pátek 17. února 2012

Mladší dorost nestačil na Liberec, prohrál vysoko 2:10

Ve čtvrtek měl mladší dorost šanci přiblížit se vedoucí dvojici ELMD skupiny střed, která postupuje na Mistrovství republiky. Utkání mladším dorostencům ale vůbec nevyšlo a po šedesáti minutách hry odešli z ledu s vysokou porážkou 10:2.

Prvních pět minut utkání přitom nevypadalo vůbec špatně. Už ve třetí minutě se dostal sám před Hosnedla domácí navrátilec Havel, byl ale faulován a nemohl tak přesněji zakončit. K překvapení celého stadionu nařídil hlavní sudí pouze 2 minutový trest, i když pravidla o faulech na hráče v samostatném úniku hovoří jinak a situace snad nemohla být jasnější.
Přesilovou hru Letci nehráli špatně, nicméně i když dobře drželi puk a stříleli, nedokázali branku vážněji ohrozit. Naopak po závaru před brankou neunesl faul hostujícího obránce v brankovišti Liberce Kroh a tak namísto přesilové hry 5 na 3 putovali na trestnou lavici oba zúčastnění.
V šesté minutě se role týmů obrátili, když šel na trestnou lavici nejdříve Starosta, a ihned po vhazování za ním putoval Hrdinka když vyhodil kotouč mimo hrací plochu. Liberec zvládl přesilovku 5 na 3 na výbornou a díky Zachovi otevřel po 40-ti vteřinách přesilovky skóre utkání (0-1).
Hosté měli stále výhodu jednoho muže v poli a 5 vteřin po návratu Hrdinky na ledovou plochu navýšil vedení Liberce na dvě branky Lakatoš (0-2).
Letci tak vlastní nedisciplinovaností dostali hosty do hry. V 9.minutě měli Letci možnost přesilové hry, bohužel se ale neprosadili.
V 17. a 18. minutě přidali další branky Gecko Havlín a s domácími to tak po první třetině nevypadalo vůbec dobře (0-4).

V začátku druhé třetiny inkasovali Letci tři rychlé branky. Nejdříve v 24. minutě opět z přesilové hry Gecko zvýšil na 0-5, následně Havlín a Husa už na 0-7. V 26. minutě snižoval za domácí také při přesilové hře Kulda (1-7) a liberecký brankostroj se zastavil. V 37. minutě opět zvýšil na 1-8 Lakatoš.

Třetí třetinu zahájili Letci opět vyloučením a Liberec se tak snadno po přestávce dostal do hry. V 42. minutě měli Letci možnost přesilové hry 5 na 3, nicméně souhra jim vůbec nevyšla a snížení se nekonalo. Naopak v 46. minutě udeřil po deváté v utkání Liberec - Ordoš (1-9).
Kosmetickou úpravu skóre provedl v 56. minutě Honetslager (2-9), za 20 vteřin ale uzavřel skóre utkání liberecký Husa 2-10.

Do konce soutěže zbývá ještě 9 kol a Letci mají navíc 1.3. domácí dohrávku s Havlíčkovým Brodem. To je stále potencionálních 30 bodů ve hře, které mohou s pořadím hodně zamíchat. Nyní jsou Letci s 50-ti body na 4. místě. Liberec má postup na MČR jistý (75 bodů), na druhé Čes. Budějovice ztrácí Letci 8 bodů, na třetí Kometu bodů 7. 
Vše je zatím tedy relativně otevřeno a může se dále bojovat.
V neděli hostí Letci v ICE ARENĚ Hradec Králové (13:30), aktuálně držící 6. místo s 34-mi body.

VÝSLEDKY 27. KOLA

TABULKA PO 27. KOLE




Čtěte také

Podcast hokej zblízka