Svazový projekt zavítal pošesté do Ice Areny
pondělí 23. září 2019

V Letňanech se sešel dav dětí! Týden hokeje znovu bavil

Dětský úsměv a rozzářené oči. Pondělní odpoledne v Letňanech patřilo už pošesté náborové akci Týden hokeje, která se v rámci projektu Pojď hrát hokej, zaštiťovaného hokejovým svazem, koná už tradičně po celé republice. Do Ice Areny tentokrát zavítaly přesně dvě desítky dětí, které si užily dovádění na ledě. A v doprovodu rodičů domů odcházely jako malí hokejisté se spoustou zážitků.

Zářijová účast bývá ve srovnání s lednem vždy o něco nižší, ovšem tohle byla velmi slušná návštěva! A všichni aktéři si celou akci náramně užili. Trenéři Letňan znovu mohli malým dětem dokázat, jaká je hokej zábava. A vysvětlit rodičům, že tento sport není nedostupný.

"Snažíme se jim ukázat, co hokej znamená. A hlavně se snažíme o to, aby to ty děti bavilo, takže s nimi děláme hodně věci formou hry," říká Ladislav Kadaně, letňanský šéftrenér akce, jenž se Týdnu hokeje pravidelně účastní. 

Ano, stejně jako v lednu nebo loni v září došlo i tentokrát na základní prvky pohybových cvičení, proložené hrou a dováděním s trenéry. V Letňanech si zakládají na tom, aby vše bylo co nejméně formální.

"Vidím na malém, jak si to užil. Kdy že jsou u vás pravidelné tréninky?" ptal se otec malého Adama. "Je to něco, co nám může pomoct v rozhodnutí, jakému sportu se více věnovat." 

Letňanský klub je zapojen do celorepublikového náboru dětí s cílem oslovit veřejnost a ukázat jí hokej jako dostupný sport pro každého. Také proto došlo po oficiální registraci všech návštěvníků k asi 20minutové prezentaci letňanského (a českého) hokeje. 

Zatímco Ladislav Kadaně s Martinem Rouskem na začátku pondělní akce přednášeli rodičům, další trenéři se starali o děti v tělocvičně fitness centra, kde proběhla rozcvička před ledem formou herních prvků. Tahle pasáž není v jiných klubech při této akci běžná. V Letňanech se ale snaží ukázat, že hokej není jen o přípravě na ledě.

Do následného hokejového tréninku se na kluzišti zapojilo několik dalších trenérů. Včetně těch ze 4. třídy, kteří v prostoru jedné třetiny vedli vlastní tým, aby tak novým rodičům ukázali, kde mohou být jejich ratolesti za pár let.

"Pravidelně monitorujeme, jak nám Týden hokeje pomáhá v náboru nových dětí. Průměrně se k nám do klubu přihlásí z této akce každé páté, což není vůbec špatné číslo," prozrazuje Kadaně. "Některé na ledě stojí poprvé, některé už na tom stát umějí. Na nás pak je s nimi dál pracovat a využívat různé pomůcky a metody."

Ostatně jak celá akce probíhala, se můžete podívat v naší fotogalerii na facebookových stránkách.

I letos si děti na památku odnesly nový hokejový dres v barvách české reprezentace a tentokrát si mohly vybrat mezi červenou a bílou barvou. S ním také trénovaly přímo na ledě. 

Vedle dalších drobných dárků byl ale tím největším darem samotný zážitek. 

"Je dobře, že se svaz do takového projektu pustil," uzavírá Ladislav Kadaně. "My to jenom vítáme."

Týden hokeje bude pokračovat už sedmým dílem opět v lednu. 

A Letci se v Ice Areně těší na další malé návštěvníky.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka