Letňanským třídám se rozjela naplno sezona
středa 26. září 2018

Z žáků vyhráli pouze sedmáci. Ostatní pilují nedostatky

Žákovské ligy už jsou znovu v plném proudu a do mistrovských zápasů se minulý víkend kompletně zapojily všechny třídy Letců. Uspět však dokázala pouze sedmička, která do sezony vykročila pravou nohou a přesvědčivě porazila Nymburk. Pětka stejnému soupeři těsně podlehla a proti pražské Hvězdě neuspěli ani šesťáci, ani osmáci. Další příležitost k nápravě tak mají během nadcházejícího víkendu.

Pětka zaváhala i vinou nekázně

Pětka byla po úvodním kole plná elánu, protože se rozstřílela na Mělníku. Jenže utkání s Nymburkem už tak snadné nebylo a malí Letci ho prohráli 4:5. Po dvou třetinách dokonce vedli 4:2. Jenže ve třetí třikrát inkasovali.

"Bylo to opravdu těžké utkání, utekl nám začátek, protože pět našich borců nebylo včas připraveno na zápas," kroutil hlavou trenér Martin Uldrich. A varuje: "Doufám, že se něco takového stalo naposledy!"

Přitom soupeř hrál jen na 13 hráčů, z toho však bylo asi sedm z ročníku 2007. "V téhle kategorii to bohužel může být znát," dodal letňanský kouč. "Celkově ale bylo z naší strany odehráno utkání slušně. Jen ta včasná příprava být musí a do příštího utkání už nebudeme tolerovat, že hráč není ustrojen, když má jít za tři minuty na rozbruslení."

Trenéři si proto s týmem důkladně promluvili i na toto téma. "Pevně věřím, že jim to stačilo říct jednou a že to už během sezony bude fungovat," uzavřel Uldrich.

Letňany - Nymburk 4:5 (2:2, 2:0, 0:3)
Branky domácích: Šimek, Pashkovsky, Blažek, Špaňo. Asistence: Burda, Hladký.

Šestka poprvé tvrdě narazila

Šestka musela po drtivém vítězství v prvním kole strávit první porážku sezony. Tedy porážku... spíše debakl. Na Hvězdě prohrála 2:10, přitom první třetinu, která skončila 2:2, vůbec nesehrála špatně.

"Do stavu 2:2 jsme neodehráli špatný zápas, i na střely to bylo celkem vyrovnané," říkal trenér Ladislav Kadaně, který tým převzal těsně před začátkem sezony. "Stále se ještě s mužstvem seznamuji, jsme spolu krátkou chvíli a potřebujeme nějaký čas," přiznal.

Víkendové utkání podle něj rozhodly tři soupeřovy góly v řadě po letňanských chybách. "Naše psychologická stránka pak šla dolů, a tak to skončilo debaklem," dodal kouč.

Podle něj ale není třeba propadat panice. "Vůbec nic se neděje, jsme na začátku sezony. Navíc nám chyběli nějací hráči," připomněl Kadaně a zůstává pozitivní. "Budeme na sobě dál makat a příště jim to oplatíme."

Hvězda Praha - Letňany 10:2 (2:2, 4:0, 4:0)
Branky hostů: Merenus, Walter. Asistence: Hlaváč, Benda.

Sedmička začala vítězstvím

Sedmička vstoupila do sezony až druhým kolem, protože Mělník, se kterým se měla poměřit o týden dříve, se ze soutěže odhlásil. Svoji premiéru ale tým Marka Čurilly zvládl a Nymburk porazil 6:2.

Trenér měl však výhrady. "Největší problém vidím v nástupech do zápasu, na to jsme se soustředili nejvíc. Ale myslím, že tohle jsme si pohlídali a našli cestu, která by mohla být úspěšná," chválil nejprve svěřence.

První třetina byla dle jeho slov v podání Letňan perfektní, Letci soupeři téměř nepůjčili puk. "Dělali věci, které se učíme v tréninku," jmenoval, co ho těšilo. Ve druhé části mužstvo polevilo, i když ho na to Čurilla upozorňoval. "Tahle třetina byla katastrofální, každý si dělal, co chtěl," viděl trenér. "Třetí třetina byla mírně lepší, ale prohráli jsme ji 0:1, takže jsem kluky po utkání neměl za co pochválit."

Mladý kouč se netají tím, že před výsledky upřednostňuje poctivý výkon a předvedenou hru. "Musíme na tom dále pracovat. Kluci udělali velký pokrok, ale musíme je nasměrovat k tomu, aby zápas odmakali celý."

Letňany - Nymburk 6:2 (3:1, 3:0, 0:1)
Branky domácích: Neuhäusl 2, Motlíček, Šedivý, Panýr, Porubský. Asistence: Panýr, Kurka, Vančura, Porubský.

Osmička ztratila nadějný zápas

Osmička odehrála těžký duel na ledě ročníkově silné Hvězdy a na startu sezony si připsala už druhou porážku, tentokrát 3:6. Přitom ještě osm minut před koncem Letci vedli 3:2!

"Proti PZ Kladnu to byl před týdnem dobrý zápas, hráli jsme dvě třetiny vyrovnaný hokej," ohlížel se trenér Ladislav Kadaně. "S Hvězdou nám nevyšel konec, ale to je hokej. Musíme se z toho poučit."

Chuť si tým spravil alespoň v neděli výhrou 12:1 v přátelském utkání s Příbramí. A letňanský kouč doufá, že výsledky se dostaví také v mistrovské soutěži.

"Hra začíná být lepší, musím kluky pochválit, jak pracují, tak snad se to zvedne," přeje si trenér. "Máme novou kostru útočníků, není to pro nás lehké. Teď nás čeká dvojzápas s Kobrou a Kladnem, tak doufám, že se víkend povede."

Hvězda Praha - Letňany 6:3 (1:1, 1:1, 4:1)
Branky hostů: Uhlík 2, Hrdinka. Asistence: Svoboda, Uhlík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka