Žákovská liga odehrála svá další kola
středa 20. března 2019

Výhru slavila jen pětka. Šesťáci a osmáci už v lize skončili

Dvěma porážkami s pražskou Slavií zakončily letošní ročník žákovských soutěží letňanské týmy šesté a osmé třídy. Zatímco mladší žáci sešívaným podlehli jen těsně 3:4, starší doma utrpěli debakl 1:8. Vysokou porážku si připsali i sedmáci na ledě Slaného, kde prohráli 1:12. Jediný bodový úspěch tak zaznamenala pětka, která si s chutí zastřílela a stejnému soupeři nakonec nadělila desítku.

Pětka si i přes špatný led zastřílela

Páťáci protáhli sérii bez porážky už na 13 zápasů v řadě a tentokrát to odnesl soupeř ze Slaného. Letci ho totiž rozstříleli v poměru 10:1.

"Byl to soupeř, který patří mezi ty slabší," přiznal trenér David Pojkar. "Hráči makali, ale takové zápasy jim moc nedají. Raději bychom odehráli víc vyrovnanějších partií."

Jeho tým si šel za vítězstvím už od prvních minut, největší překážkou tak byl asi starý zimní stadion. "Nebyl dobře udělaný led, takže puk dvě třetiny skoro vůbec nejezdil. Takže to trochu ovlivňovalo výkon," připomněl Pojkar.

I tak své svěřence pochválil. "Neviděl jsem nikoho, kdo by se nesnažil. A za to jsem rád."

Slaný - Letňany 1:10 (1:5, 0:2, 0:3)
Branky hostů: Liemann 2, Blažek 2, Burda, Bosák, Hladký, Pashkovsky, Plaček, Pojkar. Asistence: Liemann 2, Bosák, Pashkovsky, Verbeščuk, Mauder, Plaček.

Šestka končila se vztyčenou hlavou

Šestka si derniéru odbyla důstojným výkonem s pražskou Slavií, a byť nakonec prohrála těsně 3:4, nemusela se za své představení stydět.

"Odehráli jsme super zápas. Sice jsme prohráli, ale oni vyhráli skupinu a my jsme jim byli vyrovnaným soupeřem," ocenil své svěřence trenér Ladislav Kadaně.

Podle něj byli dokonce v některých fázích i lepší. "Pro nás to byla porážka se vztyčenou hlavou. Takže klukům jsem určitě nic nevyčítal," zdůraznil.

Letci přitom dvě třetiny drželi vyrovnaný stav, favorit udeřil až v závěrečné části a nakonec byl o jeden gól šťastnější.

Letňany - Slavia Praha 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Branky domácích: Merenus, Surkov, Vítek. Asistence: Topol, Svoboda, Švec, Barninec..

Sedmička si stěžovala na rozhodčího

Sedmička ve Slaném utrpěla vůbec nejtěžší debakl v sezoně, když prohrála 1:12. Pytel se soupeřovými góly se roztrhl především po první přestávce.

Letci přitom tento duel odehráli jen v 11 lidech a jejich protivník nastoupil s téměř kompletním kádrem staršího ročníku. "Ale určitě se na to nechceme vymlouvat," odmítl trenér Marek Čurilla.

"Odehráli jsme i v tomto počtu dobrý zápas. Především první třetina byla z naší strany perfektní," nebyl kouč ke svému mužstvu kritický. 

K rozhodčímu ovšem ano. "Pokud zápasy budou pískat rozhodčí takového formátu, pak hokej klukům jenom znechutí," čertil se. "Už v Rakovníku předváděl neuvěřitelné věci a teď to byla totální katastrofa. Doufám, že se s tímhle člověkem už nikdy nesetkám," uzavřel stručně.

Slaný - Letňany 12:1 (1:0, 7:1, 4:0)
Branky hostů: Šedivý.

Osmička jasného favorita nezaskočila

Osmáci si stejně jako šesťáci naposledy zahráli mistrovský zápas proti Slavii a brzy bylo jasné, že sezonu výhrou nezakončí. Naopak, porážka 1:8 znamenala devátou v řadě.

"Byl to poslední zápas. Soupeř patří k nejužší špičce ve své skupině, mají velmi kvalitní tým," popisoval trenér Ladislav Kadaně. "Slavia roli favorita bez váhání potvrdila."

Jeho mužstvo opět do utkání nastoupilo v okleštěné sestavě, o to hůř tedy sešívaným čelilo. "Zase nás bylo málo," posteskl si letňanský trenér.

A přiznal, že šancí ze soupeřovy strany bylo enormní množství. "Slavia k nám vlastně byla ještě milosrdná, protože jsme nedostali takový debakl, jaký jsme mohli dostat. Soupeř byl mnohem lepší než my," uzavřel Kadaně.

Letňany - Slavia Praha 1:8 (0:3, 1:2, 0:3)
Branka domácích: Tejkl. Asistence: Helus.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka