Letňanské třídy hrály celkem šest zápasů
pondělí 01. října 2018

Šesťáci dvakrát vyhráli, bez bodů zůstala jen sedmička

Porci celkem šesti zápasů zažily během uplynulého víkendu žákovské třídy Letců. Šestka a osmička díky státnímu svátku hrály v pátek jedno utkání navíc. Zatímco Kobru oba týmy dokázaly porazit, v neděli už jeden z nich nestačil na Kladno. To v sobotu se zase páťáci i sedmáci utkali na ledě Benátek a úspěšní byli jen napůl. Trenéři své týmy vesměs chválili za nasazení a předvedený výkon.

Páťáci si vzali ponaučení 

Páťáci po minulém kole neunikli trenérově kritice a domluva zřejmě vzala za své. V Benátkách totiž předvedli bezchybný výkon, když vyhráli 2:0.

"Stejně jako s Nymburkem jsme hráli proti starším klukům, takže to nebyl vůbec snadný zápas," připomněl kouč Martin Uldrich. "Navíc v Benátkách je obrovské hřiště, což je hodně znát, když jste zvyklí na malé."

Jeho svěřenci však přistoupili k utkání poctivě a dokonce uhlídali čisté konto. "Přistoupili jsme k tomu přesně tak, jak máme. Bylo vidět, jak se kluci na zápas těší. Byli připraveni a snažili se celé utkání," těšilo Uldricha. 

"Opravdu jim za tenhle víkend nemám co vytknout, všichni podali parádní výkon," dodal na závěr. "Nechci ani nikoho vyzdvihovat, protože jsme to odmakali jako tým."

Benátky n. J. - Letňany 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky hostů: Blažek, Lomoz. Asistence: Liemann.

Šestka zvládla oba souboje

Šestka byla jeden ze dvou týmů, které absolvovaly dvojzápas. A v obou případech byla úspěšná. Nejprve porazila těsně 8:6 Kobru, aby v neděli deklasovala 12:0 Kladno. 

Přitom po dvou třetinách Letci s Kobrou ztráceli 4:6. "Ale pak jsme se nahecovali v kabině, udělali pár změn ve hře a nepustili je z pásma," popisoval trenér Ladislav Kadaně, jenž se s mužstvem sžívá.

Něco ho ale mrzelo. "Začali jsme zápas dobře, chodilo nám to rychle od hokejky, hra byla velmi slušná. Ale po pár střídáních jsme přestali bruslit a u kluků byla vidět velká nekoncentrace."

S Kladnem už to byla snadnější cesta k bodům. "Soupeř nebyl silný, myslím, že jsme byli celý zápas lepší," říkal Kadaně. "Měli jsme tam nepřesnosti, ale výsledek odpovídá hře." 

Letňany - Kobra Praha 8:6 (2:3, 1:3, 4:0)
Branky domácích: Vítek 3, Surkov 2, Novotný, Špaček, Hlaváč. Asistence: Novotný 2, Vítek 2, Benda, Špaček, Švec, Novák, Walter.

Kladno - HC Letci 0:12 (0:3, 0:4, 0:5)
Branky hostů: Vítek 5, Topol 3, Novotný 2, Benda, Surkov. Asistence: Barninec, Surkov, Vítek.

Sedmáci prohráli, ale se ctí

Zatímco v prvním utkání sezony uspěli, v tom druhém sedmáci nestačili na Benátky, kde prohráli 4:6. I přes výsledek se ale dočkali pochvaly a uznání.

"Odehráli jsme z naší strany vynikající utkání, hráli jsme parádní hokej po celý zápas," ocenil trenér Marek Čurilla, který paradoxně týden předtím nechválil tým, i když vyhrál. "Já teď ale klukům nemůžu vytknout vůbec nic. Hráli podle mých představ, podali výborný výkon."

Proč tedy ten výsledek? "Prožili jsme si takový den blbec, protože soupeři tam spadlo úplně všechno, zatímco my ho jasně přestříleli," vysvětloval kouč.

"Měli jsme na branku strašně moc střel. Oni nás v ničem nepřehrávali a hrozili jen z protiakcí," doplnil. "Mě i přes porážku těší naše předvedená hra. Chci, abychom se takhle prezentovali."

Benátky n. J. - Letňany 6:4 (2:1, 1:1, 3:2)
Branky hostů: Neuhäusl 2, Porubský, Vančura. Asistence: Kubeš 2, Heuhäusl, Ciolek.

Osmička zažila kanonádu i debakl

Také osmičku čekal dvojzápas s Kobrou a Kladnem. Prvního soupeře v pátek rozdrili 15:3, s druhým naopak prohráli vysoko 2:9. I tohle mužstvo vede Ladislav Kadaně.

"S Kobrou jsme měli nejistý začátek," přiznal po utkání, v jehož polovině byl stav 3:3. Pak ale Letci spustili gólovou smršť a překlopili výsledek jasně na svou stranu. "Oni odešli fyzicky i psychicky. Nás to naopak uklidnilo."

To s Kladnem se odehrávalo zcela jiné utkání. Středočeši nastoupili k agresivní hře, která byla podle Kadaněho někdy až za hranou. "První třetinu nás zmlátili a naši hráči už pak působili ustrašeně."

Přesto si podle něj tým vytvořil slibné šance, které však neuměl proměnit. "Báli jsme se jich a Kladno svůj náskok od druhé třetiny jen navyšovalo," dodal Kadaně.

Letňany - Kobra Praha 15:3 (2:1, 5:2, 8:0)
Branky hostů: Britsky 4, Uhlík 2, Hynek 2, Štípek 2, Horáček, Hnízdil, Svoboda, Flieger, Jelínek. Asistence: Sitarčík 3, Hájek 2, Hnízdil, Britský, Šmíd, Štípek, Uhlík, Hynek, Hrdinka, Svoboda, Jelínek.

Kladno - HC Letci 9:2 (2:2, 4:0, 3:0)
Branky hostů: Britsky, Hynek. Asistence: Šmíd.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka