Klub se opět zúčastnil náborového projektu
sobota 26. ledna 2019

Skoro 30 nových dětí! Letci si užívali další Týden hokeje

Dětský úsměv, rozzářené oči, nadšení ve tvářích rodičů. Páteční podvečer v Letňanech patřil už popáté náborové akci Týden hokeje, který se v rámci projektu Pojď hrát hokej, zaštiťovaného Českým svazem ledního hokeje, koná po celé republice. Do Ice Areny tentokrát zavítaly skoro tři desítky dětí, které si užily dovádění na ledě. A odcházely domů jako malí hokejisté se spoustou nových zážitků.

Co se týče účasti, leden bývá ve srovnání se zářím vždy bohatší, a to se potvrdilo i tentokrát. Trenéři Letňan tak mohli malým dětem dokázat, jaká je hokej zábava, a vysvětlit rodičům, že tento sport není nedostupný.

"Musíme se držet osnovy nastavené Českým hokejem, ale zároveň do tréninku zahrnujeme prvky, které s dětmi děláme při kurzu bruslení, aby si rodiče mohli udělat obrázek o naší práci," říká Ladislav Kadaně, letňanský šéftrenér akce, jenž se Týdnu hokeje tradičně účastní. "Zastáváme názor, že hokej má být především zábava, a když vidíme, jak se děti na ledě smějí, je to pro nás taková odměna."

Však ano. Stejně jako v září nebo loni v lednu došlo i ve středu na základní prvky pohybových cvičení, proložené s hrami a dováděním s trenéry. V Letňanech se snaží, aby vše bylo co nejméně formální.

"Přiznám se, že jsem nečekal, že by to malého mohlo až tak bavit," vyprávěl tatínek malého Honzíka, kterému se nechtělo příliš z ledu. Ten na otázku, jestli zase někdy přijde na hokej, bez váhání kýval hlavou. "Myslím, že se sem vrátíme," usmíval se jeho otec.

Letňanský klub je zapojen do celorepublikového náboru dětí s cílem oslovit veřejnost a ukázat jí hokej jako dostupný sport pro každého. Také proto došlo po oficiální registraci všech návštěvníků zhruba ke 20minutové prezentaci letňanského (a českého) hokeje. 

Zatímco Ladislav Kadaně s Martinem Rouskem na začátku páteční akce přednášeli rodičům, další trenéři se starali o děti v tělocvičně fitness centra, kde proběhla rozcvička před ledem formou herních prvků. Tahle pasáž není v jiných klubech při této akci běžná. V Letňanech se ale snaží ukázat, že hokej není jen o přípravě na ledě.

Do následného hokejového tréninku se na kluzišti zapojilo několik dalších trenérů. Včetně těch ze třetí třídy, kteří v prostoru jedné třetiny vedli vlastní tým, aby tak novým rodičům ukázali, kde mohou být jejich ratolesti za pár let.

Ostatně jak celá akce probíhala, se můžete podívat v naší FOTOGALERII. Nebo z našeho krátkého STREAMU.

I letos si děti na památku odnesly nový hokejový dres v barvách české reprezentace a tentokrát si mohly vybrat mezi červenou a bílou barvou. S ním také trénovaly přímo na ledě. 

Vedle dalších drobných dárků byl ale tím největším darem samotný zážitek. 

Týden hokeje bude pokračovat šestým dílem v září. A Letci se v Ice Areně těší na další malé návštěvníky.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka