Letci s novými trenéry sbírali první body
středa 18. září 2019

Dorost má chuť opět vítězit. Úžasně pracuje, chválí kouč

Na výhru čekali několik měsíců, vytrpět museli temnou šňůru 19 porážek v řadě. I tím si v minulé sezoně prošel letňanský dorost. Něco takového vás prostě musí nahlodat... S o to větším elánem mladí Letci vlétli do nového ročníku a hned mají na kontě cenné čtyři body. Ale především: "Vidíme na hráčích, jak mají obrovskou chuť pracovat. A nás trenéry to ohromně baví," tvrdí kouč Martin Uldrich.

V sobotu Letci padli doma s Kolínem až 2:3 po samostatných nájezdech, zato v neděli si vše vynahradili a stejným skóre po 60 minutách porazili Poděbrady. To na úvod Regionální ligy není vůbec špatné.

Obzvlášť když to v létě vypadalo všelijak - kvůli reorganizaci realizačních týmů převzali mužstvo na poslední chvíli noví trenéři a na vzájemné poznávání nezbylo už příliš času. Jenže dorost jako by to paradoxně semklo...

A Martin Uldrich s kolegou Davidem Pojkarem jsou zatím v úžasu.

"Pamatuji, jak jsem byl ze začátku rozpačitý z toho, že jsme dorost dostali tak pozdě. Byl to před sezonou velký otazník, ani jsme nevěděli, kolik nás vlastně bude," vzpomíná první jmenovaný. "Někteří kluci navíc odešli a my jsme věděli, že se musíme zaměřit hlavně na kondici a bruslení. Zdálo se nám, že právě to celému mužstvu chybí ze všeho nejvíc."

Během dalších týdnů se ale začaly hlásit nové tváře a kádr se postupně formoval. S ním se sžívali i trenéři, jimž se povedlo posilovat v hráčích novou sebedůvěru. Ti jim to naopak vraceli poctivou pracovitostí v přípravě a pozitivní atmosférou uvnitř týmu. 

Všechno si najednou náramně sedlo.

"Já jsem z toho zatím nadšený, opravdu nadšený! Je radost teď s dorostenci pracovat, ti kluci mají parádní přístup v tréninku i zápasech a velmi hezký vztah mezi sebou. Smekám, jak k tomu přistoupili," nešetří superlativy Uldrich. A Pojkar souhlasí: "Vidím na nich, jak je hokej baví, což je nejdůležitější."

Oba trenéři měli k týmu před sezonou pohovor. "Řekli jsme si cíle, na čem budeme pracovat," prozradil Uldrich. No a jaké jsou? "Dohnat fyzický fond, ale hlavně vrátit klukům sebevědomí a chuť zase vyhrávat. To jim chybí a to se musí znovu naučit."

Mužstvo na tom trénink po tréninku pečlivě pracuje. A trenéři do jeho skladby už nechtějí příliš zasahovat. Všichni hráči, kteří se z jiných klubů přihlásili do Letňan na zkoušku, v kádru zůstali.

"U nás se udrží každý, kdo bude poctivě pracovat a zapadne do kolektivu. Náš hokej má být hlavně o týmovém pojetí," tvrdí Uldrich. "Klukům neustále do hlavy vštěpujeme, že musíme být pozitivní a vysmátí. A tím pak třeba nakazíme ostatní."

Jsou to hezké plány. A také pořádná dávka energie do dalších týdnů a měsíců.

"Dlouho jsem neviděl dorostenecký tým takhle pracovat," chválí ještě jednou Uldrich, ze kterého je cítit upřímná radost. "Baví to kluky a baví to i trenéry. A za to jim moc děkuju."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka