázali vlastně dostat do tempa, což podle mého rozhodlo," snažil se najít důvod porážky. 

Vzájemné měření s Říčany je tak nyní 2:1 na zápasy ve prospěch soupeře.

Letňany - Říčany 4:5 (1:1, 3:3, 0:1)
Branky Letců: Koranda 2, Adamec, Kalcev. Asistence: Kraus 2, Kalcev.

Šestka čeká na vítězství i nadále

Šesťáci od poloviny prosince čekají na vítězství a z posledních pěti ligových zápasů prohráli už čtyřikrát. Naposledy podlehli 1:4 pražské Hvězdě a 1:15 západočeskému klubu Žebrák.

S Hvězdou Letci zaspali první třetinu, v níž dvakrát inkasovali. "Ale jinak to byl super zápas jako se všemi pražskými kluby. Jen jsme nemohli dát gól," přiznal si trenér David Pojkar.

Těší ho, že po mírném povánočním uspokojení se do mužstva vrací bojovnost a nasazení. "Jen bychom potřebovali, aby to kromě první lajny vzala občas na sebe i jiná formace a nespoléhalo se střelecky jen na několik hráčů. Na tom potřebujeme zapracovat," dodal Pojkar.

K nedělní vysoké porážce s Žebrákem, který proti Letcům nastoupil v kompletním složení staršího ročníku 2007, už se nechtěl vyjadřovat. "Ať vám ten zápas okomentují na svazu. Ať to všechno vysvětlí," rýpl si rozhořčeně. "My jsme si z toho odnesli jen otřes mozku a spoustu bolístek."

Letňany - Hvězda Praha 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branka Letců: Pojkar. Asistence: Blažek.

Žebrák - Letňany 15:1 (7:1, 5:0, 3:0)
Branka Letců: Liemann. Asistence: Hladký.

Sedmička se zlepšuje ve výkonech

Těsné vítězství 3:2 nad Kobrou, důstojná porážka 3:6 se Spartou. Pro sedmáky, kteří prohráli po sérii čtyř výher v řadě, byl minulý víkend ve znamení pražských derby.

Byť Letci vstoupili do prvního utkání nešťastně, nakonec ho otočili ve svůj prospěch. "Prohrávali jsme 0:2, nedali trestné střílení a neproměnili další šance, kdežto soupeř ano. Pak se naštěstí utkání vyrovnalo," těšilo trenéra Martina Rouska. Nakonec se Letcům dvě minuty před koncem povedlo duel strhnout na svou stranu.

Jenže proti Spartě začali o den později ustrašeně. "Tam rozhodl už začátek, kluci asi měli trošku v hlavách sílu soupeře a byli předem poražení," uvažoval letňanský kouč, jehož celek rychle ztrácel o tři branky. 

Ve druhé třetině se obraz hry vyrovnal. Jenže když Letci snížili na rozdíl dvou gólů, krátce poté zase inkasovali. "Když si budeme věřit, můžeme trápit i Spartu," těšil Rouska poslední výkon. "Kluci se zvedají, bojují. Nezáleží mi ani tak na výsledcích jako na předvedené hře. A ta mě teď těší."

Letňany - Kobra Praha 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Branky Letců: Topol, Merenus, Novotný. Asistence: Novotný 2, Topol 2.

Sparta Praha - Letňany 6:3 (3:1, 2:2, 1:0)
Branky Letců: Topol 2, Surkov. Asistence: Novotný 2.

Osmička se bila i na dvě formace

Vyrovnanou bilanci mají z posledního víkendu také osmáci, kteří v sobotu porazili 5:2 pražskou Hvězdu a v neděli prohráli 1:3 na ledě Žebráku. V novém roce padli poprvé.

"První třetina byla z naší strany velice slušná," popisoval dění v prvním klání trenér Marek Čurilla. "Postupně se nám podařilo dát pár gólů, jenže pak nás Hvězda začala přehrávat a ve třetí části jsme už tahali za kratší konec, protože nám ubývaly síly," přiznal, že pro soupeře hrál i poměr střel.

V neděli jeho svěřenci nastoupili rovněž na dvě formace, ovšem podobně na tom byl i jejich sok. Letňanského kouče naštvalo, že první třetinu jeho Letci doslova odchodili.

"Z celého zápasu dali nejvíc do třetí třetiny, takže únavou to evidentně nebylo. Nebýt první třetiny, bylo by to celkem slušně odehrané utkání," dodal s tím, že rozhodl nešťastný gól, přičemž Žebrák potvrdil vítězství při letňanské hře bez brankáře.

Letňany - Hvězda Praha 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Branky Letců: Vančura 2, Hájek, Motlíček, Bednář. Asistence: Kubeš 2, Křenek 2, Vítek, Hájek.

Žebrák - Letňany 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky Letců: Křenek. Asistence: Kadlec.

Devítka se konečně dočkala bodů

Pocit euforie vypukl v kádru deváťáků, kteří se dočkali prvních bodů v sezoně. A hned po vysokém vítězství 9:0 nad Kobrou. Radost jim tak nemohla zkazit ani následná porážka 0:14 na ledě Sparty.

Šťastný byl za svůj tým pochopitelně i trenér Martin Rousek, jehož svěřenci už po první třetině vedli 4:0. "Kluci hráli s velkou chutí hned od začátku a brzy se nám povedlo vstřelit dva šťastné góly, což je nabudilo k dobrému výkonu," řekl s tím, že na mužstvu konečně viděl i sebevědomí. "Nahrávali si, pěkně kombinovali, prostě si věřili."

Duel se Spartou dopadl podle papírových předpokladů, ale porážka 0:14 je přece jen lepší než 0:25 z prvního vzájemného měření. "Na začátku jsme překvapivě mohli jít do vedení, ale zalekli jsme se šance," pousmál se kouč Rousek.

Převaha Sparty se postupně prohlubovala. "Nicméně viděl jsem posun k lepšímu. Třeba v tom, že se o výsledek víc pereme," uzavřel trenér, jenž postrádal několik hráčů na marodce.

Letňany - Kobra Praha 9:0 (4:0, 4:0, 1:0)
Branky Letců: Janouch 3, Horáček 2, Isaev, Tejkl, Merenus, Svoboda. Asistence: Merenus 3, Bejček 2, Sitarčík 2, Svoboda 2, Hrdinka, Janouch, Tejkl, Horáček.

Sparta Praha - Letňany 14:0 (4:0, 4:0, 6:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka