Letci v přípravě ztratili takřka vyhraný zápas
středa 22. srpna 2018

Varování. Máme mezery ve hře dozadu, ví trenér "áčka"

Mohla to být v přípravném období dobrá příležitost k posílení sebedůvěry. Místo toho letňanské "áčko" dostalo varovný signál. Vždyť ještě patnáct minut před koncem úterního zápasu vedlo 5:2 a průběh v Nymburku mělo ve vlastní režii. Jenže pak přišel kolaps a čtyři inkasované branky - a konečná porážka 5:6. "Víme, kde nás tlačí bota, a snažíme se na tom usilovně pracovat," tvrdí trenér týmu Jiří Seidl.

Ta pomyslná bota Letce tlačí především v defenzivní hře. Aby nedošlo k mýlce - rozhodně si to nepřekládejte jako kritiku obránců. "To není o obráncích, ale o hře celé formace. Stále ještě máme nedostatky ve hře dozadu a musíme je co nejdříve odstranit," říká na rovinu trenér Seidl. 

Koneckonců - v úterý se o tom jeho mužstvo znovu přesvědčilo.

Druholigové "áčko" má dosud za sebou čtyři přípravná utkání a vyhrálo jen to úvodní na Kobře. Výsledky 6:5 (Kobra), 2:9 (Písek), 4:7 (Kobra) a 5:6 (Nymburk) naznačují, že produktivita hráčům zatím starosti nedělá. 

Obranná fáze už ale ano - 27 inkasovaných branek ve čtyřech zápasech je přece jen trochu moc. A Seidl přiznává: "Ještě je čas, sám však z toho mám smíšené pocity."

Přitom Letci se na defenzivní činnost často zaměřují v trénincích. Jenže se sympatickou politikou dávat příležitost mladým hráčům zákonitě platí daň. 

V Nymburku měli utkání pod kontrolou, než přišla laciná branka po gólmanově chybě. Pravda, může ji udělat každý. "Ale tým se z toho nesmyslně sesypal a přestal hrát svoji hru," viděl trenér. Co z toho, že do té doby jeho hráči zápas kontrolovali a mohli přidat další góly.

Seidl se snaží hledat možné příčiny. "Máme výrazně mladé a nezkušené mužstvo, spousta hráčů loni působila v juniorce. Jenže tam se chyby ještě tolik netrestají, kdežto v dospělém hokeji už ano, takže je to mnohem víc vidět." Na druhou stranu pozoruje i chuť pracovat. "Je vidět, že ti kluci chtějí druhou ligu hrát a v přípravě makají. Je pozitivní, že se o to perou." 

Jenže ne pro každého nakonec místo v kádru zbude...

Letci po premiérové sezoně ve II. národní lize procházejí obměnou, v Letňanech spousta hráčů ukončila angažmá a přišla řada nových. A realizační tým přitom stále nemůže soupisku uzavřít. 

Čeká totiž, koho jim na hostování uvolní kluby ze Sparty a Slavie. "Třeba Slavia taky zdaleka nemá kádr uzavřený, navíc se teď vypořádává s marodkou," líčí Jiří Seidl. "Byl bych radši, kdybychom to měli už kompletní, ale všechno se to protahuje a my musíme čekat. To je holt úděl našeho mužstva."

Mužstva, které už v pátek čeká další prověrka, tentokrát s Řisuty. A v úterý další na ledě Kolína. 

Ostrá sezona pro Letce startuje 12. září proti Trutnovu. Do té doby je ještě prostor hodně věcí vylepšit.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka