sobota 18. února 2012

Starší dorost má z víkendových bojů tři body

V dalším domácím dvojutkání čekali Letce soupeři z moravské skupiny. Zatímco v pátek Letci po vyrovnaném utkání dokázali porazit Havířov, v sobotu nestačili na vedoucí tým skupiny B Vsetín a v Praze tak zůstali pouze tři body.

Letci - Havířov 4:3

Havířov zahájil mohutnou ofenzivu soupeřů, kteří okupují nebarážové příčky. Především díky spolupráci dvojice Pastrňák - Kotala se jim daří se soupeři držet krok a z ousidera se tak stal pro ostatní týmy nebezpečný soupeř. Na zlepšené výkony Havířova může nejvíce doplatit především pražská Slavia, která stále nemůže po epidemii příušnic hrát a drží náskok pouhých 6-ti bodů před dotírajícím Havířovem.
Velice vyrovnané páteční utkání nemělo až do samotného konce jasného favorita. První branku utkání vsítil už ve 2. minutě Kotala po přihrávce Pastrňáka do prázdné branky (0-1).
Letci odpověděli v 11. minutě díky hrdinovi utkání Arnoštovi, který touto brankou zahájil svůj útok na hattrick v utkání (1-1).
Skóre se ale znovu měnilo za necelé dvě minuty, když po chybném letňanském střídání zůstal sám na modré čáře Synek a po přesném Klečkově pasu neomylně zakončil za Ederova záda (1-2).
V 16. minutě vrátil Letce do hry druhou brankou v utkání Arnošt, když se dokázal prosadit ve vlastním oslabení (2-2).

Začátek druhé třetiny poznamenala série vyloučení na obou stranách, ze které nakonec vyšly hůře domácí - v 27. minutě při přesilové hře hostů 4 na 3 zužitkoval Pastrňákovu přihrávku Graca (2-3).
V 38. minutě srovnal za Letce po důrazném zakončení v brankovišti Uhlíř a po 40-ti minutách hry tak utkání nemělo jasného favorita (3-3).

V 43. minutě o sobě dal vědět V. Karabáček, když se po levém křídle protáhl až do útočného pásma a naservíroval puk před prázdnou branku Arnoštovi, který tak dokonal svůj hattrick v utkání (4-3) a otočil jej ve prospěch Letců.
Do konce třetiny se už skóre neměnilo a Letci si tak z pátečního zápasu odnesli tři body.


Letci - Vsetín 3:5

V sobotu dopoledne dorazil do ICE ARENY Vsetín, aktuálně vedoucí tým skupiny B. Po páteční výhře 6:4 v Boleslavi chtěli Vsetínští opět naplno bodovat. 
Vsetín začal lépe a důrazněji a v prvních dvou minutách utkání vyslal na branku domácích hned 5 střel. Letci se dostávali do tempa pomaleji a důrazná hra Vsetína jim dělal veliké problémy. Stejně tak odjíždění útočníků do středního pásma při zakládání útoku hostů nestíhali letňanští obránci pokrývat. 
V 7. minutě nedokázali Letci využít přesilovou hru 5 na 3, naopak Vsetín v 10. minutě ve stejné situaci poprvé v utkání skóroval -  Zuzaník střelou z kruhu nad klečícího Švihálka otevřel skóre utkání (0-1).
Letci srovnali ve 14. minutě střelou Hese od modré čáry, která prošla vším co jí stálo v cestě a zastavila se až v síti branky hostů (1-1).
Bohužel v čase 18:19 se Vsetín utrhl do jednogólového vedení, když 3 letňanští hráči propadli za vlastní branku a nikým nehlídán Helešic zůstal sám mezi kruhy a po přihrávce zakončil přesně - 1-2.
Letci měli ještě na konci první třetiny opět výhodu přesilové hry 5 na 3, nicméně zužitkovat ji nedokázali a to ani její druhou polovinu, kterou zahájili druhou třetinu.

V druhé třetině bylo k vidění několik pěkných šancí na obou stranách, nicméně 15 minut byl Vsetín lepším týmem. V čase 30:00 zvyšoval na 1-3 od modré čáry střelou na lapačku Kuchařík, o 30 vteřin později přidal už na 1-4 opět po propadu Letňanských za vlastní branku Zuzaník
Posledních 5 minut druhé třetiny se role otočili - Letci se dostali do tlaku, z šancí ale gól nevytěžili.

V třetí třetině Letci razantně zvýšili úsilí i celkový projev hry - dobře napadali, obránci zlepšili bruslení a Vsetínští jen těžko rozehrávali kotouče z vlastního pásma. Domácí také předvedli skvělý nástup do třetiny, když už ve 42. minutě snižoval na 2-4 Nebeský
V 44. minutě měli Letci potřetí v utkání možnost přesilové hry 5 na 3, bohužel ani tentokrát se nedokázali prosadit.
Naději na vyrovnání utkání vykřesal v čase 58:49 kapitán domácích Kaplan, když střelou mezi betony snižoval na rozdíl jediné branky 3-4.
V poslední minutě Letci odvolali brankaře, bohužel ale nedokázali udržet pásmo a po špatném založení útoku z vlastního pásma skončil puk na hokejce osamoceného Šjafotdinova a ten se z mezikruží do prázdné branky nemohl mýlit (3-5).
Přes zlepšenou hru ve 3. třetině tak Letci nakonec nedokázali utkání narozdíl od pátku otočit, nicméně nevyužít třikrát přesilovou hru 5 na 3 většinou znamená ztrátu bodů.

VÝSLEDKY 11. KOLA II. části

VÝSLEDKY 12. KOLA II. části

TABULKA PO 12. KOLE


Čtěte také

Podcast hokej zblízka