Pětka, sedmička i devítka odešly s prázdnou
pondělí 09. prosince 2019

Šestka vyhrála, osmička má bod. Žáci odehráli další kolo

Jen tři porážky zaznamenala v dosavadní sezoně šestá třída Letců. A na vítězné vlně pokračuje i po uplynulém víkendu. Jako jediná ze všech žákovských týmů vyhrála, když si poradila s Černošicemi. Remízu proti stejnému soupeři uhráli ještě osmáci. Sedmička naopak padla na ledě Tábora, stejně jako devítka. Páťáci doma odehráli vyrovnanou partii s pražskou Kobrou, jíž však těsně podlehli.

Pětka se v poslední době hledá

Páťáci ze dvou prosincových pokusů zatím nevyhráli, tentokrát nechali plný počet bodů pražské Kobře, které v domácím derby podlehli těsně 3:4.

"Těžko hodnotit takový zápas, protože si myslím, že jsme byli celý zápase lepším týmem," shrnul trenér Ladislav Kadaně. "Takže tak strašné to nebylo."

Co tedy o osudu utkání rozhodlo? "Neproměňování našich šancí a individuální chyby, kterých jsme se dopustili."

Kouč si uvědomuje, že od listopadové remízy se Spartou má jeho tým výkonnostní výkyvy. "Proti Spartě jsme podali super výkon. Od té doby to jde bohužel trochu dolů. Dal jsem klukům dva dny volno, tak uvidíme, jestli se proberou," uzavřel Kadaně.

Letňany - Kobra Praha 3:4 (0:1, 1:0, 2:3)
Branky Letců: Skřídlovský, Bajer, Novák. Asistence: Boháček, Kalcev.

Šestka i přes výhru nenadchla

Nejvíce ligových bodů zatím sbírají šesťáci a svoji úspěšnost potvrdili i na ledě Černošic, které porazili 5:4. Připsali si tak už pátou výhru z posledních šesti zápasů.

"První třetinu jsme odehráli slušně, jen jsme měli soupeře víc přehrát a dát víc gólů. Bohužel jsme se přizpůsobili hře Černošic," hodnotil trenér Martin Uldrich.

Od druhé části už ale slova chvály pro své mužstvo neměl. "Z naší strany se nám hra nelíbila."

I přesto dokázali Letci tohle měření dotáhnout do vítězného konce. "Místo toho, abychom je spláchli po první dvacetiminutovce, trápili jsme se. Nemůžu říct, že by nás poslední víkend nějak potěšil," komentoval Uldrich vystoupení svých svěřenců.

Černošice - Letňany 4:5 (1:3, 2:1, 1:1)
Branky Letců: Pojkar 2, Pashkovsky, Blažek, Špaňo. Asistence: Blažek 2, Burda, Pojkar, Hladký.

Sedmička zažila další přestřelku

Sedmáci pocit vítězství zažili naposledy po polovině října a sérii porážek nyní natáhli už na pět utkání v řadě. Ve venkovní bitvě totiž nestačili na Tábor, kterému podlehli 7:10.

"Zápas začne docela dobře, dáme první gól. Jenže vydržíme pět minut," hodnotil trenér Martin Rousek další divokou přestřelku.

Tentokrát měl výhrady především ke třetí formaci. "Absolutně v tomhle utkání nestíhala, ani nebojovali, takže jsem je posadil. Když jsem je dal do zápasu zpátky, znovu hned dostali gól," nelíbilo se Rouskovi.

"Někteří kluci by si měli uvědomit, že hokej je kolektivní sport. Mně nevadí, že jim soupeř ujede, jenže oni se ani nevraceli zpátky naplno," dodal kouč. "Na tréninku nacvičujeme bránění, ale přijde mi, že pět hráčů na ledě honí puk. Tam, kde je puk, tam jedeme," nechápe.

Tábor - Letňany 10:7 (3:3, 4:4, 3:0)

Osmičku sráží bídná koncovka

Osmáci po dvou předchozích porážkách znovu bodovali, i když otázkou je, jestli jeden bod spíše neztratili. Černošicím totiž dovolili vyrovnat na 2:2 v poslední minutě.

"Měli jsme slušný začátek, ale budu se pořád opakovat: je to o střelecké impotenci," povzdychl si trenér Marek Čurilla. "Máme bídné zakončení.Nevím, co s tím, protože se na to neustále zaměřujeme v trénincích, kde to vypadá dobře."

Letci přitom proti dvouročníkovému soupeři nastřelili asi pětkrát brankovou konstrukci. "To je sice hezké... Ale když hráčům říkáme, kam mají na velkého gólmana střílet, tak to stejně nedělají. Můžeme jim pak říkat, co chceme," dodal letňanský kouč.

Mrzí ho i individiuální chyba v závěru utkání, která Letce stála druhý bod. "Pak už se s tím těžko dalo něco dělat."

Černošice - Letňany 2:2 (0:0, 1:1, 1:1)
Branky Letců: Hájek, Vítek. Asistence: Kubeš, Hájek, Vančura.

Devítka utrpěla další porážku

Deváťáci, marně čekající na první body v sezoně, utrpěli další krutou porážku, tentokrát 1:12 na ledě Tábora.

Nic příznivého nesliboval ani fakt, že Letci na jih Čech přijeli s devíti útočníky a dvěma obránci. "Ale ti útočníci, kteří hráli v obraně, se toho zhostili dobře," chválil trenér Martin Rousek.

Jenže Tábor v této skupině patří mezi tři nejsilnější soupeře. "Takže bylo víceméně jasné už od začátku, jak to asi dopadne," přiznal kouč Letců.

"Byla asi jen otázkou, kolik dostaneme za celý zápas gólů," dodal. Nakonec to byl celý tucet.

Tábor - Letňany 12:1 (3:1, 4:0, 5:0)
Branka Letců: Brytski.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka