Přijďte na sobotní zápas II. národní ligy
čtvrtek 01. listopadu 2018

První derby sezony! Muži proti Kobře potřebují podporu

V poslední době nebylo moc věcí, z kterých čerpat pozitivní energii. Přesto si po středeční porážce 6:8 v Jablonci nad Nisou lze jednoho kladu všimnout - "áčko" prolomilo střelecké prokletí a začalo dávat góly. Čert už vem, že se série porážek natáhla na šest zápasů, čert vem i to, že jsou Letci poslední v tabulce. V sobotu se nabízí nová příležitost. V Ice Areně se poprvé v sezoně odehraje pražské derby.

Kdy? 3. 11. od 17.00. 

Kde? V Ice Areně Letňany. 

Vstupné je pro děti v domácím dresu zdarma, jinak 30 Kč a 70 Kč pro dospělé.

Tohle jsou nejpotřebnější informace pro to, abyste si udělali čas a dorazili do ochozů. A jeden důvod navíc: letňanský "A" tým teď vážně potřebuje co největší podporu k tomu, aby se odrazil od tabulkového dna. 

Kdy jindy než ve vyhecovaném derby s rivalem? Kde jinde než doma?

Pravda, všech šest dosavadních bodů Letci zatím získali na hřištích soupeře, přesto: Kobře to letos zatím taky nijak zvlášť nejde. Oba soupeři jsou na chvostu svých tabulek - Letňanští ve Středu, Kobra, jež posbírala jen o dva body více, ve skupině Sever.

"Já ale očekávám stejně těžký zápas jako každý jiný. Tady moc rozdíly nejsou," uvědomuje si domácí kouč Jiří Seidl. "Kdo by řekl, že po takové gólové odmlce dáme šest gólů v Jablonci? A kdo by řekl, že Kobra prohraje jen 2:3 v Sokolově, odkud každý jezdí většinou s výpraskem?"

Letci mají za sebou bitvy s týmy z vlastní skupiny, až nyní je čekají soupeři ze Severu. Před středeční porážkou v Jablonci odehráli čtyři utkání, v nichž celkem vstřelili pouhé dvě branky. 

Žalostná bilance, že? Na mužstvo padala psychická deka.

Možná byl právě poslední zápas odrazovým můstkem k tomu, jak se z ní vymanit. A i trenér Seidl přiznává: "Bude to znít divně, ale viděl jsme pozitivní věci jak v útoku, tak v obraně, i když jsme dostali osm gólů."

Jeho mužstvo i trenérský štáb ovšem pravidelně tíží jeden zásadní problém. Kádr je totiž de facto závislý na vypůjčování hráčů ze Sparty a Slavie, a tak musí na poslední chvíli improvizovat dle toho, kdo nakonec do utkání nastoupí. Základní kostra týmu prakticky neexistuje. Co z toho vyplývá? 

Že je téměř nereálné pilovat například přesilové hry, jeden ze základních kamenů touženého úspěchu. "A naše přesilovky jsou opravdu průšvih," přiznává Seidl. "Pořád se něco mění a my na to musíme reagovat. Ano, ze začátku platila nějaká dohoda, ale je období nemocí a zranění, navíc Sparta nebo Slavia hraje někdy ve stejné dny jako my. Teprve v předzápasový trénink zjišťujeme, s kým můžeme počítat, což je dost složité. Stejné je to vlastně i na postu gólmanů, to je taky momentální téma."

Podobná situace nastává i nyní. Navíc někteří hráči se kvůli univerzitním zápasům nemohli účastnit čtvrtečního tréninku. "Takže zase budeme čekat až na pátek," povzdychne si trenér Letňan. 

Dokáží se Letci s touhle překážkou popasovat? Kobra nikdy nebyla snadný soupeř, ale pražské derby je vždycky tak trochu zvláštní. Kdy jindy se namotivovat než teď...

Čtěte také

Podcast hokej zblízka