sobota 28. ledna 2012

Utkání staršího dorostu přineslo 13 branek

V pátečním 7. kole ELSD skupiny B porazili starší dorostenci PZ Kladno vysoko 10:3. Až na malé zaváhání v druhé třetině mělo utkání poměrně jasný průběh a Letci si tak připsali povinné tři body.

Soupeř z Kladna se s marodkou trápí již delší dobu a v pátečním utkání tomu nebylo jinak. S 15 body je PZ kladno adeptem na boje o baráž extraligy staršího dorostu a pro Letce, kteří by rádi nakoukli do bojů o playoff to tak byly povinné tři body.

V první třetině si Letci vypracovali tříbrankový náskok díky brankám Karabáčka ze 2. minuty, Litery ze 6. minuty a Neumana z 15. minuty. Další vypracované šance v góly neproměnili a Eder hájící branku domácích šel po první přestávce do kabiny s nulou.

V druhé třetině bylo Kladno o poznání nebezpečnější a vytvořilo si několik slibných šancí. V 22. minutě snižoval na rozdíl dvou branek Hovsepjan, hající barvy hostů (3-1).
Vzápětí ale odpověděl na jeho branku Kaplan a vrátil Letcům třígólové vedení. V 32. minutě zvyšoval na rozdíl čtyř branek Nebeský (5-1).
Hovsepjan - proti bývalým spoluhráčům řádně nabuzený - stačil ještě do konce druhé třetiny vsítit svojí druhou branku v utkání a snížit na 5-2.

Třetí třetina vyzněla ale jasně pro domácí hráče, když PZ Kladno přestříleli 5:1. Začátek třetí třetiny nebyl nejlepší - na rozdíl dvou branek snižoval Fiala (5-3), nicméně pak přišla letňanská gólová smršť, která smetla veškeré naděje hostů na vyrovnání. Dvěma brankami se prezentoval Chvátal, druhou branku v utkání přidal Neuman a Karabáček, prosadil se i po nemoci uzdravený Šír.

Letci tak potvrdili očekávání před sobotním, kdy je čeká v ICE ARENĚ od 15:30 druhý tým Kladna - HC Kladno. Očekává se vyrovnané utkání, které nebude vůbec jednoduché. HC Kladno má za sebou páteční výhru v Boleslavi 5:2 a v druhé části soutěže jednoznačně pozitivní bilanci - ze sedmi utkání pět výher. 
VÝSLEDKY 7. KOLA ELSD II. B

TABULKA PO 7. KOLE ELSD II.B

Čtěte také

Podcast hokej zblízka